Lisenin ilk günü nasıl geçer?

Gideceğim okul meslek liseleri arasında saygın bir lise. Dediğim gibi asosyal olduğum için 1 hafta 2 hafta bile kimse gelmezse arkadaş edinebileceğimi zannetmiyorum.

Bu sene LGS sınavı oldu bende bu sene 9. sınıf olacağım sizce lisenin ilk günü nasıl geçer gideceğim okul iyi bir meslek lisesi çevresi falan iyi. Gideceğim okulda 10. sınıf 2 3 tane arkadaşım var onlardan duydum. Sizce nasıl geçer?

9.cı sınıftaki arkadaşlar gennelikle 10. sınıfta dağılıyor arkadaşlarını dikkatli seç sonra bağları koparmak zor oluyor.

9.cı sınıftaki arkadaşlar gennelikle 10. sınıfta dağılıyor arkadaşlarını dikkatli seç sonra bağları koparmak zor oluyor.
Benim için pek problem değil gerçek hayatta konuştuğum arkadaşlarım 2 elin parmağını geçmez. Asosyal olduğumu bilerek söylüyorum ona göre tavsiye istiyorum çünkü.

Gideceğim okul meslek liseleri arasında saygın bir lise. Dediğim gibi asosyal olduğum için 1 hafta 2 hafta bile kimse gelmezse arkadaş edinebileceğimi zannetmiyorum.
Yahu oğlum açılacaksın, ve de bakarsan ben de asasosyalim. Ama insanın asosyalliğini ortam belirler. Mesela ben 7'ye geçerken sınıf değiştirdim, köy okulu da diyebilirsin artık "Arkadaş ortamı olarak" şimdi hocaların filan sıkıntısı yoktu, LGS'de Fene giden de çıktı ama boşver o tarafı. Ortam çok kötü olduğu için ve bunlar daha anaokulundan ortaokul 7'ye kadar burda oldukları için birbirlerini en az 10 senedir tanıdıkları için kaynaşamadım ve zehir gibi geçti bu 2 yıl. Şimdi kurtuluşa eriyorum. Yani çok takma, ilk başta güzel başlarsan iyi olur, faydalı olur.

Ben de öyleydim sınıfta yanı boş olan birinin yanına otur ileride illaki tanışıyorsunuz.

Ooo, hoş geldin bu arada:)

Ortaokul da bile son 4 5 ay biraz açıldım.

Anam da açılıyor, bende açıldım gibi ama bana inan ki o 4-5 ay sonra okul kapanmasa, inan ki öyle davranmazlar. Son gün aralarımız iyi olsun diye, hakkımız haram olmasın diye yapıyorlar. Sen boş ver o anı yani. Ve de mesela nasıl birisin? Hemen bir şeye üzülür müsün? Nazik misin? Sinir kontrolün var mı? Bir olayda kendini tutamayıp ağlayabilir misin? Biraz insanı bunlar geriye çeker ve en büyüğü önceden olan bir olay yüzünden enerjinin bitmesi, depresyona girmen. Bunlar yoksa sıkıntı olmaz aslında, açılman lazım. Hem oğlum sal ya, büyük adam oldun artık mesela...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı