Lisedeki Arkadaşlarım

aademirciogluu

Megapat
Öncelikle merhaba. Ben Fen Lisesi 9. Sınıf öğrencilerinden biriyim. Okulda 9. sınıfların haricinde 10. sınıflar ve daha birçok sınıftan kişiler çok yapmacık ve yılışık davranıyorlar.Kendimi yaşıtlarımdan daha olgun hissediyorum. Boşu boşuna sataşmalar, kavgalar saçma sapan şeyler oluyor. Çocukça davranıyorlar. Hiçbirini samimi bulmuyorum. Sırf komik olmak için insanları aşağılayıp küfreden kişiler mi dersin, kızlara hava yapayım diye yapmacık hareketler yapanlar mı dersin, kendini bilerek salak gibi gösterenler mi dersin... Hepsi ayrı bir cins.

Biliyorum biraz argo kullanıyorum fakat kusuruma bakmayın lütfen. Ha bir de şu cool olma havası yapayım diye saçma sapan pozlar verenler var ya ayrı bir sinir oluyorum onlara. İnsanlara yetişkin olduğunu göstermek için arabayı çok hızlı kullananlar, alkol alanlar, sigara kullananlar ve daha birçoğu liselerde bulunuyor. Ergenlikten midir nedir bilmiyorum ama neden bu insanlar doğru bir şekilde düşünme yeteneğine sahip değiller? İnsanların dış görünüşüyle alay edip laf atanlar, kavga edenler, küfür edenler, şimdiki gençlerin Bad Boy olarak adlandırdığı o kişiler neden hep el sütünde tutuluyor bu yerlerde? İnsan olmak, insan gibi davranmak, çalışmak, eğlenmek, ''cool olmaya çalışmamak'' neden hep kötü karşılanıyor? Sizce ben böyle bir ortamda ne yapmalıyım. Etrafımda doğru düşünmeyi bilen en fazla 2 kişi vardır.

Ayrıca ben genellikle 10 veya 12. sınıflarla zaman geçiriyorum. Çünkü ciddi anlamda cana yakın ve samimi geliyorlar bana. Şimdiki ergenler öyle bir duruma geldi ki artık hal hatır sormak, özür dilemek, teşekkür etmek bile küçüklük sayılıyor. Büyüklük sende bile olsa insanlar seni küçük görüyor. İşte bu yüzden benden büyüklerle zaman geçirmeyi daha çok seviyorum. Hatta bazıları var ki daha hayatın gerçeklerinin farkına varamamış, her şeyin cool olmak, şekil olmaktan ibaret olduğunu düşünen insanlar var ve bu insanlar bazen yetişkin insanlar bile olabiliyor. Benden 10-15 yaş üstü bazı insanlar bile hala bunların farkına varmış değil. Böyle insanlara yalnızca acıyorum. İçimi sizlere döktüm. Ben böyle bir haldeyken saçma sapan lise ortamında ne yapmalıyım? Son olarak tekrardan eğer kaba konuştuysam özür dilerim. Cevap ve görüşlerinizi bekliyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bak bende 8'i bitireceğim bu sene ve bizim sınıfta da o tiplerden var. Aynı saydıkların. Birbirlerine geçtim artık anne babalarına küfrediyorlar. Hayır hiç mi dokunmuyor anlamıyorum. Kız görünce hangi erkeği görürse sataşmak hobileri. (Boyları ise en fazla 1.20 cm) Her yerde var yani o tipler olacakta. Kurtuluş yok.

Hala çocuksunuz o yüzden. Lise son sınıfta başlar tutuşmaya paçaları. Keyfine bak, elbet kafadar insanlar olacaktır ve spor birleştiricidir. Sözde badboy dediklerini zamanında cebimden çıkarttım ki meslek lisesindeydim, karaktersiz insana dayanamıyorum. Kavgayı sevmiyorum ama olunca da tutamıyorum...

Bu konuya benzer en az üç tane konu açtım. Evet, bu olaylar hatta daha beterleri fen liselerinde oluyor. Yapman gereken tek şey de kendine iki, üç tane arkadaş edin; geri kalan asalakları da bulabildiğin her yerden engelle. Sınıfta yoklarmış gibi davran, üstüne üstlük dominant ol.

Kendini ezdirmemeye bak, düşünce tarzın çok hoşuma gitti. O tiplerin çoğu ileride bu geçirdikleri yılları hatırlamak bile istemeyecek bu saçma hareketleri yüzünden. Kendine birkaç efendi, düzgün arkadaş buldun mu tamamdır hiçbir sıkıntın kalmaz.

Şu an büyük ihtimalle üniversiteye gidiyorsundur. Lisedeki kişilerin çoğu çoluk çocuk gibi davranıyor maalesef. Yeterince olgunluğa erişebilen kişi sayısı çok az.

Bu tarz durumlarda onlarla pek muhatap olunmaması gerekiyor ve olay çıkarmaktan uzak durulması gerekiliyor aslında.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı