Bu oyunu bağımlılık derecesinde oynayan çoğu kişinin sebebi aslında günlük hayatlarını çok boş geçirmeleri. 2016-2017 yıllarında bende çok fazla oynuyordum ama daha sonra bu oyunun beni sinirlendirmekten başka hiçbir şey yapmadığını, bu oyunu oynamak yerine ders çalışsam hayatıma daha büyük bir katkısı olacağını farkettim ve iyice aklıma kazıdım bunu. Daha sonra başta LoL olmak üzere bilgisayarımda ki tüm oyunları sildim, hem sürekli sinirlenmekten kurtuldum hem de milletin çok zor dediği 20-30 aldığı fizik sınavından 85 almıştım ders çalışıp.
Şu anda LoL oynuyorum hala mesela ama oyunu indirip 1 ay kadar oynadıktan sonra siliyorum ve aylarca aklıma bile gelmiyor. 6-7 ayda bir aklıma gelirse indirip oynuyorum ve daha sonra tekrar siliyorum. Bu oyundan keyif almanın tek yolu arada bir indirip oynamak bence, bağımlılık haline getirince gerçekten berbat oluyor. Her girdiğim oyunda sürekli küfür ediliyor, insanlar aşırı agresif ve tahammülleri kalmamış hiçbir şeye. Oyunu sürekli oynayınca sende dayanamayıp geri küfrediyorsun, ama arada bir girince umrunda bile olmuyor edilen laflar.