Lisede yatılı kalmak mantıklı mı?

Hayır, Anadolu lisesine gideceğim. Bu fen lisesi dediğim okul için yapılan bir yorumun ekran görüntüsü.
Mantıklı bir karar vermişsin dostum. Lise seçerken bilmiyorsun sonra anlıyorsun. Bir lise seçiminde önemli olan fen lisesi, puanı vs. değildir. Köklü olup olmaması, düzenlediği etkinlikler, eve yakınlığı, yönetiminde bu tarz tarikatçı heriflerin olmaması vs.
Örneğin ankara fen lisesi Türkiye'nin en iyi liselerinden ama AAAL hep daha iyiydi. Biri 0,09'la diğeri 0.98'le alıyor.
 
Yönetiminde bu tarz tarikatçı heriflerin olmaması vs.

Bu arada okuldaki üst kademeli kişilerden birkaçının malum partiyle yakınlığı var. Bu beni daha da şüphelendirdi. Gideceğim Anadolu lisesi daha köklü diye biliyorum fen lisesinden. Düşünceleriniz için teşekkürler.
 
Lise yurt ortamını hiçbir şeye değişmem. Lise yurdu sana aileyi dostluğu öğretir. Kalmanı tavsiye ederim. Ama lise yurtlarının hiçbirinde yemek güzel değildir
 
Herkese selam.

Eki Görüntüle 1842470

LGS'den böyle bir sonuç aldım ve 2 lise arasında kaldım. Bir tanesi fen lisesi ve proje okulu ama eve uzak ve gidersem hafta içi günleri orada yatılı olarak kalacağım, hafta sonu eve geleceğim. Diğer lise ise Anadolu lisesi ama haftanın her günü evde olacağım, servisle gidip geleceğim. Fen lisesinin gelme olasılığı var ama kesin değil. Anadolu lisesinin gelme olasılığı ise kesin gibi bir şey. Sizce fen lisesini yazmalı mıyım? Okul yüzdeliklerini resim olarak bırakıyorum.

Eki Görüntüle 1842481

Fen lisesine gidip yatılı kalan arkadaşım var. Yurdun aşırı disiplinli olduğunu söylemişti bana. Eğer dayanamam diyorsan gitme derim.
 
Eskiden lise yurdunda kalmış biri olarak şunları söyleyebilirim;
Lise'de yurt ortamı genelde güzeldir. Kurallara alışmak zordur. Konfor açısından iyi değildir. Yeni yurtlar 4 kişilik odalarda banyo var ve konforlu. Eski yurtlar ise 8 kişilik ve genelde bodrum katta bulunan toplu banyo kullanılır.
Yemekhane açısından beklentiye girmeni önermem. Bazı yurtların aşçıları gerçekten lezzetli yemek yapıyor bazıları ise yenmeyecek şekilde yapıyor.
Kahvaltı çeşidi genelde sabit. Çay+Ekmek+Piknik paket peynir, reçel, ve zeytin genelde zorunlu. Bunun yanında çoğu yurt yumurta, mevsimlik sebze, salam gibi yiyecekler de veriyor. Genelde etüt aralarında bir defa aparatif dağıtılır zorunlu sanırım. Bazı yurtlar ciddi ciddi börek çay falan çıkarıyor, bazı yurtlar ekmek arası veriyor. Bazılarında ise paket hazır kahve ve kek&meyve suyu oluyor.

Genelde her yurtta en az 1 tane su sebili oluyor.

Etüt her yurtta zorunlu neredeyse. Yeni yurtlarda etütler odalardaki masalarda yapılırken, eski yurtlarda katlarda bulunan etüt salonlarında yapılıyor. Bu büyük bir dezavantaj. Toplu yerde ders çalışmak zordur.

Telefon çoğu yurtta serbest. Bazı yurtlarda topluyorlar. Toplanan yurtlarda kimi zaman okuldan gelince alıyorsun sabah teslim ediyorsun. Bazılarında direkt okuldan gelince alıyorsun etütte veriyorsun bir sonraki gün okuldan gelene kadar sende olmuyor. Zor bir durum. Şarj yeni yurtlarda odadaki prizlerde, eski yurtlarda kat duvarlarında asılı olan toplu prizlerde.

Çamaşır bazı yurtlarda toplu olarak filelerde toplanıp toplu yıkanıp toplu teslim ediliyor fileni bulup asıyorsun çamaşırlarını. Kimi yurtlarda küçük makineler var kendin atıyorsun.
Oda ortamı, çok değişken. Bazen odandaki kişiler geçimli, iyi insanlar oluyor. Oda arkadaşı olmak normal arkadaşlığa benzemez aynı odada 4 dönemin geçecek. Oda hijyeni önemli ve hijyen konusunda odadakilerin ortak hareket etmesi şart. Oda arkadaşların arasında güven de olması lazım ki bu da zor. Hırsızlık en çok başa geçebilecek olaylardan. Dikkat etmek gerek.

Ev&çarşı izini olayı sıkıntı. Genelde bir defter oluyor çarşı izni saatinde doldurup çıkıyorsun gelince dolduruyor imza atıyorsun. Kimi yurtlar sadece hafta sonu izin veriyor kimi yurtlarda hafta içi de izin var bazı günler.

Birçok farklı okul yurdunda kaldım, istediğini sorabilirsin.
 
Merhaba. Ben de Mersin'de yaşayan bir akranın olarak düşüncelerimi iletmek isterim, tabii abilerimiz ablalarımız daha iyi bilir. İçel Anadolu konum ve akademik açıdan bence çok güzel bir okul ancak Sesim Sarpkaya Mersin'deki 3. Fen. Yine de iki okulda da güzel bir gelişim sağlayabilirsin. Ancak Sesim Sarpkaya'nın kız yatılı yurdunda yaşanan taciz olayları yüzünden ben yazmak istemiyorum açıkçası.
 
Son düzenleme:
Bu arada okuldaki üst kademeli kişilerden birkaçının malum partiyle yakınlığı var. Bu beni daha da şüphelendirdi. Gideceğim Anadolu lisesi daha köklü diye biliyorum fen lisesinden. Düşünceleriniz için teşekkürler.

Müdür pozisyonunda maksimum 4 yıl kalınabilir. Okullar özel yurtlar gibi tarikat muhabbeti falan döndüremez. Belletmen öğretmenler bile ayda maksimum 8 kez görev alır gezer pansiyonda. Sen işine gücüne bakarsın.

Nereye gittiğin açıkçası fark etmez, işin %99'u sende. Arkadaş çevresinin çalışkan olması, yolun yakın uzak olması, yurtta kalınabilirlik vs. aklına yatanı yap. Her birinin avantajı dez avantajı var. Madem üniversite istiyorsun ve hedeflerin var, buna en uygun olanı düşün istersen.

Ama genel bir tavsiye, senin gibi hedefi olanların olduğu bir yer olurdu. İnsanlar genelde içinde bulunduğu küçük şemaya bakıp "aa. Sınıfımda en iyi benim zaten" ya da "herkes böyle yapıyor" gibi yanılgılara kapılıyor. Ama sen ülke genelinde yarışacaksın hedeflerin için, o yüzden en azından çevren hedefinle uyumla olursa güzel olur.
 
Anadolu lisesine gidersem tahminimce 30 dakika civarı sürer servisle gidiş.

Bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum, sanırsam sayısal bölüm oluyor.

Ben olsam Anadolu yazardım fen lisesinde daha fazla konu var TYT ve AYT'de çıkmayan Anadolu'da böyle bir dert yok. Evinden uzak kalmaktansa servisle gitmek iyidir günlük 1saat fazla değil. Bende proje Anadolu lisesinde okuyorum hedefim buydu fazla zorlamaya gerek olmadığını düşündüm. Eksileriyse bizim okulda sınavlar zor, ortamını pek beğenmiyorum.

%6,92ile girmiştim %9+ile girenler vardi

Müdür pozisyonunda maksimum 4 yıl kalabilir.
4+4 uzatma şeklinde 8 yıl hakkı var. Screenshot_20230703_160527_Google.jpg
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı