Logitech G230 Mikrofon Müzik Sesini İletme Sorunu

Daha fazla  
Logitech G230 kulaklığım, bilgisayarımdan gelen sesleri karşı tarafa iletiyor.

Örnek olarak, Skype görüşmesi ve ya TS görüşmesi yaparken bilgisayarımdan bir şarkı açtığımda ses arkadaşlarıma gidiyor. Aynı şekilde oyun sesleri de gidiyor. Bunu bir türlü çözemedim. Bu sorun hakkında bilgisi olan benimle paylaşabilirse sevinirim.

Farklı bir kulaklık ile de aynı sorun mevcut mu? Eğer farklı kulaklıkta olmuyor ise kulaklığın sesi dışarı ne kadar ilettiğine bir bak. Pek dışarı iletmiyorsa kronik bir sorun olabilir. Bir de mikrofon ayarlarında DC offset cancellation ayarı işaretli mi? Eğer değilse işaretleyip deneyebilirsin. Son olarak kulaklığını bilgisayarın arkasına takmayı dene bakalım işe yarayacak mı.

Ekleme: Birisi mikrofon ayarlarından stereo karıştırıcıyı devre dışı bırakırsan düzeleceğini söylemiş. Bir de onu deneyip düzelip düzelmediğini söylersen sevinirim.

Son düzenleme:
Farklı bir kulaklık ile de aynı sorun mevcut mu? Eğer farklı kulaklıkta olmuyor ise kulaklığın sesi dışarı ne kadar ilettiğine bir bak. Pek dışarı iletmiyorsa kronik bir sorun olabilir. Bir de mikrofon ayarlarında DC offset cancellation ayarı işaretli mi? Eğer değilse işaretleyip deneyebilirsin. Son olarak kulaklığını bilgisayarın arkasına takmayı dene bakalım işe yarayacak mı.

Ekleme: Birisi mikrofon ayarlarından stereo karıştırıcıyı devre dışı bırakırsan düzeleceğini söylemiş. Bir de onu deneyip düzelip düzelmediğini söylersen sevinirim.

Farklı bir kulaklık ile deneme şansım olmadı açıkcası. Kulaklık sesi dışarıya az da olsa iletiyor. Fakat onun geldiğini sanmıyorum. Çünkü kulaklık takılıyken çakmak çakma sesi karışa iletilmiyor ki çakmak sesi kulaklıkdan dışarıya çıkan sesten daha fazla olduğunu gözlemledim. "DC offset cancellation" ayarını bulamadım ne yazık ki. Arkasına takınca bir farkı olucak mı ki ? Yani ne alakası olabilir bunu deneyip yazacağım.
Son olarak "stereo karıştırıcıyı devre" ayarlarımda mevcut değil. :(

upload_2016-9-24_2-55-44.png

İkinci resimdeki yerde stereo mix yazan şey devre dışı olmalı. Bir de dc offset ayarı son resimdeki boşlukta olması gerek. Arkaya takınca değişim olabilme ihtimali şu yüzden, PC'nin ön panel arızalanmış veya kabloları ana karta tam oturmamış olabilir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı