Liveboot nedir?

Kısaca kurduğun sürücü üzerinden ekstra kurulum yapmadan çalışabilen işletim sistemi. Kali Linux'un var mesela. Windows'un da WinToGo'su var. USB üzerinden işletim sistemi çalıştırabiliyorsun.

Arkadaşlar liveboot tam olarak nedir detaylı olarak anlatır mısınız?
USB veya Disket üstünde çalıştırabildiğin ve deneyebildiğin bir işletim sistemi.

Örnek Olarak Linux Dağıtımları.

USB veya disket üstünde çalıştırabildiğin ve deneyebildiğin bir işletim sistemi.

Örnek olarak Linux dağıtımları.

Yani şöyle mi ben USB'yi taktığımda Kali Linux'a geçiyorum çıkardığımda normal Windows'a gerimi dönüyom. Yani şey gibi mi telefon kılıfın ikisini de seviyorum, takılan kılıfın üstüne kılıf takarak istediğim zaman aynı telefonda iki kılıf arasında yer değştirmek gibi bir şey mi?

Yani şöyle mi ben USB'yi taktığımda Kali Linux'a geçiyorum çıkardığımda normal Windows'a gerimi dönüyom. Yani şey gibi mi telefon kılıfın ikisini de seviyorum, takılan kılıfın üstüne kılıf takarak istediğim zaman aynı telefonda iki kılıf arasında yer değştirmek gibi bir şey mi?
USB'yi takıp ondan başlatmak istediğin zaman Kali Açılıyor ve kullanıp deniyebiliyorsun.
Ama Kali'yi USB'ye kurmazsan yani Kali'yi komple USB içine kurmazsan Liveboot kapandıktan sonra USB'de yaptığın veriler siliniyor ve baştaki haline dönüyor.

USB'yi takıp ondan başlatmak istediğin zaman Kali açılıyor ve kullanıp deniyebiliyorsun.
Ama Kali'yi USB'ye kurmazsan yani Kali'yi komple USB içine kurmazsan liveboot kapandıktan sonra USB'de yaptığın veriler siliniyor ve baştaki haline dönüyor.

Peki orada Kali'yi kurmak için denemedeyken yani liveboot olarak Kali'nin kendisinden mi kuruyoz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı