Lisedeki "ötekileştirilme" anılarınız

@453476 boş verin onları yahu :D Single takılmak iyidir, gerçekten. Bazı insanlar oyun oynarken kendinden geçiyor, nefret ediyorum öyle insanlardan.

Sanırım bu konuda anlatmak istenilen gruplaşma, serbest giyim yapılan her okulda vardır.

Şu an okuduğum ortaokulda sadece 8'lere serbest kıyafet açık, bende 8 olduğum için haliyle tüm sınıf serbest geliyoruz. Sınıfta 5-6 tane köyden gelme çocuklar var. Durumu iyi olmayan dahi var fakat gruplaşma olduğu için dışlanıyor. Daha geçen gün kendini bir şey sanan geri zekalı bir kız mı diyeyim ne diyeyim bilmiyorum bir köylü çocuk tahtaya yazılmıştı kendini silmeye kalkmıştı geliyor çocuğa "ayy elleme pislik" diye laflar söylüyor üstüne bir de ittiriyor çocuğun yerine ben utandım aynısını bana da yaşatmıştı kısacası herkese öyle davranıyor bir kez tokat attım ve sonuç EK-9 oldu. Pişman mıyım hayır. O durumu iyi olmayan çocuğa öyle demeseydi belki içimde hiç kin beslemezdim. Okullarda serbest kıyafete izin verilmese daha iyi olacak aslında. Gruplaşma çok sıkıntı bir problem. Benim sevdiğim bir kazak var arada 2-3 günlüğüne onu giyiyorum aynı. Geliyor bana hala başka kıyafet mi kalmadı evinde diyor. Kız sıkıntı sınıfım ayrı bir sıkıntı zaten. Okuduğum sınıf okuldaki en aptal kin beslenmiş ve gereksiz insan dolu bir sınıf. Arada dua ediyorum tez zamanda liseye geçeyim diye.

Bu arada bu anlattığım şey lisede değil, ortaokulda gerçekleşen bir olay.

Müslüman biri olarak; ateistlerle vakit geçirmek, Müslüman'lar ile vakit geçirmekten daha keyifli geliyor bana. Bulunduğum ortamda ateistler, Müslüman'lara kıyasla daha vizyon sahibi. Herkes birbirinin inancına saygılı ve hoşgörülü. Tabii ortamdan ortama değişir.
Evet kesinlikle, misal ben arkadaş seçiminde din faktörüne takılmam, karşımdakinin de öyle olmasını beklerim. Ama bazen farkında olmadan arkadaş dediğim insanın sırf dinimden dolayı bana içten içe duvar ördüğünü fark ettiğim olur :/

Evet kesinlikle, misal ben arkadaş seçiminde din faktörüne takılmam, karşımdakinin de öyle olmasını beklerim. Ama bazen farkında olmadan arkadaş dediğim insanın sırf dinimden dolayı bana içten içe duvar ördüğünü fark ettiğim olur :/

Boş verin onları. İnsanı diline, dinine ve ırkına göre yargılayan insanları insan yerine koymak kendine hakaret sayılır. Bırakın cahillikleriyle kalsınlar.

@just chillin öyle insanlar hayatın her yerinde olur. Siyasal islamcıdır onlar genel olarak. Onlardan da uzak durulması gerekir.
Ben biraz fazla açık sözlüyümdür düşüncelerimi şak diye söylerim. Yeni nakil geldiğim okulda kendime arkadaş grubu yapmıştım, onlar da hani tesettürlü müslüman olduğunu bildiğim insanlar. Her şey açıkça ortada olsun onlardan saklıyor gibi olmasın diye söylemiştim. 3 kişiler, neyse ilk şaka yollu sorun yok gibisinden davrandılar. 1 senemiz böyle geçti (iki yüzlülükleriyle) 12'de benden ayrı buluşmalar, wp grubu yaptıklarını öğrendiğimde jeton düşmüştü. Zaman geçirdikten sonra öğrenmek üzücü olabiliyor 😶😑
Uzun lafın kısası uzak durmam gerektiğini yaşayarak anladım.

Öyle insanları takmamanızı tavsiye ederim. Bende Müslüman'ım ama çevremde Hristiyan ve deist arkadaşım da var. Mühim olan öncelikle kişilik, ahlak ve karakterdir. Yoksa sadece dine bakacak olursak ve insanları yargılarsak o dine mensup olup her türlü kötülüğü yapan çok insana da rastlamış oluruz. O yüzden kafanızı takmayın. 😃

Yoksa sadece dine bakacak olursak ve insanları yargılarsak o dine mensup olup her türlü kötülüğü yapan çok insana da rastlamış oluruz
Bazen insanlar bu bilinçte olmayabiliyor.
O yüzden kafanızı takmayın
Takmamak için ince eleyip sık dokur oldum çevremi seçerken. Bu da yalnızlığa yönlendiriyor ister istemez, hele ki İç Anadolu'ysa :/

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı