Lisenin ilk günü nasıl geçer?

Lisenin ilk günü sudan çıkmış balık gibisindir. Yeni insanlar, yeni bir ortam, yeni mevzular, vb. ama bir şekilde ortamı kurabilirsen çok iyidir. Gerçek arkadaşlıkların büyüdüğün mahallede ve lisede edinildiğine inanırım, tecrübeyle sabit. Pek çok kişiyle tanışırsın, kafan uyuşmaz, kavga edersin belki, ama kavgadan vesaire uzak kendi tayfanla takılırsan mis gibi.

Anam da açılıyor, bende açıldım gibi ama bana inan ki o 4-5 ay sonra okul kapanmasa, inan ki öyle davranmazlar. Son gün aralarımız iyi olsun diye, hakkımız haram olmasın diye yapıyorlar. Sen boş ver o anı yani. Ve de mesela nasıl birisin? Hemen bir şeye üzülür müsün? Nazik misin? Sinir kontrolün var mı? Bir olayda kendini tutamayıp ağlayabilir misin? Biraz insanı bunlar geriye çeker ve en büyüğü önceden olan bir olay yüzünden enerjinin bitmesi, depresyona girmen. Bunlar yoksa sıkıntı olmaz aslında, açılman lazım. Hem oğlum sal ya, büyük adam oldun artık mesela...

Babamın dayak atması dışında bir şeye ağladığımı hatırlamıyorum. Sinir kontrolüm pek yok içime kapanık olduğum için nazik olup olmadığımı bile bilmiyorum kızlarla göz göze gelemiyorum bir de.

8. Sınıfta bir kıza aşık olmuştum o kıza aşık olmam yüzünden olaylar öyle büyüdü ki sınıfım değiştirildi aile kavgası çıktı okulda. O olaydan sonra hiç bir kızla göz göze gelemiyorum.

Son düzenleme:
Yahu oğlum açılacaksın, ve de bakarsan ben de asasosyalim. Ama insanın asosyalliğini ortam belirler. Mesela ben 7'ye geçerken sınıf değiştirdim, köy okulu da diyebilirsin artık "Arkadaş ortamı olarak" şimdi hocaların filan sıkıntısı yoktu, LGS'de Fene giden de çıktı ama boşver o tarafı. Ortam çok kötü olduğu için ve bunlar daha anaokulundan ortaokul 7'ye kadar burda oldukları için birbirlerini en az 10 senedir tanıdıkları için kaynaşamadım ve zehir gibi geçti bu 2 yıl. Şimdi kurtuluşa eriyorum. Yani çok takma, ilk başta güzel başlarsan iyi olur, faydalı olur.

Ooo, hoş geldin bu arada:)
Hoş buldum senin profilden geldim. 😄

Genelde oturduğun yerin etrafındaki 3-5 sıradaki elemanlar en yakın arkadaşların olur. Yakınındakilerin analizini iyi yap ve aralarından gerçekten adam diyebileceklerini seç. Onun dışında zaten herkes seninle aynı şartta olduğundan akışına bırak illaki birileriyle muhabbete giriyorsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı