Lisede sınıfta kalma

Harameyn Alamut

Centipat
Katılım
22 Haziran 2021
Mesajlar
86
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ben şu anda baraj ders dışındaki tüm derslerden kaldım ve ortalamam 50 üzerinde. Ben sınıfı geçebiliyor muyum? Tüm öğretmenlerim 3 dersten kalırsam sınıfta kalacağımı söylüyor. @LAPSEKİLLİ BIG SMOKE

 
Son düzenleyen: Moderatör:
Notlarının ortalaması 50 ve üzeri ise sınıfı geçiyorsun. Baraj derslerden kalırsanda sorumluluk sınavlarına girmen gerekiyor.

Sadece baraj derslerin mi sorumluluk sınavlarına giriliyor? Tarih, biyoloji, kimya vs sorumluluk sınavlarına girilmiyor mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yıl sonu ortalamanız 50 ve üzerinde olması durumunda endişe edecek bir durum yok. Kalma ve geçmeye zayıf sayısının bir etkisi yok.

Tarih, biyoloji, kimya vs sorumluluk sonavlarına girilmiyor mu?

Girilmiyor.

Sadece baraj derslerin mi sorumluluk sınavlarına giriliyor?

Evet, Türk Dili ve Edebiyatı mesela. Yıl sonu ortalama 50 ve üzeri olmalı ya da ilk dönem ortalamasına bakılmaksızın ikinci dönem ortalamasının 70 ve üzerinde olması.

Bu bilgi genel olarak yanlış biliniyor, haber siteleri falan da hit için yanlış bilgi yayarak haber yapıyorlar, sonrasında da yanlıs bilgi yayılarak gidiyor öyle. Ortalamanızın 50 ve üzeri olması durumunda zayıf sayısının bir önemi yok, yönetmelikte öyle yazıyor.

Sorumlu olarak sınıf geçme ve sorumluluğun kalkması
MADDE 58
- (1)(Değişik:RG-1/7/2015-29403) Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve geçişler nedeniyle ortaya çıkan sorumlu dersler bu sayıya dâhil edilmez.
 
Hocam çok merak ettim her dersten kaldım dediniz ya, notlarınızı paylaşir misiniz?

Şu an sınav haftası. Sınavlar bitsin eski notlarım ve şimdiki notlarımı atarım. Her ders derken müzik beden vb saymayarak konuşuyorum. Zaten bedavadan bu derslerde fazladan not veriyorlar.
Yıl sonu ortalamanız 50 ve üzerinde olması durumunda endişe edecek bir durum yok. Kalma ve geçmeye zayıf sayısının bir etkisi yok.

Bugün okulumuzun müdür yardımcısıyla konuştum. 6 dersden fazla kalırsam kalacağımı söyledi.
 
Son düzenleme:
6 dersden fazla kalırsam kalacağımı söyledi.

Adam yukarıda maddelerle teker teker açiklamiş hala müdür diyorsun. Müdür kim ya? Kafasına göre maddemi çikarmiş? Yok öyle bir şey. Yönetmelik maddelerinemi güveniyorsunuz kel müdüre mi?
 
Adam yukarıda maddelerle teker teker açiklamiş hala müdür diyorsun. Müdür kim ya? Kafasına göre maddemi çikarmiş? Yok öyle bir şey. Yönetmelik maddelerinemi güveniyorsunuz kel müdüremi.

Haklısınız. Fakat bunu diyen müdür yardımcısı olunca insan bir tırsmıyor değil. Liseyi bir yıl fazla okumak istemiyorum. Okuyamam.
 

Geri
Yukarı