CS 2 mi Valorant mı daha iyi?

Bence gerçekçi savaş oyunları daha hoş bu yüzden CS2 demekten çekinmeyeceğim. Ama 2 dev oyunuda karşılaştırmak biraz saçma olur ya çünkü Valorant gerçeklikten uzak ve başka bir evrende geçen oyun; CS2 ise tamamen gerçeğe yakın bir savaş deneyimi sunduğu için her 2side kendi alanında iyi. Fakat her oyunda olduğu gibi bu oyunlarında sevmediğim sorunları var (Valorant'ta çoluk çocuğun ranked girip birbirine velet demesi, troll yapmaları, veya smurf hesap satmaları; CS2 ise genellikle olgun kitleye sahip, seviye atladıkça item alabiliyor/satabiliyorsun, fakat kötü yanlarına gelince kız görünce oyundan atıyolar :p birde anti-hile yazılımları berbat (Premium hesaba sahipsen hileyi az görürsün tabii oda ayrı 😅)).

Kesinlikle CS2. İki oyunuda bir süre oynadım. Valorant adam vurma konusunda çok kolay bir oyun, elinizi tuşlardan çektiğiniz anda karakter duruyor. Herkes mermi atıyor o oyunda, kitlesini söylemiyorum bile. CS2'nin kötü yanları yok mu tabii ki var bana çok fazla hile geliyor mesela hile ile karşılaşmak istemiyorsak FACEIT oynamak zorundayız. Karşısına hiç hile gelmediğini söyleyenler var onlar şanslı ne diyeyim. Çevremde de çok şikayetçi olanlar var bazı maçlarda bizim takımda 2 karşı takımda 2 hile oluyor birbirleri ile vs atıyorlar oturup izliyoruz. Bir diğer konu CS2 de hala duvar arkası ölme tarzı konular var ama her ne olursa olsun Valorant CS2'nin verdiği hissiyatı vermiyor. O yüzden CS2 devam.

Sizce Valorant mı CS 2 mi daha iyi değerlendirme olarak yazarsanız sevinirim.
Sanırım 2010'lardan beri Steam kullanıyorum. Ben ilk başladığımda CS:S vardı. (4.200 Saat CS:S, 4 Farklı hesaptan 10.000 Saat CS:GO.) Tabii ondan önce CS 1.6 gibi nostaljik oyunlar da vardı ama o zamanlar nostalji demiyorduk, bize göre hâlâ modern bir oyundu.

Counter-Strike serisi, Valorant gibi oyunların atasıdır. Hatta çoğu online rekabetçi FPS oyunu CS oyunlarına özenerek ortaya çıkmıştır. İşin teknik kısmına gelirsek, CS serisi hiçbir zaman eskimeyecek bir oyun. Günlük oyuncu kitlesi hâlâ çok fazla, üstelik oyundaki para akışının haddi hesabı yok Valorant'ta böyle bir para akışı ise yok aldığınız skin hesapla beraber kaldı gitti.

Valorant'ı ben ilk çıktığı dönemlerde beta dağıtıldığı zaman denemiştim. Sonrasında gerçek sürüm çıktığında uzun bir süre oynadım. Açık konuşayım, beni çok etkilemedi, ama yenilik olarak CS'ye fark attığı noktalar var. CS serisi tamamen klasik realizm odaklı bir rekabet oyunuyken, Valorant ise işin biraz daha fantastik tarafına kaçıyor.

Her iki oyunun da iyi ve kötü yanları var. Kıyaslamak saçma olur çünkü herkesin zevki farklıdır.

Şunu da net söylemek lazım: Valorant, CS'yi bitiremez. CS de Valorant'ı bitiremez. Ama Riot, Valorant oyuncu kitlesini çok iyi elinde tutuyor. Buna karşılık Valve, CS için adam akıllı bir anti-hile sistemi bile getirmiyor. (Bence bunu bilerek yapıyorlar. Valve mühendisleri istese her şeyi yapar, Riot'un karşısında bile.)

Bence CS2. Valorant oynarken speedrun yapıyormuş gibi hissediyorum ne olduğunu anlamıyorum. Durduk yere maç başladığında duvardan gardiyanla falan tarıyor millet çok değişik oyun.
Öyle hissetmenin sebebi Valorant'ta duvarların adeta kağıttan yapılmış gibi mermi geçirmesi, bu yüzden Guardian ve Odin gibi silahlarla Ascent B duvarı gibi duvarları round başlar başlamaz tarayıp saçma sapan kill alabiliyorlar.
Silah oyunlarında fantastik şeyler olması hoşuma gitmiyor, ne kadar sade ve gerçeğe yakın olursa benim için o kadar iyi.
COD, BF gibi oyunların gelecekte geçen serileri de hoşuma gitmiyor mesela.
Ben buna katılmıyorum, bence fantastik şeyler olmasa da en azından R6'deki gibi gerçeğe yakın tasarlanmış yetenekler olursa bu game sense yani oyun bilgisinin önemini arttırır, bütün oyun aim geliştirme, recoil pattern ve lineup öğrenme üzerine kurulu olmaz.
Bence Riot, Valorant'ı bu şekilde çıkarmak yerine LoL'ün FPS versiyonunu çıkarmalıydı, böylece Smite gibi ilginç bir konsepte sahip bir oyun ortaya çıkabilirdi.
CS2 saf aim oyunu, erkek oyunu direkt. Valorant da ne bileyim çizgi film gibi.
Buna ben de katılıyorum, oyun düşük sistemlerde çalışsın diye kasacağız diye grafiklerden aşırı ödün vermişler, en azından LoL veya Deadlock'taki gibi bir sanat tarzı olabilirdi.

CS 1.6 ve CS Source ikisinden de daha iyi.

Bu yorumların sadece eskiyi övmek için olduğu düşünüyorum. Hadi Source mekanikleri vs anlayabilirtim de sadece 15-20 yıl önce yaşadığınız neredeyse hatırlamadığınız hatıralar için birçok eski oyunu günümüzde fazlasıyla övüyorsunuz. Asla hak ettiklerini düşünmüyorum. Geçen gün CS 1.6 oynamadı denedim, ekranda bir kütük varmış ve onu yürütüp ateş ettiriyormuş gibi hissettim, günümüz için yüzüne bakılacak oyunlar olduklarını düşünmüyorum her şey zamanında güzeldi.

Bu yorumların sadece eskiyi övmek için olduğu düşünüyorum. Hadi Source mekanikleri vs anlayabilirtim de sadece 15-20 yıl önce yaşadığınız neredeyse hatırlamadığınız hatıralar için birçok eski oyunu günümüzde fazlasıyla övüyorsunuz. Asla hak ettiklerini düşünmüyorum. Geçen gün CS 1.6 oynamadı denedim, ekranda bir kütük varmış ve onu yürütüp ateş ettiriyormuş gibi hissettim, günümüz için yüzüne bakılacak oyunlar olduklarını düşünmüyorum her şey zamanında güzeldi.
Oynama o zaman kardeşim ben daha çok seviyorum hem bunu yazdığına göre old değilsin.

Oynama o zaman kardeşim ben daha çok seviyorum hem bunu yazdığına göre old değilsin.

Oynamıyorum zaten sakin olun. Sadece 20 yıl öncesinin mekaniklerinin günümüz için oynanacak seviyede olmadığını düşündüğümü söyledim. Bunun "old" olmakla ne alakası var?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı