LoL hesabı nedeniyle dava açılabilir mi?

seviyorumulan

Hectopat
Daha fazla  
Geçtiğimiz aylarda bir site üzerinden LoL hesabı aldım ve 1-2 gün sonra 100 liraya sattım. Sattıktan sonra aradan 1 ay geçti ve site yönetiminden bana site mesaj kutumu kontrol etmem istendi, ben de baktım. Daha sonra yazanlar kısaca şuydu; senden aldığım LoL hesabı geri alınmış, site sözleşmesini okursan satıcı alıcının zararını karşılamakla yükümlüdür sen bu kuralların hepsini kabul ettin. 1 hafta içerisinde param geri ödenmez veya hesap geri verilmezse 2 Ocak günü savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. -Şunu da belirtmek isterim hesabı geri alan ben değilim, ilk sahibi ticket ile hesabı geri almaya çalışmış ve hesap kilitlenmiş olay bu. Suçu üzerime kaldı. Bu konularda pek bilgim olmadığı için sizlere danışmak istedim. Sağ olun.

Başka arkadaşlar yaptığınız suç dava açılabilir parayı iade edin gibi şeyler söylediği için korkuyorum.
Buradaki suçlu hesabı aldığınız kişi kafanızı karıştıran şey ise sattığınız kişi eğer satmasaydınız adam sizi dolandırmaya çalışarak bilet atmış oluyordu fakat siz hesabı sattığınız için size suçlu siz gibi görünüyor fakat gene ilk sahibi size parayla satıp hesabı geri alma girişiminde bulunuyor 2nizin parasını ilk sahip verecek yoksa dava edin.

Hocam sitenin kurallarında yazan şey satıcı alıcının zararını karşılamakla yükümlüdür yani ilk sahibi bizi ilgilendindirmez. Hesabı son sattığım adam da öyle diyor benim işim seninle seni dava edeceğim.

Anladınız değil mi hocam sizden parayı alıp bilet atıyor (geri alma girişimi ama sanırım beyin eksikliği var) sizde hesabı başkasına satıyorsunuz bu sefer oda mağdur oluyor ilk sahibe dava açabilir sattığınız kişi ama bence blöf'tür.

Site kafasına göre kural koyamaz işin sonu mahkeme o sattığın adamda beyin yoksunu ona de ki ben eğer sana satmasaydım zaten bu adam beni dolandırmış oluyordu fakat sana sattığım için döngü olup seni de etkiliyor diye söyleyin mahkeme açamaz zaten açarsa da bunları söyle ilk sahibe para cezası kesilir.

Site olaya karışmıyor suç duyurusunda bulunulursa savcılığa T.C km no ad soyad adres gibi bilgileri aktarıyorlar gerisine karısmıyorlarmış.

Sende de sıkıntı var ve kardeşim ticareti yasak ise bu iş kaçakçılıktır.
Bu durumu göze aldınsa korkmaman lazım.
Ah be ben hakim olacaktım. Yanlış yaptım.

Kişiye bana bir daha yazmamasını ve istediğini yapmasını söyledim

"LOL Hesap Satışı Yasak Mı? Riot Games'in Kullanım Şartları Sözleşmesi'nde yer alan ibareye göre hesap satışı şu şekilde özetleniyor: “Size temin edilen hesap size özeldir ve Riot Games, kullanıcı hesaplarının devrini kabul etmez ve kesin olarak yasaklar" (Alıntıdır.)

Hesabı eline almış olan herkes suçlu. Hepiniz yasa dışı işler yaptınız. Dava konusuna gelirsek dava açamaz çünkü hesap satışı yasal değil.

Bu işlere benzeyen başka bir iş daha var.
Adam satıyor ve diğeri satın alıp mağduru oynuyor. Arkadaşıma denk geldi resti çekmek bana kaldı.
Sonuç hiçbir şey olmadı.

Kişiye bana bir daha yazmamasını ve istediğini yapmasını söyledim.

Dolandırıcılık'tan açma ihtimali var yasal olmasa da burada 3 kişide kaçakçılık yapmış oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…