LoL mü yoksa Valorant mı daha çok strateji gerektiriyor?

LoL'de tek başına taşınmaz diyenler gerçek mi?
Eğer oynadığın çarın taşıma potansiyeli varsa ve iyi oynuyorsan tek başına sırtlarsın, yüksek elolarda da bu geçerli.

Eğer balgam eloda değilsen tek başına oyun alamazsın.
 
Lol'de tek başına taşınmaz diyenler gerçek mi?
Demir, Bronz eloda 1v5 taşırsın. Fakat Platin ve üstü neredeyse imkansız, çok nadirdir. Sen heralde 5v5 bir takım savaşındaki en çok etki eden kişiye "tek başına taşıdı" diye algılıyorsun. Tek başına taşımak 1v5'tir.
 
Demir, Bronz eloda 1V5 taşırsın. Fakat Platin ve üstü neredeyse imkansız, çok nadirdir. Sen herhalde 5V5 bir takım savaşındaki en çok etki eden kişiye "tek başına taşıdı" diye algılıyorsun. Tek başına taşımak 1V5'tir.

Hocam peki siz ne düşünüyorsunuz hangisi daha çok strateji gerektiriyor?
 
Hocam peki siz ne düşünüyorsunuz hangisi daha çok strateji gerektiriyor?
Valorant diğer normal silahlı oyunlara göre biraz strateji gerektirdiği doğru fakat strateji konusunda Lol ile boy ölçüşemez.

Bak mesela basit bir örnek. Valorant takımındaki herkes bir anda hata yaptı ve öldü, değil mi? Ve maçı geri döndürebilirsiniz. Fakat Lol'de böyle bir hata yapınca o maçı artık döndürme şansınız çok ama çok zor. Lol'de bir takım arkadaşın bile 1v1'i kaybetse oyunu kaybedebiliyorsun, o yüzden Lol oynayan insanlar gergin olabiliyor, 1 kişinin yaptığı basit bir hatadan 30-40 dakikalık emek boşa gidebiliyor.
 
Eğer ben saatlerce aim çalışacağım diyorsan fps, eğer oyunu okumak zevkli diyorsan lol. Burada yazılanlara fazla kulak asma 1v5 iki oyunda da eşit zorlukta. Tek fark fps oyununda saatlerce aim çalışmak insanlara zor gelmezken oyun sırasında 5 sn durup "Şu an ne yapmalıyım?" diye kendine sormak zor geldiği için böyle düşünülüyor.

Takımın ne kadar kötü karar verip satarsa satsın unutma ki rakip takım da insan ve onlar da bir o kadar kötü kararlar veriyorlar. Onların kötü kararlarından faydalanmayı bilmen gerekli.
 

Geri
Yukarı