Liseyi sevmiyorum

Sevmiyorsan zorlama, benim çok ortamım vardı ama derslerin zorluğu ve gereksizliği olsun en önemlisi 50 60 yaşına gelmiş işi gücü 15-16 yaşındaki çocuklarla kavga etmek olan öğretmenlerle uğraşmak hayattan soğutuyordu. MESEM'e geçtim, şu anda BMW oto serviste çalışıyorum. 12 saat yağ pislik içinde çalışıyorda olsam bir gün bile bu duruma itiraz etmedim, severek iş öğrenmek için gidiyorum.
Hocam genellikle kafam derslere çalışır o yüzden hiç meslek dusunmedim

Hocam genellikle kafam derslere çalışır o yüzden hiç meslek dusunmedim.

Kafan derslere çalışıyorsa okulu bırakma. Benim kafam derslere hiç çalışmaz ama işe gelince her şeyi çabuk öğrenir ve unutmazdım, kısaca elim yatkın olduğu için erkenden geçip böyle bir karar aldım.

İlk öncelikle selamünaleyküm bu sene 9.sinifa geçtim ortaokul dönemim çok iyiydi arkadaşlarım ile aram iyiydi derslerim iyiydi. Ortaokuldan mezun oldum liseye geçtiğimde fark ettim ki sınıfımda hiç kafa dengi insan yoktu. Sonradan bu ortam daha da kötüleşti. Derslerinde biraz zorlaştığını fark edince okula ara sıra gitmemeye başladım. Şu an toplam 20 gün devamsizligim var. Okulu tekrardan nasıl sevebilirim?

Hocam açığa geçebilirsiniz bende liseyi sevmiyorum Allah'tan bende kafa dendi adam denk geldi sansa. 20 gün devamsızlıktan kalırsınız sildirmek yok diye biliyorum lise zorunlu olmasa zaten Türkiye'deki çoğu lise boş olurdu.

Devamsızlık sildirme yok. Varsa bile ben o okulun adını bulurum şikayet ederim benim yapamadığımı kimse yapamaz. :D

Onun dışında liseyi severek giden yok. Sınıfın en zekisine sor oda memnun değildir ama zorunda gitmek için.

Dersler zorlaştı dediğine göre, derslerin için gitmiyordun, gitmen gerektiği için gidiyordun.

Kafa dengi biri yok dediğine göre, artık orta okul kafasını kenara bırakıp daha zor dersleri olan liseye uygun bir pencereden dünyaya bakıp yeni arkadaşlar edinmen gerekiyor.

Elinden bir şey gelmiyor anladığım kadarıyla. Bilgisayar mühendisliği isteyen birisi için "logic" yani mantık, matematik gibi elzemdir, buradan feyz alabilirsin kendine. @the world is yourss 'un dediği gibi MESEM de iyi fikir bu durumda.

Başarılar.
Sene başında ortaokul kafasını bıraktım ve yeni arkadaş bulmaya başladım ama baktığımda hepsinin iyi günlerde yanimda duracak arkadaşlar olduğunu gördüğümde takılmaya değmez dedim

Technopat Haberler

Geri
Yukarı