Lisedeyken üniversite için laptop almak mantıklı mı?

@Utku92 güncel bir giriş seviyesi i5 ile 2015 MacBook Pro'daki işlemcinin Cinebench skorları.

Biliyorum ve takip ediyorum fakat cihaz nuhu nebiden kalma, lüzumu yok.

İlk gördüğüm 2015 early MacBook Pro fiyatı:
Benim laptopumun 512 GB hali, Dual boot ile Windows ve Ubuntu kullanıyorum driver sıkıntısı çekmeden.

Ama daha ucuza getirebilir 2. el alacak tabii ki.
 
Ama daha ucuza getirebilir 2. el alacak tabii ki.
Hocam zaten attığım mac 2. el. İkinci ele bu fiyatlara daha iyi cihazlar da alabilir pc tarafında. Özellikle Mac olsun diye dinozor bir cihazın bana kalırsa lüzumu yok, içindeki işlemci HQ serisi de olsa günümüzde en ucuz i5'i bile geçemiyor, telefon işlemcisi mübarek 15W çekiyor.
 
Hocam zaten attığım Mac 2. el. İkinci ele bu fiyatlara daha iyi cihazlar da alabilir PC tarafında. Özellikle Mac olsun diye dinozor bir cihazın bana kalırsa lüzumu yok, içindeki işlemci HQ serisi de olsa günümüzde en ucuz i5'i bile geçemiyor, telefon işlemcisi mübarek 15W çekiyor.

Doğrudur bir şey diyemem. Tabii kendi tercihi. Ama Hackintosh da laptopa biraz daha zor kuruluyor. Eğer Mac ile devam edecekse kimi uyumlu gözükür ama BIOS kısıtlıdır kuramaz. Mac'den yana olmam adam zaten iş için kullanacak sorunsuz sıkıntısız format atmadan kullanabileceği bir laptop istiyor. Mac de 1 kez format atsan uzun yıllar bile götürüyor. Hem hızlı ve stabil. Çok çok yeteceğini düşünüyorum.
 
Bence üniversiteye geçtikten sonra alın ama eğer alacaksanızda sakın ama sakın MSI model RTX 4050'li laptopu almayın 22 bin TL yazdığın için biraz araştırdım 22bine sadece MSI var TN panel 45W GPU.
TN panel olması dışında bir dezavantaj göremedim. TN panel çok mu kötü? Laptobun fiyatı çok iyi çünkü.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı