Lisede meslek lisesine geçilmeli mi?

ResulEymen

Femtopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba ben 10. sınıfım. Yaşadığım yere göre ortalama-güzel bir Anadolu'ya gidiyorum. (OBP 86) dil okumak istiyorum.
Şimdi benim arkadaşım meslekte okuyor (yazılım), bana işimin garanti olmadığını, çok geç olmadan meslek lisesine geçmem gerektiğini, ara eleman eksiğinin fazla olduğunu söyledi.
Benim de içime kurt düştü. Çünkü ben ilkokul ve ortaokulda kötü bir ortamda okudum. Ve lise ortamım olsun, arkadaşlarım olsun, öğretmenlerim olsun çok değer verdiğim insanlar. Gidersem yine dilde kendimi geliştirebileceğim turizm mesleğe gitmek isterim ama oradan ortamı kötü diye birkaç öğrenci geldi, bu da beni korkutuyor.
Ne yapmalıyım sizce çok arada kaldım. Çok geç olmadan karar vermek istiyorum. Özellikle deneyimi olan kişilerin cevapları benim için çok önemli.

Merhaba ben 10. sınıfım. Yaşadığım yere göre ortalama-güzel bir Anadolu'ya gidiyorum. (OBP 86) dil okumak istiyorum.
Şimdi benim arkadaşım meslekte okuyor (yazılım), bana işimin garanti olmadığını, çok geç olmadan meslek lisesine geçmem gerektiğini, ara eleman eksiğinin fazla olduğunu söyledi.
Benim de içime kurt düştü. Çünkü ben ilkokul ve ortaokulda kötü bir ortamda okudum. Ve lise ortamım olsun, arkadaşlarım olsun, öğretmenlerim olsun çok değer verdiğim insanlar. Gidersem yine dilde kendimi geliştirebileceğim turizm mesleğe gitmek isterim ama oradan ortamı kötü diye birkaç öğrenci geldi, bu da beni korkutuyor.
Ne yapmalıyım sizce çok arada kaldım. Çok geç olmadan karar vermek istiyorum. Özellikle deneyimi olan kişilerin cevapları benim için çok önemli.

Arkadaşlarınızın hayalini değil kendi hayalinizi yaşayın.

ASLA lütfen yapma

Meslek lisesinde mesleği öğrenip direkt iş hayatına atılırım para saymaya başlarım ya da meslek lisesine geçerim alakalı bölümden üniversiteye girerim para sayma makinem para sayar diyorsanız yapabilirsiniz. Ama gideyim üniversitede farklı bölüm okurum diyorsanız olacak şey elinizde ek bir diploma ile hala veriyorlarsa işyeri açma belgesi.

OBP 86 diyorsun büyük ihtimal zeki bir çocuksun. 9.sınıfta yıl sonu ortalaman kaç? Sakın öyle bir şey yapma. Mesleğe sadece 9'da gidilmeli zaten. Şimdi gideceksin tüm herkes bir şey öğrenmiş ama sen bir şey bilmeden üstüne 9.sınıftaki bilişim derslerinden sorumlu olacaksın. Ayrıca stajdan dolayı da öyle rahat rahat üniversiteye hazırlanamazsın. Makine elektrik vs. dese anlardım da yazılım nedir? Okudu üniversiteye gidemedi lise mezunu adamı kim ne yapsın? Anca bilgisayarcı açar. Yazılım şirketleri lise diplomana değil üniversite diplomana bakar.

Meslekte yazilim okuyan okuyan kişinin mi işi garanti ?

2024'te 86 OBP ile alan bir kurumun ne iyi ne de ortalama olduğunu düşünüyorum, mesleğe geçip geçmemek hedefinize göre değişir. Eğer sadece "iş bulamam" kaygısı ile geçmek istiyorsanız bana kalırsa hata yaparsınız. Doğru düzgün dil okuyan birisinin elinde bir sürü fırsat olur. Yazılım okuyacaksanız yine iyi bir akedemik bilgi ve çabanızın olması gerekir. Yani 2 tarafta da iyi bir yere gelmek için hayli çalışmanız gerek, yatarım mesleğimi bulurum kafası 2 taraf için de geçerli değil.

Nereye gidersen git, ne kadar okul değiştirirsen değiştir içinde bulunduğun ortam hep aynı olacaktır.

İyi olduğun meslekte kalman önemli dostum, insanların ne dediğini niye umursuyorsun? Ayrıca arkadaşını dinlesen bile sonradan yazılımı beceremezsen ne yapacaksın?

Zaten yazılıma bir ilgim yok. Dilim iyi. Sadece başaramazsam diye korkuyorum en azından bir mesleğim olur diye hem turizme gitmek daha mı mantıklı onu anlamaya çalışıyorum. Sağ ol fikrini belirttiğin için :).

OBP 86 diyorsun büyük ihtimal zeki bir çocuksun. 9.sınıfta yıl sonu ortalaman kaç? Sakın öyle bir şey yapma. Mesleğe sadece 9'da gidilmeli zaten. Şimdi gideceksin tüm herkes bir şey öğrenmiş ama sen bir şey bilmeden üstüne 9.sınıftaki bilişim derslerinden sorumlu olacaksın. Ayrıca stajdan dolayı da öyle rahat rahat üniversiteye hazırlanamazsın. Makine elektrik vs. dese anlardım da yazılım nedir? Okudu üniversiteye gidemedi lise mezunu adamı kim ne yapsın? Anca bilgisayarcı açar. Yazılım şirketleri lise diplomana değil üniversite diplomana bakar.

Dediğim gibi zaten ben yazılım okuma istemiyorum. Diim garanti olsun istiyorum. Hem turizmde dilim iyi olduğu için başarılı olmaz mıyım? Zaten turizmde 9. sınıfta çok farklı bir şey öğretmiyorlar diye biliyorum.

yıl sonu ortalamam 72 idi

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı