Liseyi bitirmiş üniversite tutmamış biri ne yapabilir?

yusufbaba16

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, meslek lisesini yeni bitirdim, üniversite kayda alınacak bir bölüm tutmadı ve tercih yapmadım. Derslerim pek de iyi değil, ders çalışmayı da seven biri değilim. Sizce her şeye rağmen dershane vb gidip iyi kötü bir bölümde üniversite gitmek mi, herhangi bir meslek öğrenmek mi iyi kötü bir işe girip çalışmak mı iyi bir seçenek?

Dersleri sevmiyorsan hiç zorlama gidip bir meslek öğrenip çalışmaya başla 2-4 yılın boşa gitmesin.

İstersen dershaneye gidebilirsin ancak çalışmazsan çok bir şey fark etmez. İstersen işte çalışabilirsin, en azından eline para geçer.
Geleceğim için çok düşünüyorum kafayı bozacağım neredeyse kafam bayağı karıştı. Okumak istiyorum, ders çalışmayı dinlemeyi sevmiyorum, çalışmak istiyorum ağır işe sıcağa mesaiye gelemiyorum bakalım ne olacak ..

Dersleri sevmiyorsan hiç zorlama gidip bir meslek öğrenip çalışmaya başla 2-4 yılın boşa gitmesin.
Teşekkürler . Ne mesleği mesela bende yıllar boşa gitmesin meslek öğrenip atılayım işe diyorum ama bakalım

Herhangi bir ilgi alanınız varsa kesinlikle o işi yapın. Sırf param olsun diye okursanız mutsuz bir hayatınız olur.
İlgi alanım kesinlikle araç yıkamak ve kullanmak. 18 yaşındayım ehliyetim var ortalama üstü araç bilgim ilgim mevcut ama nasıl nereden ilerleyeceğimi hiç bilmiyorum, geleceğim için paraya da önem veriyorum ülke şartları malum geçinmek çok zor malesef ..

Teşekkürler. Ne mesleği mesela bende yıllar boşa gitmesin meslek öğrenip atılayım işe diyorum ama bakalım.

Esnaflık, sanayi, tekel vb.
ağır işlere gelemediğini ve mesai sevmediğini söylemişsin bu yüzden kendi işinin patronu olduğun mesleklere yönelebilirsin.
Araç bilgin ve ilgin varsa kaportacı, boyacı birinin yanında işe başla ardından kendi yerini aç.

Eğer arabalara ilginiz varsa sanayide çalışabilirsiniz kesinlikle yorucu bir iş ama günün sonunda aldıkları para çok iyi. Eğer daha rahat bir iş isterseniz valelik yapabilirsiniz.

Esnaflık, sanayi, tekel vb.
ağır işlere gelemediğini ve mesai sevmediğini söylemişsin bu yüzden kendi işinin patronu olduğun mesleklere yönelebilirsin.
Araç bilgin ve ilgin varsa kaportacı, boyacı birinin yanında işe başla ardından kendi yerini aç.
Teşekkürler, dükkan kirası vergisi bilmemnesi dahi çok yüksek fiyatlar ve korkutuyor malesef . Sanırım biraz zaman gösterecek ne olacağını bakalım Allah büyük.

Teşekkürler, dükkan kirası vergisi bilmemnesi dahi çok yüksek fiyatlar ve korkutuyor maalesef. Sanırım biraz zaman gösterecek ne olacağını bakalım Allah büyük.

Yanlış anlama yatırım tavsiyesi değil ama karportacı ve boyacı tanıyorum
Hobi olsun diye yat aldılar öyle bir para var bu sektörde.

Eğer arabalara ilginiz varsa sanayide çalışabilirsiniz kesinlikle yorucu bir iş ama günün sonunda aldıkları para çok iyi. Eğer daha rahat bir iş isterseniz valelik yapabilirsiniz.
Vale düşünülebilir gibi meslek değil fakat rahat olabilir dediğiniz gibi.. Ailemde tabiki okumamı vb istiyor hem sanayi muhtemelen hem piskolojik hem bedensel ağır gelir .. bakalım teşekkür ederim.

Yanlış anlama yatırım tavsiyesi değil ama karportacı ve boyacı tanıyorum
Hobi olsun diye yat aldılar öyle bir para var bu sektörde.
Valla doğrudur tezgahı iyi oturtmuş profesyonel olan biri yapar mı yapar, şahsen iyi bir motor mekanikci olmayı isterdim işi sağlam birinden öğrenip ama malum toplum oku oku diyor beyaz yaka diyor o yüzden zor gibi şimdilik .. teşekkür ederim yanıt için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı