Sizce Valorant mı CS 2 mi daha iyi değerlendirme olarak yazarsanız sevinirim.
Sanırım 2010'lardan beri Steam kullanıyorum. Ben ilk başladığımda CS:S vardı. (4.200 Saat CS:S, 4 Farklı hesaptan 10.000 Saat CS:GO.) Tabii ondan önce CS 1.6 gibi nostaljik oyunlar da vardı ama o zamanlar nostalji demiyorduk, bize göre hâlâ modern bir oyundu.
Counter-Strike serisi, Valorant gibi oyunların atasıdır. Hatta çoğu online rekabetçi FPS oyunu CS oyunlarına özenerek ortaya çıkmıştır. İşin teknik kısmına gelirsek, CS serisi hiçbir zaman eskimeyecek bir oyun. Günlük oyuncu kitlesi hâlâ çok fazla, üstelik oyundaki para akışının haddi hesabı yok Valorant'ta böyle bir para akışı ise yok aldığınız skin hesapla beraber kaldı gitti.
Valorant'ı ben ilk çıktığı dönemlerde beta dağıtıldığı zaman denemiştim. Sonrasında gerçek sürüm çıktığında uzun bir süre oynadım. Açık konuşayım, beni çok etkilemedi, ama yenilik olarak CS'ye fark attığı noktalar var. CS serisi tamamen klasik realizm odaklı bir rekabet oyunuyken, Valorant ise işin biraz daha fantastik tarafına kaçıyor.
Her iki oyunun da iyi ve kötü yanları var. Kıyaslamak saçma olur çünkü herkesin zevki farklıdır.
Şunu da net söylemek lazım: Valorant, CS'yi bitiremez. CS de Valorant'ı bitiremez. Ama Riot, Valorant oyuncu kitlesini çok iyi elinde tutuyor. Buna karşılık Valve, CS için adam akıllı bir anti-hile sistemi bile getirmiyor. (Bence bunu bilerek yapıyorlar. Valve mühendisleri istese her şeyi yapar, Riot'un karşısında bile.)