Lisedeki insanlarla nasıl baş edilir?

fatihh12

Centipat
Daha fazla  
Lisede ergenliğini ağır geçiren tiplerle nasıl baş ederim? Kalitesiz bir okula gideceğim. Nasıl hazırlık yapabilirim bu tiplere karşı? Ortama ayak uydurmak falan istemiyorum çünkü ben onlardan değilim, olmak da istemiyorum. Ayrıca sadece öğrenciler değil, bazı öğretmenler de anlattığım gibi olabilir. Düşünme kapasitesi tam olarak gelişememiş olan bu insanlarla baş etmemin yollarını anlatır mısınız? Öz güven olarak yerlerde olan birisiyim.

Lisede ergenliğini ağır geçiren tiplerle nasıl baş ederim? Kalitesiz bir okula gideceğim. Nasıl hazırlık yapabilirim bu tiplere karşı? Ortama ayak uydurmak falan istemiyorum çünkü ben onlardan değilim, olmak da istemiyorum. Ayrıca sadece öğrenciler değil, bazı öğretmenler de anlattığım gibi olabilir. Düşünme kapasitesi tam olarak gelişememiş olan bu insanlarla baş etmemin yollarını anlatır mısınız? Öz güven olarak yerlerde olan birisiyim.
Takma, yuz verme. Bu kadar basit aslinda.

Kimseyle arkadaş olmaya çalışma. Onlar seninle arkadaş olmaya çalışsın. Zamanla tanırsın sınıftakileri, kafana uyan birilerini bulursan onlarla takılırsın. Yine de kimseye güvenme, sırlarını verme. Özgüven konusunda kendini hazırlaman lazım ayrıca. Özgüven olmazsa çok ezilirsin.

Benim deneyimlediğim başa çıkılmıyor. Kendini havalı sanıp kavga ederken Allah'a küfreden mi dersin, çubuk adam olduğu halde önüne gelene sataşan mı dersin. Bir de susunca kendilerinden korktuklarını sanıyorlar ya. Tabii ki tavsiye etmiyorum ama ben genelde kavga ediyordum çünkü birinin ağzını burnunu kırmadıkça akıllanmıyorlar. Tavsiye olarak Fitness'a veya boksa falan gidip kendini geliştirmeni önerebilirim. En azından dışarıdan sert durursun ki bu da zaten çoğunun karışamamasına sebep olur.

Sınıfın sessiz cocugu ol aga.
Tak kulakligi gec sag arkaya dinle dur tum gun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Lise ortaokula benzemez. Ortaokul kafasıyla giderse çok sorun yaşar. Kendisi bilir tabii. Herkesle arkadaş olmaya çalışırsa 4-5 ay sonra forumda "Kazık yedim", "hiç arkadaşım kalmadı" gibi konularını göreceğiz arkadaşın. 🙃

Arkadaş olmasa da olur. Ben tek başıma okula gidip gelen kendi halinde insanlarla arasında bir şey olmayan bir insan nasıl olurum bunun hakkında tavsiye istedim sadece.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı