Lisenin ilk günü nasıl olacak?

Hocam korkmayın lise çok zor bir okul değil, İstiklâl Marşı okuncak sonra içeri girip hocanızı bekleyeceksiniz çok zor bir şey mi bu?

Ortaokuldan daha büyük ve kalabalık bir ortamda yer almak ilk başlarda heyecanlandırabilir. Ben başlamadan önce son 2-3 hafta sürekli okulun ilk gününü düşünüp heyecanlanırdım. Halbuki arkadaşların anlattıklarından pek de farklı bir şey yokmuş.

Boş bır sıraya otur yanına gelsinler senin. Eğer tipin düzgünse gelir biri oturur eğer kötüyse zaten 1 hafta sonra düzen yapılıyor yanına biri koyar hoca. Kimsenin dediğine inanma herkes yalancı olur ilk ay. Kolay gelsin lise hayatında. 12 lerin katına gelmemeni öneririm.

Benim lisede ilk günümde İstiklâl Marşı sonrası hoş geldin töreni olarak sol sol sol sağ sol kıt'a dur! Şeklinde yürütmüşlerdi. Sonra sınıflarımıza çıkmıştık ve Matematikçi adını söyleyip hemen dersine geçmişti. İlk haftalarda tanıştık. Üçüncü haftada hababam sınıfını geçmiştik.

Lisenin ilk günü ne yapacağımı ve nasıl olacağını bilmiyorum. Gittiğim lisede hiç arkadaşım olmayacak. Okula ilk gittiğimde direkt sınıfa mı çıkacağım? İlk gün nasıl geçecek? Bunu söylerseniz sevinirim.

İlk gittiğinizde müdür yeni eğitim öğretim yılına hoş geldiniz vs anlatır bir şeyler sonra herkes sınıfının olduğu numaraya gidersin sırayla içeri alırlar bizim zamanımızda öyleydi.

Sınıfta fazla ortam yapma yoksa benim gibi derslerine odaklanamazsın unutma okula gitmenin amacı bir şeyler öğrenip ileride o bilgilerden para kazanmak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı