Liseye geçecekler için ufak tavsiyeler

Beni çökertti maalesef gittiğim okulda güzel bir okul ama işte.
Neresi?
4 yıl boyunca hocaların egosu ile dolu bir vaktiniz ve saçma sapan derslerleriniz olacak. Kendinizi geliştirmeye bakın derim. Hocalar ders müfredatı ve slaytlar dışında düşünemeyen varlıklar( istisnalar olabilir ama geneli öyle). O yüzden akademik ve diğer konularda da okul hem bedenen hem de zihnen bir hapishane.
Gittiğın okula bağlı, Bahçesehir FenTek/Istanbul Erkek/Kabatas/Galatasaray/Cağaloğlu gibi okullarla gidip sokak arası liseyi bir tutmayın.

Bu konuşma bana açık lisenin ne kadar mükemmel olduğunu anlatıyor.

Birde ben bişey eklemek istiyorum.
Okulda olan kabadayılar genelde toplu dolaşır tesbih sallar yada herhangi birşey
işte bunlara sakın ha aldanmayın eğer o kabadayıyı yolda tek başına görürseniz ve okulunuz bittiyse yada alakanız kalmadıysa sizden tırsarak kaçar.
Tek başına bir amip gibidir.
Ya evet durum vallahi bu.
Bu durum ilkokul harici aynı.

Bu konuyu görmem iyi oldu, 1 ay sonra 8.sınıf bitiyor. Bu arada bu saydığınız maddeler Fen, Anadolu ve Meslek liselerininin üçünde de ortak olarak mı geçerli?
Olay bu, demek yaşıtız.
Bir Fen Lisesi/Nitelikli Anadolu (5 sene olanlar) ile normal okullar bir tutuluyor.

Ama kekolar her okulda var.

Ben liseye 3-5 arkadaşım ile başladım ortaokuldan hepsi. Onlarla beraber giderdim, okul çıkışı birbirimizi bulabilirsek beraber dönerdik.

Şimdi lise 11.sınıfım o arkadaşlarımın hiçbiri yok, hepsi kendilerine ortam yaptılar ve ben tek kaldım. Hepsi değişti ben değişmedim.

O yüzden lise de arkadaşlarınızı iyi seçin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı