Liseye Yatılı Gitmek

mgamsiz

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba Sosyal üyeleri. 8. sınıfım (sınıftım :)) ve lise tercihlerimi yaptım. Tercih listem sırasıyla şu şekilde
Galatasaray Lisesi 0.02
İstanbul Lisesi 0.04
Kabataş Erkek Lisesi 0.08
Atatürk Fen Lisesi 0.10
Kadıköy Anadolu Lisesi 0.31
Çapa Fen Lisesi 0.39
Kocaeli Fen Lisesi 0.72
Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi 1.32
...
...
Benim yüzdelik dilimim ise 0.42. Sondaki liseleri ne olur ne olmaz diye yazdım buraya yazmaya gerek yok sizce hangisine giderim? Ayrıca lisede yatılı okumak nasıl olur? Evden gidip gelebileceğim okulun yani bana en yakın fen lisesinin yüzdelik dilimi 2.34 ve arada bayağı fark var. Bu konuyu açmamın amacı zaten tercihim değil onu artık değiştiremem de yine de fikrinizi almak istedim.

Sonradan aklıma geldi. Acaba baştaki 2-3 liseyi yazmakla hata mı ettim? Tercih sırasının yerleştirmede etkisi var mı? (4 tane soru işareti için kusura bakmayın :D)

Büyük ihtimalle Çapa veya Kocaeli'ne gidersin diye tahmin ediyorum. Kadıköy de olabilir tabii. Yatılı lisede okumanın aslında avantajları olsa da dezavantajları da var. Orada kalınca kendi başına yaşamayı öğreniyorsun, disiplinli davranıyorsun, özgür oluyorsun- kurallar çerçevesinde tabi ki- , bir de orada kurulan arkadaşlıklar daha sağlam oluyor sanırım. Sonuçta oradaki arkadaşlarınla uyku hariç tüm vaktinizi beraber geçiriyorsunuz. Dezavantajları ise aile özlemi olabilir, yalnızlık çekebilirsin ilk başlarda ama alışırsın sonra.

Tercih sırasında o ilk 2-3 lisenin bir etkisi yok. Yani senden daha iyi yüzdelik dilimli öğrenciler ilk önce yerleştiriliyor, daha sonra sen yerleştiriyorsun. Senin yüzdelik dilimindeki öğrenciler de yerleştiriliyor. Ama şöyle bir durum var. Eğer seninle aynı yüzdelik dilim puanına sahip olan bir öğrenci seninle aynı liseyi yazmışsa ve o lisede 1 tane boş yer var ise öncelikli olarak bazı şeylere bakıyorlar. Tercih sırası, devamsızlık gibi şeylere yani. Ama onun da olma olasılığı baya düşük diyebilirim. Tam olarak böyle miydi hatırlamıyorum da buna benzer bir olaydı yani. Çok fazla etkilemiyor.

Baştaki liselere talep olmazsa senin yüzdelik diliminden daha azına sahip olan öğrenciler tarafından, onlara yerleştirilebilirsin.

İyi liseye gittiğin için bence gerisi önemli değil. Aileden ayrı kalmanın ve yatılı okumanın zorlukları var. Ama şunu düşün bu sorunları iyi bir okul için çekiyorsun. Kötü bir okula gidecek olsan gitmeye değmez. Gitmeni tavsiye etmem. Ama iyi bir okula gideceğin için aklına hiçbir şey takılmasın. Yatılı okuyacağın için bazı sorunlar olacaktır. Ama inan bunlar çok büyük sorunlar değil. Sen derslerine ve geleceğine bak. Gerisi ile ilgilenme. Orada olacak sorunları tahmin ediyorum. Sen efendi ol. Derslerine yoğunluk ver herkes ise çok samimi olma. Gerisi inan gelir. Gidince ne demek istediğimi anlayacaksın. Hayırlı olsun. Başarılar dilerim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı