Logitech G533 vs G633

Bu arkadaşın beğenmediği Logitech'in sadece oyun sektetöründe olması değil aynı zamanda Sony ve Sennheiser gibi markalara rakip olması galiba :) Steelseries'in hangi kablosu 2 seneden fazla dayanabilecek kadar sağlam ? :D

Bu arada Arctis'de Dolby ses desteği yok ve frekans, empedans değerleri olarak Logitech daha üstün. Bu arada teknik değerler herzaman en belirgin farkı yaratmasa dahi Dolby desteğinin olmaması yaratır emin olun.

Bakın Cloud 2'yide hypeladılar emin olun buradaki birçok kişi Cloud'u G633'den iyi biliyordur. Forumda 500TL kulaklık önerisine girin heryerde Cloud mevcut. Cloud'un 7.1'inin bırakın Dolby'i, SS'deki DTS sertifikası bile yok.

Son düzenleme:
Cloud 2 modelinin 7.1 i zaten iyi değil, fakat bütçesi 250 300 TL civarı ise alabileceği en iyi kulaklık olur. Daha yukarı da çıkarsa SteelSeries i Logitech ile kıyaslamam bile ben. Daha fazla söze gerek yok dostum, resmen ben Logitech alacağım yinede bir sorayım ama kararımı çoktan verdim diyorsunuz. Size açıklamaya çalışsam da anlamak istemiyorsunuz. Farkı kullanırsa anlar o kadar basit :). Ayrıca forumda iyi bir araştırma yaparsanız o farkları daha da iyi görebilirsiniz...

Cloud 2 modelinin 7.1 i zaten iyi değil, fakat bütçesi 250 300 TL civarı ise alabileceği en iyi kulaklık olur. Daha yukarı da çıkarsa SteelSeries i Logitech ile kıyaslamam bile ben. Daha fazla söze gerek yok dostum, resmen ben Logitech alacağım yinede bir sorayım ama kararımı çoktan verdim diyorsunuz. Size açıklamaya çalışsam da anlamak istemiyorsunuz. Farkı kullanırsa anlar o kadar basit :). Ayrıca forumda iyi bir araştırma yaparsanız o farkları daha da iyi görebilirsiniz...

Hocam siz açıklama yapmıyorsunuz. Logitech almayın, pişman olursunuz, rahat edemezsiniz gibi şeyler söylüyorsunuz. Daha önce SteelSeries kullanıp, pişman olan kişi sayısı oldukça fazla. Forum'daki yorumlara bakarsak imzasındaki bütün ekipmanları SS olan kişiler SS öneriyor ve millete Logitech fanboy'u diyorlar. O yüzden bakmıyorum onlara.

Hocam siz açıklama yapmıyorsunuz. Logitech almayın, pişman olursunuz, rahat edemezsiniz gibi şeyler söylüyorsunuz. Daha önce SteelSeries kullanıp, pişman olan kişi sayısı oldukça fazla. Forum'daki yorumlara bakarsak imzasındaki bütün ekipmanları SS olan kişiler SS öneriyor ve millete Logitech fanboy'u diyorlar. O yüzden bakmıyorum onlara.
Diyorum ki, alırsınız aradan 2 3 ay geçer, mutlaka bir şeyi bozulur garantiye göndermek istersiniz kafanız ağarır. Kabloları kendi kendine karışmaya başlar internet kafelerden de görmüşsünüzdür illaki bir internet kafe klasiği olur kısaca kabloları toplayayım dersin iyice karışırlar, düzelemez bir hal alır o sağlam dediğiniz kablo.

Sırf kablo kalitesi için alacaksanız bir kulaklığı, tüm ses performansından kalitesinden ödün vermiş olursunuz hatta mikrofon ve bir çok özellik bile. Fiyatına göre Logitech ürünlerinin ses performansı da yetersiz, G430 incelemelerine bakabilirsiniz sesi çıkmayan bir kulaklık. SS Arctis serisi ile bambaşka bir hava kattı kulaklık konusunda olaya, artık oyuncular için de müzik dinlemek isteyen biri için de Arctis öneriliyor.

Arctis 3 bile alsanız, şöyle deyim size, mikrofon kalitesinden ses kalitesine 600 700 TL kulaklıklar da bulunan kaliteye sahip. Kendiniz deneme fırsatı bulursanız deneyin, kendiniz görün. SteelSeries, Siberia serisinden den çok farklı bir iş başarmış Arctis serisi ile ve oyuncu olan olmayan herkese tavsiye edildiğini, kullanan herkesi de gerek rahatlığından gerek ses kalitesinden en çokta mikrofon kalitesinden herkesi memnun ediyor. Yok illa SteelSeries almam diyorsanız da, Cloud 2 alabilirsiniz fakat bütçeniz Arctis için yetiyorken bunu almanızı tavsiye ediyorum.

Cloud 2 de aynı şekilde pişman etmez son derece güzel bir kulaklık ses kalitesi performansı oldukça iyi, rahattır aynı zamanda. Fakat 7.1 özelliği pek başarılı değil bu yüzden bütçeyi biraz arttırıp Arctis 5 alırsınız veya 3 alsanız da sizi her yönden tatmin edecektir. Veya Cooler Master MasterPulse tavsiye ederim ses performansı şahane, fakat pek rahat değil. Bu gibi ürünlere bakmanızı tavsiye ederim

Logitech, Razer ve Snopy bulaşmayın arkadaşlar çok başınız ağarır bu ürünlere en azından kulaklıkta bulaşmayın. Detaylı araştırmayı da ''Reddit'' gibi sitelerden yapabilirsiniz kullananların yorumlarını. Razer gibi bir marka bile insanları çok pişman ediyor, insanlar Razer sonuçta ''en pahalı en iyi'' diye tabir ediyorlar, fakat bunu söyleyenler ya kaliteden malzemeden anlamayıp ''Bass'' meraklısı yüksek ses meraklısı insanlar yada bütçesi yetmeyip alamayanlar fanboy'luk yapanlar. Araştırın yani :).

Son düzenleme:
Bi konuda Arctis 5 alan arkadaş, şarkı için pek iyi olmadığını söylüyordu. Hemen almıyacağım, bi süre beklemem gerekiyor. O süre zarfında biraz daha araştırmam lazım sanırım. Bu Arctis 5 serisinin oyun esnasında, ev içindeki diğer sesleri izole etmesi nasıl acaba? G633 tamamıyla kesiyor neredeyse.

Komiksiniz çünki:
1-7.1'i kötü Cloud 2'ye alternatif olarak 2.0 Arctis 3 önermek :D

2-Sadece kablo demişsiniz ama SS eksik olan Dolby sertifikası ve daha kötü olan frekans, empedans, db(ses şiddeti yani yüksekliği demektir) ile mi daha iyi ? :D Tamam fanboyluk yapın ama bari yazılı ve belli şeyleri abartmayın.

3-Evet G430'un Arctis 5 'e oranla düşük db ses seviyesi var fakat biri 250TL diğeri 500TL :D Bu yaptığınız G633 vs Siberia V2 gibi birşey.

4-Ses çıkmıyor diyorsunuz ama basit bir örnek vereyim. G430 ile Arctis 5 arasındaki 7db farka ses çıkmıyordu diyecek kadar fanboysunuz madem o zaman G633 ile Arctis 5 arasındaki 9db farka ne diyeceksiniz ?

5-G633 kullanıcılarına göre sizin fanboy tabirinize göre Arctis 5'de ses çıkmıyor :D

Bu arada Corsair Void modelleri indirimde bu aralar 349TL'ye düştü ve SS ile Logitech ondan 150TL civarı daha pahalı olduğu için Void almanızı öneririm. Bu 3 kulaklıkta yakın kulaklıklar ben olsam ucuz olanı tercih ederdim ama bana göre G633 bir tık daha iyi.

Son düzenleme:
Senin bir kulaklık alırken baktığın tek şey sesi, yüksek mi değil mi? Diğer hiç bir şeyin önemi yok sesi yüksek olsun yeter. O zaman gidip 70 TL bir kulaklıkta alabilirsin aynı ses şiddetini oda verir, git al dene ciddiyim aynı sesi verir. Parayı ses şiddetine değil, ses kalitesine verirsin, çevresel etkilerine ve ses yoğunluğuna, hatta rahatlığına bile. Ciddiyim 70 liralık bir kulaklıkta 115 dB bile bulabilirsin ses şiddeti olarak, sorunun ses şiddetinden yana ise önereyim hemen :).

Not: Ayrıca ses yüksekliği kulak zarlarına hasar verir. Alınabilecek ses yüksekliği ortalama olarak bu rakamlardır sağlık açısından. Ses yüksekliğine para veriyorsan 5+1 harici bass sistemi kurmalısın. Yoksa telefon kulaklıkları bile aynı ses şiddetini verir sorun değil.

Son düzenleme:
@KralGS Var zaten hocam, Arctis serisinde 7.1 özelliği bulunuyor ve Arctis 5 de ise 3 de olmayan DTS özelliği de bulunuyor. Arkadaş sadece ses şiddetine önem veren birisi, illa oyuncu kulaklığı istiyorsa. SteelSeries Siberia 200 modelinde 112 dB var onu alsın yani 500 lirayı ses şiddeti kıyaslaması yaparak veriyor. Ses yüksekliği her kulaklıkta var yani.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı