LiveKernelEvent ve VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR hatası

Creaters

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 4-5 ay önce 6600 XT ve i5 11400F'li bir hazır sistem aldım. Monitör almamıştım. Eski monitörümle bir süre idare edip yeni monitör alacaktım. Eski sistemimi monitörün VGA girişine bağlıyordum fakat 6600 XT'de VGA girişi olmadığı için HDMI girişi ile bağlantı kurdum. İlk günden beri monitör gün içerisinde gerek oyun oynarken gerekse internette gezinirken ekran siyah oluyor ve 2 saniye içerisinde otomatik olarak açılıyordu. 4-5 saatlik kullanımda en az 4-5 kez bu problem oluyordu. Dedim ki belki problem HDMI kablosundandır, belki monitörün HDMI girişindendir, belki monitör eski olduğu için sistemi kaldırmıyordur vs.

2 gün önce LG 24GN600-B marka monitör aldım. Dün renk ayarı vs. derken AMD Radeon ayarlarıyla falan çok oynadım ve LoL adlı oyunda ilk kez WattMan hatası aldım. Monitör siyah oldu ve 5-10 saniye sonra bilgisayar kendi kendine reset attı. Bugün ise 2 kez monitör siyah oldu ama eski monitörümdeki gibi otomatik açılmadı. Monitörün gücünü kapatıp tekrar açtığımda görüntü geliyor. Yani sorun HDMI bağlantısı/kablosundan ya da eski monitörden değilmiş. Bugünkü ekran kararmasının WattMan ile ilgisi olduğunu zannetmiyorum çünkü dediğim gibi dün Radeon ayarlarıyla çok oynadım, o problem ondandır muhtemelen.

Baya bir araştırma yaptım. Windows'un "Bakım" ekranından problemin ayrıntılarını gördüm. Dump dosyasını sizinle paylaşıyorum. Problem donanımsal mıdır yazılımsal mı? Ona göre garantiye göndereceğim. Ama bu Dump dosyasında problem nedir yazar mı hiçbir fikrim yok.

Dump dosyası: 072022-5390-01.dmp

Kod:
Sorun imzası
Sorun Olay Adı:    LiveKernelEvent
Kod:    141
Parametre 1:    ffff820efef0b460
Parametre 2:    fffff80145ea3580
Parametre 3:    0
Parametre 4:    1fcc
İşletim sistemi sürümü:    10_0_19043
Hizmet Paketi:    0_0
Ürün:    256_1
OS Sürümü:    10.0.19043.2.0.0.256.48
Yerel Kimlik:    1055

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bilgisayarındaki M2'de dahil olmak üzere SSD ve HDD'lerini söyler misin? Ben kendi açımdan sorunumu çözmüş olabilirim. Bugün saat 14:00'dan bu saate kadar biraz ara vererek sürekli oyun oynadım ve hiç ekran kararmadı. Yine de 1-2 gün daha uzun süreli kullanmak gerekiyor tabi.
WD BLUE 1TB HDD--KIOXIA EXCERIA 500GB NVME M.2 SSD var hocam

Son düzenleme:
Telegram kullanmıyorum hocam detaylı bir şekilde buraya yazma şansınız varsa deneyeyim çözümü.
Hocam bende de 1 adet M2, 1 adet SATA SSD ve 1 adet HDD var. Windows M2'ye kurulu. Bugün SSD ve HDD'yi çıkartıp deneyeyim dedim ve Windows Boot olmadı. Sürekli BIOS'a girip duruyordu bilgisayar. Sonra farkettim ki Windows M2'ye kurulu olsa da Windows'u Boot eden dosyalar SSD'nin içerisindeymiş. SSD ve HDD'yi sökerek sıfırdan M2'ye Windows kurulumu yaptım. Ayrıca ekran kartının tavsiye edilen sürümünü yani bir önceki sürümünü kurdum. Boot dosyalarının böyle bir hataya sebep olacağını düşünmüyorum ama bilgisayar işleri belli olmuyor.

Bu arada sen de Boot dosyalarının HDD'de olup olmadığını anlaman için (Windows'u M2'ye kurduğunu düşünüyorum) bilgisayarı açarken Boot ekranına gir (F8, F11 artık hangisiyse) eğer Boot ekranında M2 gözüküyorsa sen de benimle aynı problemi yaşıyorsun demektir. Diskler için yani. Daha da garanti yol; HDD'yi Anakart'tan sök ve bilgisayarı aç. Eğer Windows açılmazsa yine aynı şekilde.

Kurduğum Ekran Kartı sürücüsü: Adrenalin 22.5.1 Recommended (WHQL)

BIOS güncellemesi yap ve Chipset sürücüsünü de kur hocam.

Sonuçları paylaşmanı bekliyorum hocam. Ben de merak ediyorum.

Hocam bende de 1 adet M2, 1 adet SATA SSD ve 1 adet HDD var. Windows M2'ye kurulu. Bugün SSD ve HDD'yi çıkartıp deneyeyim dedim ve Windows Boot olmadı. Sürekli BIOS'a girip duruyordu bilgisayar. Sonra farkettim ki Windows M2'ye kurulu olsa da Windows'u Boot eden dosyalar SSD'nin içerisindeymiş. SSD ve HDD'yi sökerek sıfırdan M2'ye Windows kurulumu yaptım. Ayrıca ekran kartının tavsiye edilen sürümünü yani bir önceki sürümünü kurdum. Boot dosyalarının böyle bir hataya sebep olacağını düşünmüyorum ama bilgisayar işleri belli olmuyor.

Bu arada sen de Boot dosyalarının HDD'de olup olmadığını anlaman için (Windows'u M2'ye kurduğunu düşünüyorum) bilgisayarı açarken Boot ekranına gir (F8, F11 artık hangisiyse) eğer Boot ekranında M2 gözüküyorsa sen de benimle aynı problemi yaşıyorsun demektir. Diskler için yani. Daha da garanti yol; HDD'yi Anakart'tan sök ve bilgisayarı aç. Eğer Windows açılmazsa yine aynı şekilde.

Hocam M.2 ile SSD arasında ki fark nedir?

Windows C: diski yani M.2 SSD'de kuruluda format atacağım zaten direk C: SSD'ye kurarım yarın.

Boot dosyalarına nasıl erişeceğim?

Windows C: diski yani M.2 SSD'de kuruluda format atacağım zaten direk C: SSD'ye kurarım yarın.

Boot dosyalarına nasıl erişeceğim?
Hayır hocam burada mesele format atmak değil. Format atmadan önce benim gibi Boot dosyaların HDD'de mi diye bir kontrol et önce. M2 ile SSD arasındaki fark SSD dediğim sata girişli olan, eski sistem. M2 dediğim direkt Anakart'ta takılan yeni sistem SSD. Boot dosyalarına erişmene gerek yok. Nasıl anlayacağını zaten yazdım. Tekrar yazmayayım hocam 😄

Bilgisayarı açarken Boot ekranına gir bak M2 var mı? Bide HDD var mı ona bak. Ya da direkt fotoğraf paylaş buraya.

Diğer yöntem de yine yazdım zaten, HDD'nin SATA kablosunu Anakart'tan sök ve bilgisayarı açmayı dene.

Hayır hocam burada mesele format atmak değil. Format atmadan önce benim gibi Boot dosyaların HDD'de mi diye bir kontrol et önce. M2 ile SSD arasındaki fark SSD dediğim sata girişli olan, eski sistem. M2 dediğim direkt Anakart'ta takılan yeni sistem SSD. Boot dosyalarına erişmene gerek yok. Nasıl anlayacağını zaten yazdım. Tekrar yazmayayım hocam 😄

Bilgisayarı açarken Boot ekranına gir bak M2 var mı? Bide HDD var mı ona bak. Ya da direkt fotoğraf paylaş buraya.

Diğer yöntem de yine yazdım zaten, HDD'nin SATA kablosunu Anakart'tan sök ve bilgisayarı açmayı dene.
Tamamdır,bugün bilgisayarı açmayacağım yarın format için açtığımda size iletirim.

Hocam aklıma geldi ekleme yapıyorum sorunum yaklaşık bir aydır var ve aklıma ne geldi? yaklaşık bir ay önce bir Windows Güncellemesi yaptım ondan önce sistem yeni gelmişti ve 2 gün kullanımda gram bir sorun yoktu oyun oynarkende bir sorun yoktu ama Güncellemeyi yaptım ertesi sabah garip bozulmalar yaşadım video izlerken sfc/scannow komutu kullanmıştım dosyalar bulunmuş tamir edilmişti fakat sorun çözülmemişti umarım temiz kurulum sorunu çözer.

Son düzenleme:
Tamamdır,bugün bilgisayarı açmayacağım yarın format için açtığımda size iletirim.

Hocam aklıma geldi ekleme yapıyorum sorunum yaklaşık bir aydır var ve aklıma ne geldi? yaklaşık bir ay önce bir Windows Güncellemesi yaptım ondan önce sistem yeni gelmişti ve 2 gün kullanımda gram bir sorun yoktu oyun oynarkende bir sorun yoktu ama Güncellemeyi yaptım ertesi sabah garip bozulmalar yaşadım video izlerken sfc/scannow komutu kullanmıştım dosyalar bulunmuş tamir edilmişti fakat sorun çözülmemişti umarım temiz kurulum sorunu çözer.
Dene hocam gerekirse Windows güncellemesi yapmazsın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı