"Lisedeki öğretmenler öğrencilerin üzerine pek düşmüyorlar" söylentisi doğru mu?

Ozellikle benim gibi sessiz ve asosyal bir ogrenciysen surekli tahtaya kaldirmaya calisabilirler ve aileni okula cagirabilirler. Cogu bu konuda cok duyarsiz malesef. Sizi sinifa alistirmaya calisirken aslinda daha da kotu duruma soktuklarini anlamiyorlar.

Ozellikle benim gibi sessiz ve asosyal bir ogrenciysen surekli tahtaya kaldirmaya calisabilirler ve aileni okula cagirabilirler. Cogu bu konuda cok duyarsiz maalesef. Sizi sinifa alistirmaya calisirken aslinda daha da kotu duruma soktuklarini anlamiyorlar.

Yani sizi fark edip ilgilenmek istiyorlar değil mi sizinle konuşup bir sorun varsa çözmek istiyorlar doğru mudur hocam?

Evet oyle de denebilir. Diger ogrenciler de oyle yardim etmeye calisir ama ben sadece kendi halime birakilmayi istiyorum.

Peki diyelim ki rehber öğretmenler bu çocuğu fark etti çocukla konuşmak istedi ama çocuk hiç konuşmak istemeyen içine kapanık üzgün bir çocuk bir süre sonra artık onu kendi haline mi bırakırlar yoksa sonuna kadar onunla konuşmaya mı çalışırlar?

Hocam bu sorduğunuz soruların sebebi nedir? Biraz garip geldi. Şoyle olursa şöyle olur mu diye sormuşsunuz hep.

Öğretmenden öğretmene göre değişir. Benim görüşüm, elbette o kişiyle ilgilenme olur ama büyük şeyler beklememek lazım. Ayrıca bahsettiğiniz içine kapanık çocuk da bir seyler için cabalamazsa hocalar ne yapabilir?
Peki şey yaparlar mesela koridorda geçerken gördüler diyelim selam verip biraz konuşmak ister misin diye sorarlar mı?
Tam olarak neyi öğrenmek istediğinizi söylerseniz, yardımcı olmaya çalışırız. Ucu açık sorular bunlar.

Hocam bu sorduğunuz soruların sebebi nedir? Biraz garip geldi. Şoyle olursa şöyle olur mu diye sormuşsunuz hep.

Öğretmenden öğretmene göre değişir. Benim görüşüm, elbette o kişiyle ilgilenme olur ama büyük şeyler beklememek lazım. Ayrıca bahsettiğiniz içine kapanık çocuk da bir seyler için cabalamazsa hocalar ne yapabilir?

Tam olarak neyi öğrenmek istediğinizi söylerseniz, yardımcı olmaya çalışırız. Ucu açık sorular bunlar.

Etraflarımdan lisedeki öğretmenlerin öğrencile pek umursamadıklarını duyuyordum bende acaba böyle bir çocuğu bile umursamazlar mı diye sormuştum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı