LoL adc için taktikler

• Konuyu başlatan wus
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 2.895
Merhaba. LoL'de adc oynuyorum. Genelde Tristana, Samira, Jhin, kai'sa, Twitch, Lucian, Xayah vb. yani anlayacağınız tüm adc çarlarını oynuyorum. Önerebileceğiniz taktikler nelerdir? Bu arada farm yapmakla ilgili sıkıntılarım var. 20 dakikada 120 CS falan anca yapıyorum. Savaşmaktan farm yapmak aklıma bile gelmiyor. Daha çok farm yapmak için ne yapmam lazım. Teşekkürler şimdiden.

Merhaba. LoL'de adc oynuyorum. Genelde Tristana, Samira, Jhin, kai'sa, Twitch, Lucian, Xayah vb. yani anlayacağınız tüm adc çarlarını oynuyorum. Önerebileceğiniz taktikler nelerdir? Bu arada farm yapmakla ilgili sıkıntılarım var. 20 dakikada 120 CS falan anca yapıyorum. Savaşmaktan farm yapmak aklıma bile gelmiyor. Daha çok farm yapmak için ne yapmam lazım. Teşekkürler şimdiden.

3-4 seviyeye kadar safe kalın. Botunuzun farm almasına izin vermeyin.
Kite yapmayı öğrenin (YouTube'dan bakın.)
Kule altı girme :D

Öncelikle yanına destek rolünde oynaması için bir arkadaş bul. Eğer farm yapmakta bu kadar zorlanıyorsan antrenman modunda kendini geliştirmeye çalışabilirsin. Eğer destek oyuncun iyi değilse çok agresif oynama sakince farm yap. Koridor dondurmayı biliyorsan rakibin yokken koridoru dondurursun ya da yavaş itersin. Ejder ve takım savaşları öncesinde koridorunu itebildiğin kadar it. Hem karşıdakiler altın ve deneyim puanı kaybeder. Hem de koridoru itmek için birisi gider ve takım savaşı bir anda 5v4 olur. Kite işini öğrenmelisin. Farm ile birlikte kite işini de antrenman modunda çalışarak giderebilirsin. Son olarak Youtube üzerinden öğretici videolar izleyip Zeitnot, Ruvelius gibi yayıncıları izleyip kendini geliştirebilirsin.

Sürekli sadece farm yapma. Biraz adamı dürtmen, tehdit etmen lazım.

Bazen, canım çektiği zaman Keskin Sağanak rünüyle Vayne giriyorum. Farmlara son vuruş atarken bir anda adamın üstüne gidip 3 vuruş yapıp W pasifini kullandıktan sonra Q ile geri geliyorum.

O beni dürtemeden ben onun 200-250 canını eksiltiyorum. Haliyle ya pot içiyor, ya da biraz daha geride oynamak zorunda kalıyor.

Ya da Ashe oynarken, açığa gelirse, yani minyon arkasında durmaz ise, sanki bunu fark etmemiş gibi yapar, Q'yu 4 stack yaptıktan sonra W ile yavaşlatır Q ile bayağı fazla hasar çıkararak vururum.

Yani sadece farma değil, karşı tarafı dürtmeye oyna. Dürt ki rahat farm alamasın. Full canla koridorda durmasın.

Birde ADC olarak koridorunu full ittirmek zorunda olduğun durumlar var, mesela karşı bot, mide gitti, gang attı. Bu durumda kendi koridorunu mutlaka itmek zorundasın. Ya da ejder alınacak, almadan önce o koridoru ittirmek zorundasın.

Sen ittirip, ejdere gittiğin zaman, karşı ADC'nin 2 şansı var. Ya ormancısı ile birlikte ejdere gelip fight yapacak, ki bu koridorunda 1.5 dalga minyonu bırakmak demek oluyor, ya da ejderi salacak. En azından durduracak, kendi midinden yardım alacak.

Birde karşı maviye sürekli totem at. Belirli şampiyonların belirli totem yerleri vardır. Evelyn, Kayn, Shaco vs. Bunları öğrenmek gerekir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı