Lisede ne yapılmalı?

Aslında normalde orta derecede bir ögrenciyim, ortalamalarım 80, 78 gidip geliyor. Birde dedim bu sene sadece 1. dönem var keyfim iyiydi, çalıştım sözele matematiğe. Ama sonuclara bakınca fenden 5 yanlış, matematikten 9 yanlışı gördüm. Yavasça gözlerimi yukarıya kaydırdım ve... Puanım içler acısıydı. 250 - 300 arası. :(
 
G-güzelim mi? Dostum acayip utangacım ama nedense sanal da herkesle konuşabiliyorum.
Çünkü sanalda yarım saat ne yazacağını düşünme fırsatın var. Yüz yüze gelmiyorsun veya yanlış kelime söylediğinde geri alma fırsatın var. Ben sanalda nasılsam gerçektede öyleyim. Çok fazla samimi olmadığım arkadaş ortamlarında geri çekilirim sadece. Arkadaş ortamın yok sanırsam. Varmış hocam arkadaş ortamınız varsa nasıl konuşamıyorsunuz başkalarıyla sadece büyüklerimin yanındayken susarım. Biraz da yüzsüz ve özgüvenli olmak lazım. Ben lafımı esirgemem ne var ne yok söylerim cins farketmez.
 
Ya hocam aşk falan, şimdi uğraşılacak şey değil. Ha, arkadaş dersen olabilir. Şöyle kafadar bir kız ile arkadaş olabiliriz.
O biraz sizin kişiliğinize kalmış bir şey bazıları daha dün tanıştığı insan ile sevgili oluyor. Bu arada lisede kız arkadaşı boş verin. Üniversite sınavına çalışın şöyle İzmir'de güzel bir üniversite bulun ondan sonrası zaten ciddi ciddi kızlar teklif ediyor, hatta ağabeyimden biliyorum. Kızlar son senelerde dersi falan bırakıyor. Sevgili arıyor, ayrıca üniversite muhteşem bir şey, size tavsiyem hayvan gibi çalışıp güzel bir üniversiteye girmeniz.
 

Geri
Yukarı