Logitech G402 Kullanıcı İncelemesi

Herkese selamlar,

Sosyalde de internette de birçok yerde zaten incelemesi mevcut ancak belki ufak bir faydam dokunur diye kendi deneyimlerimi de yazacağım ve eski mouselarım ile ufaktan karşılaştıracağım.

(Teknik özelliklerine hiç girmeyeceğim. Tasarım, yazılım, tuşlar, malzeme kalitesi gibi şeylere değinip öyle bitireceğim)

Önceden Bloody V3 ve G102 kullandım. V3'ü değiştirme sebebim hem üzerinde çok fazla toz tutmasıydı (bunun için en alta yükleyeceğim fotoğraflara bakabilirsiniz) ve bunları temizlemenin çok zor olmasıydı ayrıca FPS oyunlarında sensörü dolayısı ile bazı sıkıntılar yaşadım. Onun dışında şu an olsa kaplaması değişse yine kullanırım. G102'ye gelirsek, bunu değiştirip G402 alma sebebim ise hem tutuş şeklime uygun olmayışıydı. RGB'si çok hoşuma gidiyordu ancak bir yere kadar.

Kutu içeriğinden bahsedersem sadece Mouse ve kullanıcı belgeleri çıkıyor. Mouse kablosunun en sonunda USB'nin hemen arkasında ufak bir kağıt var. O kağıttan mouseun ürün numarasını öğrenip Logitech sitesine kayıt ettirebilirsiniz. Kutu için fotoğraf çekmeye üşendim bu yüzden sizi şuraya davet ediyorum;

Logitech G402 Mouse İncelemesi

Kablo örgülü değil. Bu demek oluyor ki rahat bir şekilde bükülmeyecek. Bundan kastım bozulma veya kırılma anlamında değil, örneğin V3'te kablo örgülüydü ve masanın uç tarafından sarkınca oranın şeklini alıyordu bir daha düzeltmek zor oluyordu. Pek çoğu için bu eksi değil benim için de değil ama rahatsız ediyordu beni sadece. Kabloda şu ana kadar soyulma, bir yere takılma (zaten laptop kullandığım için kablonun hepsi masanın üstünde yatay S şeklinde gibi bir şey) gibi sorunlar olmadı. Skatezler çok iyi benim gözümde. Kesinlikle V3'ten çok daha iyi kalitede. Daha kalınlar ve G240 ile yağ gibi akıyor (Yakın zamanda QcK+'a geçmeyi düşünüyorum bu konuda öneri alabilirim) . Ayrıca yanlış bilmiyorsam Amazon'dan bir takım alabiliyorsunuz. Belki Logitech'den istesem garanti kapsamında ücretsiz olarak verir. Bir diğer konu ise mouseun şekli. Dışarıdan bakıldığında göze büyük gelen ancak kullandıkça aslında orta büyüklükte bir mouse olduğu rahatça anlaşılan bir yapıya sahip. Ergonomisi kişiden kişiye değişen bir şey olduğu için bunu sizin takdirinize bırakıyorum. "You either love or hate" ibaresini görebilirsiniz bazı yerlerde. Görece piyasadaki en uzun mouselardan birisi. Ağırlığı 144 gram. Bazıları ağır buluyor ancak bana göre orta. Uzun süre kullanımda bir sıkıntı çıkarmadı bana ama arada bileğimi dinlendirdiğimi belirteyim.

Yazılım tarafında Logitech'in iyi bir iş başardığını düşünüyorum. Basit ve çabuk kavranabilir bir arayüzü var. Mouseun kendi üzerinde belleği var bu da şu demek oluyor kendi ayarlarınızı kullanmak için sürekli Logitech'in yazılımına ihtiyacınız yok. İngilizce deyimi ile "Always on the go" yani.

G402-1.png


Tuşlara ve ek butonlara gelecek olursak, Logitech mouseda Omron anahtarlar kullanmış. Çok hassas ve hızlı anahtarlar bunlar ayrıca uzun ömürlüler. İlk başta bu hassaslıktan dolayı parmağımı dinlendirirken bile yanlışlıkla bastığım oldu. Bu yönden uzun bir süre sıkıntısız kullanırım diye düşünüyorum ancak internette bazı kullanıcıların sorun yaşadığı gerçeği de var bunları da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Mouseu ilk aldığım zaman yandaki Sniper butonunun bana pek sıkıntı çıkarmadığını belirteyim. Ellerim büyük değildir, normal diyebiliriz. Mouseu tutarken sağ baş parmağımı katlayarak kullanırım. Tutuş şeklimden (palm ve fingertip karışımı) dolayı alışmam 1 günümü almadı. Ancak RMB'nin sağında bulunan 2 ekstra buton için aynısını söyleyemeyeceğim. Onlara alışmam biraz daha uzun sürdü ancak şu an hiç bir sıkıntım yok. Sniper butonu demişken G-Shift sayesinde tuşların neredeyse hepsine ekstra görevler atayabiliyoruz. (RMB ve LMB hariç).

G402-2.png

(Atanan diğer görevleri kullanmak için Sniper butonuna basılı tutulması gerektiğini belirteyim)
G402-3.png

İşin DPI kısmına gelirsek sensör 4000 DPI. Zaten mouse FPS oyunları için tasarlanmıştır diye lanse ediliyor. Hâl böyle olunca yüksek DPI'ın pek önemi kalmıyor. Ben 400 DPI'da kullanıyorum senelerdir o yüzden beni de pek ilgilendirmiyor açıkçası. Şu ana kadar 4000 DPI'a kadar denedim mouseu hiç bir şekilde takılma, donma, bozulma görmedim. İllaki 400'e göre 4000'de bazı bozulmalar olacaktır düz çizgi çekerken. Ancak çok hardcore bir oyuncu değilseniz bunu fark etmiyorsunuz zaten

Işıklandırma bu mouseun gözümdeki tek eksi yanı. Bir satış politikası olarak G502'de RGB olmasına sözüm yok ancak mor renk G402'ye çok yakışırdı diye düşünüyorum (evet mor seviyorum :D). Işık parlaklığı konusunda yine G502'nin biraz gerisinde kalıyor ancak geceleri yeterlinin üstünde zaten. Klasik olarak nefes alma efekti var ve bunun hızını ayarlayabiliyoruz. Ayarı sonuna getirdiğimizde bayağı bir hızlı oluyor ancak ben sürekli yanmasını seviyorum bu yüzden bende kapalı. Yandaki DPI göstergesinin ışığını da isterseniz sürekli göster veya sadece DPI değiştirildiği zaman göster şeklinde ayarlayabiliyorsunuz yine bu seçenek de bende sürekli açık.

G402-4.png


Yazılımın geri kalan kısmında bahsedilecek pek bir şey yok. 4. pencerede Fusion Engine'in ne olduğunu görebiliyoruz. Son kısımda ise Razer Synapse programına benzer şekilde (hangi firma bunu daha önce kullandı bilmiyorum o yüzden kızmayın) hangi tuşa ne kadar süre kaç defa basılmış bunu gösteriyor. Pek bir olayı yok yani.

Bir kaç fotoğraf eklemek istiyordum ancak Sosyal fotoğrafların boyutundan dolayı kabul etmiyor. E zaten internetim aşırı derecede yavaş kanser oldum resmen boyutları düşürmek için başka siteye yüklerken. Kerata yakışıklı ama :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İstediğiniz tuşlara ekstra görevler atamanızı sağlayan bir olay kısaca. Oyun içinde bir anda 400'den 1600 DPI'a atlayabilirsiniz mesela. Mouseun üzerinde ana tuşlar hariç 6 buton var. Bunların hepsine varsayılan görevleri dışında başka şeyler atayabiliyoruz.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı