Logitech G502&G240 İncelemesi

Yaklaşık olarak 3 haftadır kullandığım G502 mouse ve G240 mousepad'i inceleyeceğim arkadaşlar. İlk olarak mouse'ın yapısı ve görünümünü çok sevdim. Ayarlanabilir tuşları ile tam bir oyun canavarı mouse'ı olmuş. Aldığımda ilk dikkatimi çeken mouse ile birlikte gelen ağırlıklardı. Mouse'ın alt tarafını açıp, kendinize göre ağırlaşabiliyor. Ağırlıkların tanesi 3.6 gram. 5 tane bulunmakta.
(Fotoğraf kalitesi biraz kötü arkadaşlar, yüksek seçimde çok yer kapladı siteye atamadım.)

Mouse'un 11 adet programlanabilir tuşu bulunmakta. Bunları mouse'un kendi yazılımından ayarlayabiliyoruz.

Oyunlarda ve çizim çizerken en çok baş parmağımın yanındaki tuşları kullanıyorum.

Mouse'un üstündeki ışıkları kendi yazılımından ayarlıyoruz. 3 tane özel ayarlayabileceğimiz profil sunuyor bize. 6 adete kadar DPI seviyelerini mouse'un üstünde bulunan tuşlarla direk geçiş yapabiliyoruz. En çok sevdiğim tuş hemen baş parmağın üstündeki tuş oldu. Bu tuş ile hangi DPI seviyesinde olursanız olun, direk basılı tuturak en yavaşına geçiş yapabiliyorsunuz. Orta scroll tuşunu isterseniz sürekli dönebilecek şekilde tıklamayla değiştirebiliyorsunuz.

Şimdi G240 mousepad'e gelelim. Mouse yumuşak yüzeye sahip. Boyutu orta boylarda, çok rahat hareket ettirebiliyorsunuz.

Mouse'un Artıları:
*11 adet programlanabilir tuş.
*Oyunlarda veya çizim gibi programlarda ayarlanabilir DPI tuşları.
*Oluşturduğunuz profili başka bilgisayarlarda da yazılımına ihtiyaç duymadan çalıştırması.
*Güzel ışıklandırmalar.
*Kopmamaya göre özelleştirilmiş kablosu.
*Yazılımının çok iyi ve basit olması.

Mouse'un Eksileri:
*Fiyatının biraz tuzlu olması.
*Işıklarının renginin sadece mavi olması.
*Eliniz terliyorsa çok çabuk terliyor. ( G300'den daha çok terledi elim.)
*Sadece sağlaklara göre yapılmış olması.
*Mousepad kullanmasanız altının plastikleri çiziliyor ve kirleniyor.

Güzel inceleme olmuş. İyi günlerde kullanın.

Güzel inceleme olmuş bende bu mouseyi alıcam yanınada g440 veya g240 alıcam hangisi daha iyi kumaşmı sert yüzeymi daha iyi. Bide eli gerçekten çokmu terletiyor rahatsız edecek kadar tutamayacak kadar.

İnceleme gayet başarılı, iyi günlerde kullanın.

Güzel inceleme olmuş bende bu mouseyi alıcam yanınada g440 veya g240 alıcam hangisi daha iyi kumaşmı sert yüzeymi daha iyi. Bide eli gerçekten çokmu terletiyor rahatsız edecek kadar tutamayacak kadar.
Her ikiside uygun. Yazılımından ikisine ait özel seçimler mevcut. Ben pad'i sık sık taşıyorum diye kumaş aldım. Elin terleyen bir else, terleme yapıyor ama çok fazla değil.

G5 ve G5 tuşu rahatsız ediyor mu?
Yani yanlışlıkla basma olasılığı yüksek bir yerde o tuşlar.
Bazen internettte dolaşırken yanlışlıkla basınca sayfayı ileri-geri alıyor. İstersen bu özelliği kapayabilirsin. Ama alıştım şuan bir sorunu yok sadece hafif terleme yapıyor.

Her farede "altındaki plastikler" diye tabir ettiğiniz "skatezler" bulunur ve mousepad dışında bir yüzeyde kullanıldığında yıpranırlar. Bu normal bişeydir. Ürünün "eksi yönü" olarak gösterilmemeli. Kayganlık ve hız hissini alabileceğiniz yer orasıdır. Mousepad olmadan kullanmamanızı tavsiye ederim. Mousepadler de kendi içinde "hız" ve "kontrol" olarak ikiye ayrılır. Steelseries in QcK modelleri ile Logitech G240 eşdeğer bir performans sunar. Sadece Steelseries alırsanız içinden bir sticker çıkar o kadar.

Faydalı bir inceleme olmuş. İyi günlerde kullanmanız dileğiyle. Peki mause ele oturuyor mu ? Biraz açıklarsanız sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…