Logitech Garanti Deneyimi

BerkeUzun

Hectopat
Katılım
12 Temmuz 2019
Mesajlar
78
Makaleler
1
Merhabalar, bu yazıda sizlere Logitech destek birimi ile yaşadığım tecrübelerimi aktaracağım.

1.5 yıl önce aldığım Logitech G102 faremin DPI tuşu bir anda çalışmamaya başladı, ben de bunun üzerine Logitech Destek birimine canlı sohbet üzerinden ulaştım ve durumu anlattım. Destek birimi de sağ olsun çok kibar ve anlayışlı biriydi ve benden ürünün seri numarasını istedi, ben de gönderdim ve daha sonra belli başlı çözüm önerileri sundu (Logitech G HUB varsa sil geri yükle, aygıt yöneticisinden kaldır vs. yazılımsal öneriler). Hepsini denememe rağmen yine de çalışmadı. Destek birimi bunun üzerine ürünün arızalı olduğunu ve garanti sürecinde inceleneceğini söyledi. Mail olarak adres, telefon, seri numarası vs. istediler ben de gönderdim. Sonra bilet numarasını bir parça kağıda yazıp ürünün seri numarasının da görüneceği bir video istediler. İnternette gördüğüm kadarıyla bazı arkadaşlardan ürünü parçalamaları istenmiş ancak benden öyle bir şey istenmedi.

Videoyu da gönderdikten sonra bana G102'nin stokta olmadığını, onun yerine G203 gönderebileceklerini söylediler. Ben hep kablosuz fare istediğim için G305 gönderip gönderemeyeceklerini sordum, onlar da sağ olsunlar kabul ettiler ve 24/48 saat içerisinde takip numarasını içeren bir mail geleceğini söylediler. Ve mail'i attıkları günün gecesinde UPS'den kargo takip numarası içeren mail geldi. Sabah da kargo İstanbul'a ulaşmıştı. Gümrüğe ulaştıktan sonra UPS size yetki belgesi içeren bir SMS atıyor. O yetki belgesini PDF düzenleyiciden ya da çıktı alıp el ile doldurup belgenin üzerinde yazan mail adresine gönderiyorsunuz. Benim kargom gümrükte 7 gün bekledi, gümrük sanırım yoğun bu aralar. İlk mailden son maile süreç 1 hafta, kargo süreci ise yine 1 hafta sürdü. Yani toplam süreç 2 hafta sürdü. Okuduğunuz için teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Logitech'in garantisine güvenip G213 aldım yoksa çok fazla sorun yaşayan vardı bakalım bende yaşıcak mıyım?
 
Logitech firması garanti konusunda neredeyse kusursuz. Fakat ülkede bu olayı suistimal eden veya edebilecek potansiyeli olan çok kişi var ve maalesef bu ürünü gerçekten bozulan kişiler için çok kötü.
Düzeltme: Şahsen RMA kullanmış olsam bile, eğer Logitech'te söz hakkım olsaydı bu garanti sürecini Türkiye'de yapmazdım. Daha bu forumda bile bu işi suistimal eden cevaplar var yazık.
 
Son düzenleme:
arkadaşlar ben bir şey sormak istiyorum ben 6-7 ay önce logitech g502 hero mouseunu aldım sol ve sağ clickinde sorunlar ortaya çıktı mouse u teknosadan aldım garantiye göndermek istiyorum fakat mağazamıza gelmeniz lazım diyor ve yaşadığım şehirde(Erzurum)teknosanın mağazası bulunmamakta bana logitech supporta yazmamı söylediler yazdım cevapları ise bazı önerilerde bulundular ama sonuç aynı en sonuna da olmazsa aldığınız mağazaya götürün dediler ben de cevap olarak bu durumu anlattım sizce garantiye kabul edilir mi veya ne söylerler
 
Benim şöyle oldu: Bana da aldığınız mağazaya gidin dendi ben de Vatan'dan almıştım gittim söyledim durumu garanti kapsamına alamayız bunu kullanıcı hatası dediler. Ben de durumu Logitech'e söyleyince kendileri garanti kapsamına aldılar.

Arkadaşlar ben bir şey sormak istiyorum ben 6-7 ay önce Logitech G502 Hero mouseunu aldım sol ve sağ Click'inde sorunlar ortaya çıktı mouse u Teknosa'dan aldım garantiye göndermek istiyorum fakat mağazamıza gelmeniz lazım diyor ve yaşadığım şehirde(Erzurum)Teknosa'nın mağazası bulunmamakta bana Logitech supporta yazmamı söylediler yazdım cevapları ise bazı önerilerde bulundular ama sonuç aynı en sonuna da olmazsa aldığınız mağazaya götürün dediler ben de cevap olarak bu durumu anlattım sizce garantiye kabul edilir mi veya ne söylerler
 

Yeni konular

Geri
Yukarı