LiveKernelEvent ve VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR hatası

Creaters

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 4-5 ay önce 6600 XT ve i5 11400F'li bir hazır sistem aldım. Monitör almamıştım. Eski monitörümle bir süre idare edip yeni monitör alacaktım. Eski sistemimi monitörün VGA girişine bağlıyordum fakat 6600 XT'de VGA girişi olmadığı için HDMI girişi ile bağlantı kurdum. İlk günden beri monitör gün içerisinde gerek oyun oynarken gerekse internette gezinirken ekran siyah oluyor ve 2 saniye içerisinde otomatik olarak açılıyordu. 4-5 saatlik kullanımda en az 4-5 kez bu problem oluyordu. Dedim ki belki problem HDMI kablosundandır, belki monitörün HDMI girişindendir, belki monitör eski olduğu için sistemi kaldırmıyordur vs.

2 gün önce LG 24GN600-B marka monitör aldım. Dün renk ayarı vs. derken AMD Radeon ayarlarıyla falan çok oynadım ve LoL adlı oyunda ilk kez WattMan hatası aldım. Monitör siyah oldu ve 5-10 saniye sonra bilgisayar kendi kendine reset attı. Bugün ise 2 kez monitör siyah oldu ama eski monitörümdeki gibi otomatik açılmadı. Monitörün gücünü kapatıp tekrar açtığımda görüntü geliyor. Yani sorun HDMI bağlantısı/kablosundan ya da eski monitörden değilmiş. Bugünkü ekran kararmasının WattMan ile ilgisi olduğunu zannetmiyorum çünkü dediğim gibi dün Radeon ayarlarıyla çok oynadım, o problem ondandır muhtemelen.

Baya bir araştırma yaptım. Windows'un "Bakım" ekranından problemin ayrıntılarını gördüm. Dump dosyasını sizinle paylaşıyorum. Problem donanımsal mıdır yazılımsal mı? Ona göre garantiye göndereceğim. Ama bu Dump dosyasında problem nedir yazar mı hiçbir fikrim yok.

Dump dosyası: 072022-5390-01.dmp

Kod:
Sorun imzası
Sorun Olay Adı:    LiveKernelEvent
Kod:    141
Parametre 1:    ffff820efef0b460
Parametre 2:    fffff80145ea3580
Parametre 3:    0
Parametre 4:    1fcc
İşletim sistemi sürümü:    10_0_19043
Hizmet Paketi:    0_0
Ürün:    256_1
OS Sürümü:    10.0.19043.2.0.0.256.48
Yerel Kimlik:    1055

Son düzenleyen: Moderatör:
@Creaters normalde açık kalsın, güncel Windows iyidir.
Teşekkür ediyorum. Öyleyse şöyle yapayım; bir süre güncelleştirmeler kapalı kalsın. Eğer problemim çözülmüş olursa güncelleştirmeleri açar biraz daha denerim. Bu şekilde problemin kaynağı donanımsal mı yoksa Windows güncelleştirmeleri mi daha iyi anlarım diye düşünüyorum.

@kino hocam bugün ekran kapanması hiç olmadı umarım düzelmiştir. Fakat formattan sonra yeni bir problem çıktı. Oyun oynarken (LoL) kasadan yoğun bir fan sesi geliyor. Formattan önce böyle bir şey yoktu. Ekran kartı sıcaklığına baktım 60 dereceyi geçmemiş fakat işlemcide maksimum 70 dereceler yazıyor. Formattan önce olsaydı umursamazdım ama yeni bilgisayarın böyle arızalar çıkartması canımı sıkıyor. Hele ki sıfır bilgisayarın böylesine fan sesi çıkartması da hiç hoş değil. Bilgisayarı aldığım ilk günler LoL'den çok daha ağır oyunlarda bile fan sesi sıfırdı. Format attıktan sonra Anakart'ın resmi sitesinden bütün sürücüleri indirdim. İçinde sanırım işlemci ile alakalı olanlarda vardı. Sorun bu olabilir mi? Aşağıya işlemci sıcaklığını gösteren ve kurduğum sürücüleri gösteren iki resim bırakıyorum.

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    36 KB · Görüntüleme: 28
  • 1658522138004.png
    1658522138004.png
    32,4 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleme:
@Creaters fan sesi hangi donanımdan geliyor? İşlemci, ekran kartı, kasa?
Çok uzun sürmediği için içini açıp test etme şansım olmadı. Varsayımlarla da iş yapmak olmaz tabi. Ama işlemcinin sıcaklığı 70 dereceyi gördüğüne göre %90 işlemci fanıdır. Stok fan bu arada. Bide ses oyuna başlar başlamaz gelmedi. En az 2-3 saat sonra fan sesi çıkmaya başladı.

Ayrıca Windows güncelleştirmelerini açtım. Şimdi hepsini yapıyorum.

@Creaters güncelleştirmelerini kur fan sesi bir sorun değil, BIOS'tan da girilip ayarlanır gerekirse.
Tamam hocam. Evet fan sesinin sorun olmadığını biliyorum da işte ne bileyim formattan sonra fanların hızlanması :)

Bilgisayar problemlerini çözerken her seferinde beynim yanıyor. Belki de formattan önce işlemci çok ısındığı için (fanlar yeterli hızda dönmediği için) ve bugün bütün sürücüleri yükledikten sonra işlemci fanı olması gerektiği gibi çalıştığı için ekran kapanma sorunum çözülmüştür. Olmadı bir tane güzel fan alırım işlemci için.

Tamam hocam. Evet fan sesinin sorun olmadığını biliyorum da işte ne bileyim formattan sonra fanların hızlanması :)

Bilgisayar problemlerini çözerken her seferinde beynim yanıyor. Belki de formattan önce işlemci çok ısındığı için (fanlar yeterli hızda dönmediği için) ve bugün bütün sürücüleri yükledikten sonra işlemci fanı olması gerektiği gibi çalıştığı için ekran kapanma sorunum çözülmüştür. Olmadı bir tane güzel fan alırım işlemci için.

Hocam sorununuz çözüldü mü? Ben de yeni kablo almama rağmen Windows başlatılırken çizgiler oluşuyor 3. parti yazılımları sildim en son çare olarak format atacağım artık :(

Hocam sorununuz çözüldü mü? Ben de yeni kablo almama rağmen Windows başlatılırken çizgiler oluşuyor 3. parti yazılımları sildim en son çare olarak format atacağım artık :(
Hocam formattan sonra ekran kararması şikayetim hiç olmadı. Tabi kesin çözüldü demek için henüz erken. Fakat şimdi de başka problemlerle uğraşıyorum. LoL gibi bir oyunda bile işlemci fanı bağırıyor. Bugün Crysis 3'ü indirdim. Oyunda kasmalar mevcut. Aynı zamanda Crysis 3 açıkken kasanın içerisinde resmen savaş var. Formattan önce ve Anakart driverlerini indirmeden önce böyle bir problem yoktu. Çünkü bilgisayarı ilk aldığım zamanlarda Cyberpunk 2077 oynamıştım ve kasa aşırı sessizdi. Şimdi aynı oyunu tekrar indirip deneyeceğim. Bilgisayarı aldığımdan beridir adam gibi kullanmak nasip olmadı..

Anakart sürücülerinden sonra fan ayarları mı bozuldu ya da değişti anlamadım ki. İnternette gezerken bile arada vıın yapıp geri düşüyor.

Hocam formattan sonra ekran kararması şikayetim hiç olmadı. Tabii kesin çözüldü demek için henüz erken. Fakat şimdi de başka problemlerle uğraşıyorum. LoL gibi bir oyunda bile işlemci fanı bağırıyor. Bugün Crysis 3'ü indirdim. Oyunda kasmalar mevcut. Aynı zamanda Crysis 3 açıkken kasanın içerisinde resmen savaş var. Formattan önce ve anakart sürücülerini indirmeden önce böyle bir problem yoktu. Çünkü bilgisayarı ilk aldığım zamanlarda Cyberpunk 2077 oynamıştım ve kasa aşırı sessizdi. Şimdi aynı oyunu tekrar indirip deneyeceğim. Bilgisayarı aldığımdan beridir adam gibi kullanmak nasip olmadı.

Anakart sürücülerinden sonra fan ayarları mı bozuldu ya da değişti anlamadım ki. İnternette gezerken bile arada vıın yapıp geri düşüyor.

Hocam Crysis 3 zorlar. Ekran kararması sorununuzun çözüldüğüne sevindim bende en ufak bir şikayette bilgisayarıma format atacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı