LoL can ve zırhın farkı nedir?

ardaltf4

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben Sett oynuyorum ve zırh almak yerine hep can alıyordum. Çünkü yani 40 zırh yerine 400 can daha mantıklı geliyordu. Şu ana kadar hiç düşünmedim ama bugün bir sorayım dedim. Zırh ile canın farkı ne?

Can direkt canını artırır başka bir özelliği yok.

Zırh ve büyü direnci aldığın hasarı azaltır. Örneğin 100 hasar alacakken doğru itemlerle 70-80 hasar alıyorsun.

İkisini dengeli çıkmak en iyisi.

tank şampiyonlara hem can hem zırh veya hem can hem büyü direnci içeren eşyalar en mantıklı seçimler olacaktır bu bir gelelim senin soruna fazla can alsan bile bir rakibin saldırı gücü örneğin 300 ise sana 300 hasar verdiğini varsayalım ama zırhın arttıkça 300 saldırı gücü olsa bile örneğin 160 vuracak sana vurduğu hasarı yüzdesel olarak azaltır

Şöyle hayal et 5000 canın var az zırhın var. Herhangi bir AD şampiyon sana karşı canın fazla olsa bile az zırhın olduğu için fazla hasar verecek örneğin ağır zırhlı 200 zırhı olan şampiyona vururken 200 hasar veriyorsa sendeki zırh miktarı 60 ise sana 300 vuruyor gibi hayal edebilirsin.
Sette can çıkmak niye mantıklı W yeteneği can ile arttığı için (scale) daha fazla hasar veriyor. Genel olarak cana yönelik eşya alıp üzerinede hafif tanklık verecek eşyalarla Build'i tamamlarsaniz on numara beş yıldız olur

Eve gectigimde detaylı bir açıklama hazırlayacağım güzel soru 🤩

Cana odaklı vuran itemler kasan bir şampiyon varsa karşıda, kraken slayer gibi, can kasmaniz tek başına bir işe yaramaz. Aynı şekilde karşıda true damage yani gerçek hasar atan şampiyonlar varsa armor kasmaniz da çok anlam bir ifade etmez. Örneğin Camille, Vayne şampiyonları gibi. Peki ne yapmam gerekiyor diye soruyorsan, karşıdaki sampiyonlara uygun bir şekilde tank kasacaksin. Atıyorum karşıda Vayne gibi AA odaklı true damage atan bir champ varsa donmuş yürek, randuin gibi itemler alip saldırı hızını kırmaya yönelik oynayacaksın. Aynı şekilde çivili zırh da güzel bir tercih olacaktır. Çünkü Vayne ne kadar çok AA atarsa o kadar true damage yiyeceksin.

Can değeri, Zırh ile doğrudan bağlantılı değildir ancak Zırh, Can değeri ile doğrudan bağlantılıdır.

Zırh ve Büyü Direnci, gelen fiziksel veya büyü hasarının hedefe uygulanmadan önce nasıl bir kesintiye uğrayacağını belirleyen bir statüdür.

Can değeri ile doğrudan bağlantılı olma sebebi yüzdesel olarak saldırılara daha dirençli hale geldiğimiz için can değerimizin işlevselliğini artırır.

Örnek ile açıklayacak olursak;

Ham fiziksel hasarı 1000 olarak ele alalım.

Kod:
25 Zırh için 1000 ÷ (1 + 25 ÷ 100) = 1,25
1000 ÷ 1.25 = 800
Yani Fiziksel hasara karşı %20 Direnç, ve +%25 işlevsel can kazanmış oluruz. 1000 olan ham fiziksel hasarın bize tekrar 1000 olarak yansıması için fiziksel hasarın 1250 olması gerekir.

Aynı hesap ile

Kod:
150 Zırh ile 1000 ÷ (1+ 150 ÷ 100) = 2,5
1000 ÷ 2,5 = 400
Fiziksel hasar direncimiz %60, işlevsel can değeri %150 olur.

Büyü Direnci de aynı mantıkla çalışıp büyü hasarı üzerinden hesaplanır.

Can ise candır 😂
Ekstra bir olayı yok.

(Kaynak)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı