Logitech G Pro X Superlight İncelemesi

Merhaba, bu konuda Logitech'in en son faresi ve G Pro Wireless modelinin güncellenmiş versiyonu olan G Pro X Superlight modelini incelemeye çalışacağım.

Teknik Özellikler:

Boyut (YxGxD)125 x 63,5 x 40 mm
Ağırlık61 g
SensörHERO™ - (100 - 25600 DPI) - 40G - 400 IPS - 1000 Hz
Bağlantı2.4 GHz Lightspeed Kablosuz - Micro USB (1.8 m)
SkatezSaf PTFE - 3 Parça

Kutu İçeriği:

LogitechGProXSuperlight5.jpg
LogitechGProXSuperlight6.jpg
LogitechGProXSuperlight3.jpg
LogitechGProXSuperlight4.jpg
LogitechGProXSuperlight7.jpg


Kutu içeriği zengin gibi gözüküyor, tabi $150 / 1300 TL fiyat etiketiyle karşımıza çıkan bir fareden daha azını beklemek yanlış olurdu. Kutudan klasik olarak:
  • Kauçuk Micro USB Kablo - 1.8 m
  • USB Alıcısı ve Uzatma Aparatı
  • Üzerine PTFE Skatez Yerleştirilmiş Ekstra Kapak (Toplam 2 adet kapak)
  • Farenin sağ, sol yüzeyi ve klikleri için Grip Tape
  • Mikrofiber bez
  • Sticker
Kutu içeriği zengin gibi gözükse de fakat $150 fiyat etiketli bir üründe yedek skatez seti çıkmaması ufak da olsa bir eksi. Kablosuz bir fare olduğunu göz önünde bulundurursak kablolu farelerin aksine paracord takmak gibi bir ihtiyacınız olmayacağı ikinci set skateze ihtiyaç duyacağınızı zannetmiyorum. Yine de her ihtimale karşı olsa iyi olurdu.

Kutu içerisinden üzeri skatez kaplı yedek bir kapak daha çıkıyor, isterseniz kapağı bununla değiştirip toplam skatez yüzey alanını artırarak kaymayı iyileştirebiliyorsunuz.

LogitechGProXSuperlight.jpg
LogitechGProXSuperlight2.jpg


Kutu içerisinden çıkan grip tapeleri pek beğenmedim, kavrama sağlıyor fakat ele yapışıyor, yapış yapış bir hissiyatı var.

Sensör:

Logitech’in kendi optik sensörü olan HERO 25K’yı kullanıyor. Sensör hakkında çok bir şey dememe gerek olduğunu düşünmüyorum, her zaman belirttiğim gibi 3360 ve üstü sensörler zaten üst seviye, kusursuz sensörlerdir. Bu seviyedeki farelerde tercih yaparken büyük bir etken olmamalı. Herhangi bir spin out, takılma, LOD problemi yaşamadım/farketmedim.

Kaplama / Malzeme Kalitesi:

Logitech üst seviye farelerinde yaygınlıkla gördüğümüz yumuşak mat yüzey kaplamasına sahip.

Malzeme kalitesi 60g ve batarya içeren bir fareye göre harika, delik yok. Tabi yine 100-120 g'lik farelerdeki ağır sağlamlığı beklemeyin. Hiçbir yüzey esneme yapmıyor, rijitliğini güzel koruyor ki bu da malzeme kalitesi iyi diyebilmem için yeterli bir sebep.

Ergonomi:

Relaxed Claw tutuşa ve biraz büyük ellere (19.5 x 11 cm) sahibim, XM1 kadar olmasa da gayet rahat ettiğimi söyleyebilirim. Bas parmağımın geldiği yerde grip tape kullanıyorum. Farenin biraz pasif bir ergonomisi var, klasik simetrik fare ergonomisine sahip fakat burada onu ön plana çıkaran şey ise bence yüksek bir fare olması. Yan kısımlarda baş ve serçe parmağımızı dinlendirdiğimiz alan daha geniş.

LogitechGProXSuperlight9.jpg
LogitechGProXSuperlight8.jpg


Model O, Viper, FK 1-2’ye benzer ergonomiye sahip. Aralarından ben en çok GPX ile rahat ettim.

Ağırlık:

G Pro Superlight 61g gibi çok düşük bir ağırlığa sahip ve işin ilginci bunu delikli bal peteği tasarımına sahip olmadan yapıyor ve üstelik kablosuz. İçerisinde batarya bulundurup, deliksiz bir yapıda bu kadar hafif olması gerçekten takdire şayan.

Teorikte 60g iyi güzel fakat bunun pratikte etkisi nedir derseniz:; 60g ve kablosuz olması kullanıcıyı fazlasıyla özgür kılıyor, XM1 v2’den buna geçtim ve ağırlık anlamında güzel bir yükseltme olduğunu düşünüyorum. 10g fark çok gözükmese de beraberinde kablosuz olması çok daha özgür bir deneyim sağlıyor.

Ağırlık dağılımı ve sensör konumlaması güzel.

Klikler ve Tekerlek:

Kliklerden baslayalim; klikler ne çok tok ne çok hafif, arada bir hissiyata sahip. Sol klik daha tok, sağ klik daha hafif bir hissiyata sahip. Sağ klik bana Viper switchlerinin hissiyatini hatırlattı.

Tekerleğe gelirsek; tekerleğin kaydırma hissini pek beğendiğimi söyleyemem, biraz sert bir hissiyata sahip. Tekerleğe basmak ise oldukça kolay, en beğendim tekerlek kliklerinden biri olabilir.

Ekstra buton olarak baş parmağınızın denk geldiği sol yüzeyde 2 adet programlanabilir tuş bulunuyor, onun dışında G Pro Wireless’ta olduğu gibi sağ yüzeyde buton bulunmuyor. DPI butonu da kaldırılmış. Ağırlık azaltma amacıyla ekstra tuşlara veda edilmiş.

Fiyatına değer mi?

Bu biraz kişisel bir tercih fakat ben kendi fikirlerimi söylemek istiyorum. $150 / 1300 TL gerçekten yüksek bir fiyat.

Eğer hedefiniz en fiyat/performans kablosuz fareyi almaksa GPX’ten daha iyi alternatifler bulabilirsiniz: Model O Wireless, Logitech G305, Aerox 3 Wireless, Rival 3 Wireless gibi daha dusuk fiyatli alternatifler mevcut. Fakat en üst seviye farelerden birini hedefliyorsanız o zaman seçenekleriniz: GPX, Viper Ultimate, Deathadder v2 PRO, GPW oluyor.

Kablolu alacaklarin ise bu fiyatlara cikmasina pek gerek yok. Deathadder V2, Model O, Model D, XM1, XM1R, Xtrfy M42 gibi guzel modeller de mevcut.


Genel Değerlendirme:

Artıları:
  • Üst seviye sensör
  • Güzel, dengeli klik hissiyatı
  • 65-70 saat pil ömrü
  • Harika skatezler
  • Düşük ağırlık
  • Malzeme kalitesi , 60g gibi çok düşük bir ağırlığa sahip olmasina rağmen gövdesinde hiçbir delik bulunmuyor.
  • Powerplay desteği bulunuyor.

Eksileri:
  • 2021 yılında $150 fiyat etiketine sahip bir farede Micro USB bağlantı görmek biraz can sıkıyor.
  • Fiyatı yüksek. ($150 - 1300 TL)
  • Kutu içerisinden yedek set skatez çıkmıyor.
  • Tekerlek biraz zor dönüyor.
  • DPI butonu bulunmuyor.

Genel Puan: 9 / 10

Okuduğunuz için teşekkürler.

LogitechGProXSuperlight10.jpg
 

Geri
Yukarı