Logitech Z506 ile YouTube üzerinden 5.1 ses alamama

Xoenna

Megapat
Daha fazla  
Meslek
BT Takım Lideri - Gömülü Sistem Mühendisi - Yazılım Mühendisi
Merhabalar, yakın zamanda kendime Logitech Z506 5.1 ses sistemi aldım.
Bilgisayarım laptop olduğu için 5+1 sesi alamayacağımı fark ederek bir de ses kartı alatım dedim ve piyasada ucuza bulunan aşağıdaki ses kartını aldım:

Spdıf kullanamadığım için USB üzerinden ses aktarımı gerçekleştirmek üzere driverları kurdum. Sesi 5.1'e ayarlayıp Windows üzerinden testlerini yaptım.
Sonra ses kalitesi testi için ortamı hazırlayıp YouTube üzerinden şunun gibi videoları açmaya başladım fakat hiçbir şekilde rear left, rear right ve Center üzerinden ses alamadım.
Ardından araştırmaya başladım. Şu link üzerinden multichannel kontrolü sağladım. Chrome ve Windows Media Player üzerinden 5.1 sesi alabildim.

Sorun şu ki YouTube üzerinden dinlediğim müzik veya izlediğim videolardan 5.1 ses alamıyorum. Subwoofer çalışıyor, sadece 2.1 ses veriyor.
Bunu nasıl çözebilirim? Eklenti veya herhangi bir ayar var mı?
Windows üzerine yükleyebileceğim harici sürücüler bu tarafta bana fayda sağlar mı? (örneğin. Aaf Realtek sürücüleri, Nahimic 3, Sound Blaster)

Bu sorunla karşılaşanlar fikirlerini paylaşırsa sevinirim.

İyi sosyalleşmeler.

Video stereo olduğu için olabilir mi?

1650532259349.png

Video açıklamasındaki sürümü indirirseniz o 5.1:

1650532417950.png

Video stereo olduğu için olabilir mi?

Eki Görüntüle 1366157

Video açıklamasındaki sürümü indirirseniz o 5.1:

Eki Görüntüle 1366160
Recep hocam selamlar, haklısınız onu denedim zaten. Onlarda dediğim gibi sıkıntı yok. Sanırım youtube tüm videolarında sadece stereo ses desteği veriyor. Ben de bunu 5.1 e dönüştürebilir miyim diye düşündüm. Youtube sanırım sadece televizyonlarda ve dolby digital destekli cihazlarda 5.1 desteği veriyor.

Sonuç olarak şöyle düşünebilir miyiz? Netflix gibi platformlarda belirli filmler hariç geri kalanlarda 2+1 olarak kullanmak zorunda kalacağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı