Lisede sınıfta kalmak

KazımS

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Dassault Rafale'nin Kokpiti
Daha fazla  
10.sınıf ilk döneme ortalamam 40 sınavlarda geldi çattı ne yapacağımı bilmiyorum daha önce hiç böyle şeyler yaşamadım meslek lisesinden Anadolu'ya geçicince çok zorlandım ve artık geri dönüşü yok biraz da olsa moral verecek yardım edecek birileri var mı?

10.sınıf ilk döneme ortalamam 40 sınavlarda geldi çattı ne yapacağımı bilmiyorum daha önce hiç böyle şeyler yaşamadım meslek lisesinden Anadolu'ya geçicince çok zorlandım ve artık geri dönüşü yok biraz da olsa moral verecek yardım edecek birileri var mı?

Geçmiş olsun ama çok takmana gerek yok sen sallama ama ders de çıkar asıl sıkıntı ailenin tepkisi bence aile korkusu daha fazla.

Son düzenleyen: Moderatör:
9. sınıfta çok bocaladım ailevi sorunlarım vardi, sınıfta kaldım. Pes etmedim hayalimin peşinden gittim şuan bir üniversitede öğretim görevlisiyim. Pes etme elinden geleni yap sınıfta kalsan dahi her şey bitmiş sayılmıyor, insanları boş ver kendi geleceğine odaklan ve bol bol anlamadığın dersleri tekrar et.

Okul bitince ortalama yüzünden kalsan bile o dersleri tatilde gidip sınava girip veriyorsun. Sorumlu geçme diye bir şey var onu rehber hocandan teferruatıyla birlikte öğren. Sadece Dil ve Anlatım dersi kilit derstir bunu bir şekilde geçmeye bak baktın geçemiyorsun kopya çek ne yap et bunu geç 😀 baraj ders olduğu için sıkıntı. En son 6'ydı sanırım 6 dersten fazla kalmadıysan sorumlu geçiyordun. Araştır.

9. sınıf 10. sınıf bu sınıflar sıkıntılı sınıflar. Ben 9. sınıfta ilk 2 ay okuldan kaçmıştım alışamamıştım ortama malum meslek lisesi 1500 erkek kaçıp Knight Online oynamaya giderdim kafeye. 19.5 gün devamsızlık hakkımı kullandım tamamen hepsini sonra sınıfımı değiştirdiler içeri bir girdim sınıf 40 kişi. Ve herkes 19.5 gün devamsızlığı olan kişiler. O sınıfta o devamsızlıkla 9. sınıfı tamamlamıştım düşük ortalamayla. Bence yılmadan çalışıp geçmelisin. Gerisi çorap söküğü gibi gelir.

Kardeşim çalışmadan hiç bir şey olmuyor. Sınavlar kaç gün sürüyor, 1 hafta sık kendini çalış sonra hayatına devam et kafan rahat olsun. Bende meslek çıkışlıyım. Lise birde geometriden kaldım sorumlu kaldı ders lise 4 de hoca geçirdi mezun olayım diye. Yani sorumlu kalma diye bir şeyler var git öğren rehberlik dersine giren hocandan.

Büyüyüp birkaç sene sonra belli başarılar elde ettiğinde bu aklına gelecek ve ne kadar basit dertlerim varmış diyeceksin.

Burda dolaşmak yerine keşke oturup çalışan. Öğretmenler soruların nereden geleceğini söylüyor. Söylemese bile git sor. Okulda verdikleri kitaptan sormâk zorundalar ya da verdikleri konulardan. Ortalaman 50 ve üzeri olduğu zaman ne kadar alt dersin olursa olsun geçersin. Fakat dil ve anlatım baraj dersi onu kesin geçmen lazım çünkü o ders kötü olup ortalaman 90 olsa bile kalırsın. Performans ve sınıf içinde iyiyisen onlarla bile geçersin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı