Logitech G213 Prodigy vs Asus TUF Gaming K5

Yazdıklarıma göre?

• Logitech G213 Prodigy

Oy: 4 33,3%
  • Asus TUF Gaming K5

Oy: 6 50,0%
  • Diğer (Klavyeyi yorumlarda belirtin lütfen.)

Oy: 2 16,7%

• Oy verenlerin toplamı
    12

NooPlayer

Megapat
Daha fazla  
Selamlar. Daha önce Teknosa'da G213 deneme fırsatı buldum ve o tuş hissiyatına, sessizliğine, yumuşak oluşuna ve görünümüne hayran kaldım.

Bir hafta önce ASUS TUF Gaming K5'e rastladım. Mech-Brane (galiba mekanik hisli demek) Switch'e sahip bir klavye. Özellikleri insana iyi geliyor. Daha hic denemediği için tuş hissiyatı hakkında hiçbir fikrim yok. Bu yüzden bu konuyu açtım. Bu kriterlere göre yarı-mekanik ya da mekanik hisli bir klavye arıyorum:
  • Işıklandırma çok önemli değil. Önemli değil dediğim, RGB olmasa da olur. Yoksa akşamları da iş yapacağım.
  • Tuşlar sessiz, parmak ağrıtmayan bir model olmalı. Uzun saatler boyunca kullanacağım.
  • Dayanıklı olsun. Çünkü bulunduğum ortam ıslak kazalara müsait (burada bu yuzden K5 olur mu diye düşündüm).
  • Ergonomi cok önemli! 4 senedir G103 kullaniyorum ve bilek destegi gerçekten laf üstünde. Masaüstü daha rahattı böyle diyeyim.
  • Fiyat 300 TL barajını aşmazsa çok memnun olurum.
  • Yazılım desteği olursa iyi olur. Makrolara ihtiyacım olacak.
Okuyup zaman ayırdığınız için size ayrı teşekkür ederim. Önerilere açığım ve düşüncelerinizi bekliyorum. İyi günler / akşamlar!

Ben bu kadar para verdikten sonra mekanik klavye almamak saçma geliyor.

Sanırım daha çok yazı için kullanıcıksanız atlama noktası olan switchler (Blue, Brown) bakabilirsiniz.
Önerim ses önemli değilse Sharkoon Purewriter RGB.

Ben daha çok FPS, shooter oyunlar oynuyorum derseniz red switch kullanıyor olan Trust Gxt 890 bakabilirsiniz.

Ben bu kadar para verdikten sonra mekanik klavye almamak saçma geliyor.

Sanırım daha çok yazı için kullanıcıksanız atlama noktası olan switchler (Blue, Brown) bakabilirsiniz.
Önerim ses önemli değilse Sharkoon Purewriter RGB.

Ben daha çok FPS, shooter oyunlar oynuyorum derseniz red switch kullanıyor olan Trust Gxt 890 bakabilirsiniz.

Ses olmasın isterim tabii ki ve evet, yazı ile uğraşacağım. Sanırım belirtmeyi unutmuşum. Pardon. Hemen trust'a bakiyorum. Bu arada adı gibi güvenilir mi?

Edit: Trust markasinda sanırım yazılım desteği yok. Yazilarin da silindiği söyleniyor yorumda. Baska bir öneri var midir acaba? Mekanik olmak zorunda değil. Mechbrane da olsa olur yani. Sadece basarken taş kırmaya çalışıyormuş hissi vermesin.

1. Yazılım var
2. Yazı silinme hakkında bir şey duymadım Gigabyte Force K83 ile karıştırdınız bence.

Vallahi Hepsiburada yorumlarında yazınca öyle söyledim. Turkiyede en cok Hepsiburadaya güveniyorum çünkü. Tamamdir. Aklımızda bu da olacak. Teşekkürler, Sylveon. Bu üç klavye ile ve başka klavye ile tecrübe yaşamış olan ve önerileri olanları hala bekliyorum.
Bir de @Sylveon, Trust'ta tüm tuşların kendine ait bir ışıklandırma sistemi mi var? Örneğin TUF Gaming K5'teki gibi?

Trust şu an beni bayağı etkiledi. Bu fiyata, full RGB klavye harbiden bayağı iyi. Şu an sıralama olarak birinci Trust, ikinci Logitech, üçüncü ise Asus çünkü hissiyatını bilemiyorum.
Bir cesaretle Trust aldım şu an. Fiyatı daha ucuz ve G213'e göre daha sade. Tuşlar lazer basim ama nedense silindi diyorlar. Neyse, baska bir konu açıp uzunca anlatırım. @Sylveon ' a teşekkür ederim. Konu hala tartışmaya açık. Boylece3 alacak baska insanlar fikir alabilir.

Son düzenleme:
Trust şu an beni bayağı etkiledi. Bu fiyata, full RGB klavye harbiden bayağı iyi. Şu an sıralama olarak birinci Trust, ikinci Logitech, üçüncü ise Asus çünkü hissiyatını bilemiyorum.
Bir cesaretle Trust aldım şu an. Fiyatı daha ucuz ve G213'e göre daha sade. Tuşlar lazer basim ama nedense silindi diyorlar. Neyse, baska bir konu açıp uzunca anlatırım. @Sylveon ' a teşekkür ederim. Konu hala tartışmaya açık. Boylece3 alacak baska insanlar fikir alabilir.
Hocam merhabalar üründen memnun kaldınız mı?Normalde Membrane bir klavye almayı düşündüm G213 gibi ancak Trust' I görünce kafam karıştı. 1 Yıllık kullanımınız nasıldı

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı