Lisenin İlk Günü Neler Yapılır?

Tedirgin olmanıza gerek yok :) Okuldan okula değişir kıyafet mevzusu. Okul tişörtüyle git bence ilk gün. Sonra duruma göre bakarsın. Ders konusuna gelirsek ilk konulara biraz göz atabilirsin. Böylelikle ilk derslerde fazla söz sahibi olursun bilgin olduğu için. Hocalarda seni tanımaya başlar.

8. sınıf bitti liseye geçtim, ilk gün ne yapmalıyım sivil gitmeye izin verirler mi, şimdiden günlük çalışmaya başlamalı mıyım?

Mutlaka üniformayla git. Çalışman şart değil ama biraz göz atarsan ve göreceğiniz yeni dersleri öğrenirsen iyi olur. Mesela bize ilk gün Edebiyat Dersi öğretmeni sevdiğiniz bir şiir veya şair var mı, diye sorduğunda birkaç kişi hariç hiç kimse cevap vermemişti. O gün ben de cevap vermiştim ve daha sonra o öğretmen ile aram çok iyi olmuştu, samimi olmuştuk. Arada bir kantinde beraber otururduk ve bana öğüt verir, hikayeler anlatırdı. Ben edebiyatı sevdiğim için şanslıymışım. Böyle şeylere özen gösterirsen öğretmenler senin gibi öğrencilere serseri değil, öğrenci gözüyle bakar.

Üst sınıfları muhatap alma ama korkma da. Bir de ilk günden kimseye gereğinden fazla yüz verme, hayır demesini bil. Bunları yapmazsan serseri öğrenciler başına bela olur. Ben her zaman az ve öz arkadaştan yanayımdır. Ayrıca genelde ilk gün öğretmen olmadığı için herkes evine dağılıyor ama bütün sınıfı yok yazabiliyorlar. Tabii müdür izin verip, evinize gidebilirsiniz derse sorun olmaz. Bizim sınıf komple ilk günden bir gün devamsızlık yapmış oldu. :) Bu gibi konularda özen gösterebilirsin. Özen demişken kesinlikle zigara içenlerin yanında BİLE bulunma, çünkü sen de disipline gidebilirsin. Çoğunluğa uyma, okul kurallarının dışına da çıkma ve derste telefonunu kapat. Öğretmenin gözünden düştüğün an bir daha yükselemiyorsun ve ilerleyen zamanlarda çok ama çok pişman oluyorsun. Bir de birkaç gün çok boş geçeceği için sıkılmamak adına okuma kitabı da götürebilirsin.

Özel okullar üniforma hakkında daha katıdırlar, kendim özel lisede okuyorum (lise 3), sağlam kaynak yani :D
İlk günden çok kasma teneffüs aralarında telefon serbest ise sen yine de telefon çıkarma, büyük dikkat dağınıklığı sıkıntısını sonra çekiyorsun. Üst sınıflara hiç bulaşma gereksiz zaman kaybı zaten mezun olup gidecekler çok bir şey olmayacak.Üst sınıflardan kızlara yazayım deme kahrolusun sonra. Herkesin yaptığını yapma bu doğru bir şey değilse eğer. Her zaman disiplinli ol, çizgilerin olsun sakın koyverme zor toparlarsın aman diyeyim. Öğretmenlerini iyi dinle notunu iyi tut sene sonunda notlarını atma, sakla. Üni. sınavında işine yarayacaklar. Her gün eve gelir gelmez 1 saat tekrar yap, ödevlerini aksatma sonra kuyruğun sıkışır. Hep ileriyi düşün, âna yönelik hareketler yapma pişman olursun. Ne yaptığına ağzından çıkanlara dikkat et. Bir de son olarak sakın "Moruk artık liseli oldum, büyüdüm, artık daha özgürüm" havasına kapılma. Sen 8 de neysen 9 da da o sun.

8. sınıf bitti liseye geçtim, ilk gün ne yapmalıyım sivil gitmeye izin verirler mi, şimdiden günlük çalışmaya başlamalı mıyım?

Gözünüzü korkuttuklarına bakma hiç çok kolay 9. Sınıf meslek lisesindeysen tuvalete gidersen sigara artik vücudunun bir parçası oluyor ve annene saatlerce yemin ederek zor inandiriyorsun. Allahtan okulda fazla gitmiyorum

İyi bir imaj istiyorsan sakın okula formayla gitme. Hele şişmansan asla 1-0 geride başlarsın. Deneyim söylüyor bunları. Meslek veya Anadolu lisesind gidiyorsan sigara içenlerden uzak dur ne kadar içmem ben desende hayatının bir yerinde kötü zaman yaşarsın ve bi bakmışsın sigara içiyorsun. Öyle bir hataya düşsen bile tuvalette yapma veya 12’lerin yanında lise ve lise öğretmenleri acımasızdır her an yanında babanla müdür konuşuyorken başın eğik muhabbetlerini dinliyor olarak bulursun kendini. Birde derslerine çalış lise öğretmenlerinden not dilenmek kadar kötü bir şey yoktur. Matematiğin iyiyse sıkıntı yok ama kötüyse (benimki 1. sınıftan beridir berbattır ama ben kafama takmam ) takma kafana zaten Matematik hocaları bir şey karalasan 5 puan yapıştırıyor idare edersin. İmamhatip Lisesine gideceksen Ülkücü ocağına düşmüş say kendini çünkü onların dini imanı Cumhurbaşkanı en küçük kötü sözünde sana dalma ihtimalleri var. Erkek lisesine gideceksen her türlü muhabbete alış çünkü duyacakların hayatını karartma ihtimali var ama bir iyi yanıda rahat davranırsın mesela biz geçen dönemde Matematikçimizin dersinde her hafta yemek partisi verirdik vs tüm öğretmenleri davet ederdik durum öyle bir hal aldı ki tüm okul tüm sınıflar yapmaya başladı müdür yasakladı o derece. Neyse fazla uzattım. Son sözüm erkek lisesinde bi dal sigaranın lafı olmaz.
İmam Hatip lisesine gideceğim de herkes meslek dersleri çok zor olur diyordu. Onun için biraz tereddütlüyüm. Haftada 6 saat meslek dersi var. Tekrar ediyorum bunların hepsi deneyimle yazılmış şeyler ama yakalanmadım orası ayrı konu

İnan bana Almanca öğrenmek arapça öğrenmekten daha kolay.

Son düzenleme:
İmam Hatip lisesine gideceğim de herkes meslek dersleri çok zor olur diyordu. Onun için biraz tereddütlüyüm. Haftada 6 saat meslek dersi var.
Neden böyle bi' hata yaptigini anlatabilir misin? Mümkünse Anadolu Teknik Lisesi'ne git. 21. YY'da sectiginiz okula gitmek akil kari degil. Her yer kalifiye eleman ariyor, git Meslek Lisesine elinde meslegin olsun (Makina, Elektrik, Tekstil vs.) hic degilse.

Neden böyle bi' hata yaptigini anlatabilir misin? Mümkünse Anadolu Teknik Lisesi'ne git. 21. YY'da sectiginiz okula gitmek akil kari degil. Her yer kalifiye eleman ariyor, git Meslek Lisesine elinde meslegin olsun (Makina, Elektrik, Tekstil vs.) hic degilse.
Yazılım mühendisliği okumak istiyorum yani beni üniversiteye iyi hazırlayacak bir okul olması daha iyi olur diye meslek liselerini yazmadım.
İmam hatip'i yazmamın başka bir sebebi ise Tokat'da yaşıyorum merkezdeki nitelikli lise sayısı bi elin parmağını geçmiyor, puanım 411 olmasına rağmen gidebileceğim iki okul vardı İmam Hatip ve Sosyal Bilimler, sözelimde kötü olduğu için sosyal bilimler lisesini yazmadım.
Özel okullar üniforma hakkında daha katıdırlar, kendim özel lisede okuyorum (lise 3), sağlam kaynak yani :D
İlk günden çok kasma teneffüs aralarında telefon serbest ise sen yine de telefon çıkarma, büyük dikkat dağınıklığı sıkıntısını sonra çekiyorsun. Üst sınıflara hiç bulaşma gereksiz zaman kaybı zaten mezun olup gidecekler çok bir şey olmayacak.Üst sınıflardan kızlara yazayım deme kahrolusun sonra. Herkesin yaptığını yapma bu doğru bir şey değilse eğer. Her zaman disiplinli ol, çizgilerin olsun sakın koyverme zor toparlarsın aman diyeyim. Öğretmenlerini iyi dinle notunu iyi tut sene sonunda notlarını atma, sakla. Üni. sınavında işine yarayacaklar. Her gün eve gelir gelmez 1 saat tekrar yap, ödevlerini aksatma sonra kuyruğun sıkışır. Hep ileriyi düşün, âna yönelik hareketler yapma pişman olursun. Ne yaptığına ağzından çıkanlara dikkat et. Bir de son olarak sakın "Moruk artık liseli oldum, büyüdüm, artık daha özgürüm" havasına kapılma. Sen 8 de neysen 9 da da o sun.
Okulda kız yok :D .

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı