Logitech kablosuz fareyi PC tanımıyor

Katılım
12 Haziran 2011
Mesajlar
14.298
Makaleler
3
Çözümler
6
Yer
Nebuchadnezzar
Daha fazla  
Meslek
Judge Dredd
Benim sorum kablosuz mouse ile alakalı olacak. Yaklaşık 3,5 senedir sorunsuz kullandığım bir Logitech marka kablosuz mouse'um vardı. Hani şu USB'ye takılan cihaz ile çalışanlardan. Bu meretin geçenlerde pili bitmişti. Üşengeç adam olduğum için yaklaşık 1 ay pil almadım buna (ciddiyim), touchpad ile idare ettim.(Buradan anlaşılacağı üzere, bilgisayarım laptop.) Bir gün üşengeçliğimi yendim ve gidip pil aldım mouse'uma.

Ancak bir ayı aşkın bir süredir onu kullanmadığıma mı huylanmış ne, çalışmıyor! Ne yaptı etti isem de çözemedim problemi. Denetim Masası'nda ''HID uyumlu Fare'' olarak gözüküyor mouse, yani bilgisayar algılıyor. Ancak ne hikmetse çalışmıyor. Başka makinada test ettim çalıştı; benim makinada çalışmıyor. Ancak USB girişlerinde de sorun yok zira başka aletler( yazıcı, klavye vs.) takınca sorun olmuyor. BIOS'u da kurcaladım, orada da problem göremedim. Sürücü yazılımını güncelleştirdim, aygıt yöneticisinden defalarca ''Ekle-Kaldır'' yaptım, olmadı.

Dikkatimi çeken bir diğer husus da şu: Denetim Masası'nda ''Fare'' sekmesine girince şöyle bir hata çıkıyor: ''Synaptics işaretçi aygıtına bağlantı kurulamadı, başka bir PS/2 sürücüsü kurduysanız lütfen kaldırın. Daha sonra işaretleme aygıtı sürücünüzü harici aygıtınız için tekrar kurmanız gereklidir.'' Şimdi sileceğim ancak silince de touchpad de çalışmaz da iyice ortada kalırım diye tırsıyorum. Lütfen bir yol gösterin.
 
İşe Synaptics’i güncelleyerek başlayabilirsin. Anlaşılan Synaptics ile farenin sürücüsü bir şekilde çakışıyor. Güncelleme ile birlikte sorunun çözülmesi gerek. Sorun çözülmezse de Synaptics sürücüsünü komple silebilirsin. Touchpad çalışmaya devam edecektir. Sadece özel hareketleri algılayamaz. Sorun yine çözülmüyorsa yonga seti sürücüsünü güncellemeni tavsiye ederim. Bu sürücü beraberinde güncel USB kontrolcü sürücülerini de getirmekte.
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı