Lisede nasıl arkadaş edinilebilir?

Hocam mesela Discord var mı sor, hangi oyunları oynuyorsun, şu hocayı hiç sevmiyorum gibi gibi. Yani ben ilk arkadaşlarımı sıcak sohbetler ile kazandım, hala da konuşuyorum çoğuyla.

Yarın denerim hocam sonuçları aktarırım.

Ilk once insanlari gozlemlemelisin.

Illaki kendi sinifindan olmak zorunda degil. Kendine yakin gordugun ve isinabilecegin insanlarla karsilastigin zaman onlara yakinlasmayi denemeye baslayabilirsin. Tabii ki herkes seninle arkadas olmayabilir ama duzgun bir yaklasim onlarda iyi bir izlenim uyandiracaktir.

Ayrica okuldaki sosyal etkinliklere, kluplere ve projelere katilabilirsin. Sosyal biri degilsen en azindan kendi cevrende bir ilgi alani olusturmaya calis. Yeteneklerini ve ilgi alanlarini kullan.

Kendimden ornekler vermek istiyorum:
  • Muzik yetenegimi kullanarak koroya katildim. Koronun gitaristligini ve solistligini yapiyorum. Orada pek cok arkadasimla tanistim bazilariyla da tekrar gorustuk.
  • E-twinning projesine katildim. Sosyallesmemde cok yardimci oldu.
  • Komik bir ornek ama, insanlarla samimi bir sekilde el sıkıs, gunaydin de, selam ver. Samimi bir hava olusturabilirsin.
Daha verebilecegim cok ornek var. Uzun lafin kisasi, kendine guvenerek sosyal ortamlara atil, emin davran ve akisa birak.

;)

Keşke aktivitelik bir şeyler olsa okul cok eski hiçbir aktivite yapmıyorlar yapsalar katılırdım illaki ama yine de yardım etiğiniz için sağ ol.

Kankam 10. sınıf oldum geçen sene bende öyleydim 9. sınıfta garanti bir arkadaşından kazık yiyorsun haberin olsun :D birileriyle sohbet et voleybol oynuyorlar futbol oynuyorlar katıl oyna bende gelebilir miyim de sınıftayken yanındakiyle konuş 10. sınıfta bile adamakıllı çevre edinemezsin kendini kasma rahat ol kendini savun laf eden olursa karşılık ver çekinme sertliğini belli et tabii bu da yavaş yavaş olacak lisenin ilk haftası kimse konuşmuyordu bizde yanımdakiyle konuştum sonra o benim arkadaşımla ben onun arkadaşıyla derken genişledi çevre şu an yavaş yavaş bende alışmaya çalışıyorum.

Teş.

Kankam 10. sınıf oldum geçen sene bende öyleydim 9. sınıfta garanti bir arkadaşından kazık yiyorsun haberin olsun :D birileriyle sohbet et voleybol oynuyorlar futbol oynuyorlar katıl oyna bende gelebilir miyim de sınıftayken yanındakiyle konuş 10. sınıfta bile adamakıllı çevre edinemezsin kendini kasma rahat ol kendini savun laf eden olursa karşılık ver çekinme sertliğini belli et tabii bu da yavaş yavaş olacak lisenin ilk haftası kimse konuşmuyordu bizde yanımdakiyle konuştum sonra o benim arkadaşımla ben onun arkadaşıyla derken genişledi çevre şu an yavaş yavaş bende alışmaya çalışıyorum.

Deniyorum ama yanımdaki kişi beni takmıyor sadece beni cevap anahtarı olarak kullanıyor şunu yaptını diyor yaptım diyorum versene cevabını diyor yok diyorum alana kadar darlıyor beni rahatsız olduğumu belli etsemde yapmaya devam ediyor diğer kişilerde grup olmuşlar zaten ben ne kadar sohbete dahil olmaya çalışsamda olamıyorum elimden geleni deniyorum ama illaki 1 gün olur diye ümidiyle gidiyorum okula.

Bende dershanede kimseyi tanımıyordum. Terasta gördüğüm birine "ne olacak bu Fener'in hali?" dedim. Arkadaşının arkadaşı falan derken bayağı çevre edinmiştim.

Güzel taktik aslında yarın deneyeceğim😄

Son düzenleme:
Yine de kendini cevrene tanitmaya calis. Kendini one cikart.

Biraz riskli bir taktik ama herkesin ortak noktada bulusacagi bir sohbet baslatabilirsin. Biz erkekler illa ki konusacak muhabbetini yapacak bir konu buluyoruz zaten :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı