LoL Platin Ligine Çıkma Tavsiyesi

Bunlar seninle ilgili;
1.Orta düzey bir oyun bilgisine sahip olman gerek öncelikle oyun içi zamanlamaları ve görevleri takip etmen.
2.Kendine iki koridor belirlemen birini gerçekten iyi seviyede oynaman gerek.
3.Oynadığın koridorda güvendiğin en az iki şampiyonun olmalı yararlı olmasını istiyorsan bu sayı 5+ olmalı. Şampiyon tercihini maçtan önce kafanda değil seçim ekranında yapmalısın.
4.Korunman gereken tehlike kimi zaman rakip şampiyonlar olmayabiliyor maalesef bu yüzden susturma ve görmezden gelmeye alış çünkü seni gerçekten strese sokup kaybetmeye oynayan çok.
5.En önemlisi keyif almayı unutmamak.

Bunlar oyun ve dereceli sistemi ile ilgili;
1.Kazanma/Kaybetme oranında her zaman kazanan sayın daha yüksekse daha çok puan alırsın. Kaybeden sayında ise tam tersi daha az.
2.Kazanan sayın yüksek ise takımına daha iyi oy6ncular gelecektir karşı takıma ise kendi liginde kötü ama senin üat liglerinden rakipler ve bulunduğun ligden iyi rakipler.Bu oyunu baya keyiflendirir.
3.Rapor sisteminde ki kötü bir tablo maçlarını doğrusan etkileyebilir bu yüzden rapor edilmemeye bak.
Mesajı yanlış konuya yazdım 😂
 
1 ayda gümüş 3 den platin 2 ye çıktım yüksek elo bir oyuncuyla duo girmenin bunda %50 katkısı var fakat platin ligine çıkmanın en basit yolu ısrarla yapılan bazı hataları düzeltmek.

ÖNEMLİ: Görüşün olmayan yerden zorunlu değilsen uzak dur.

ÇOK ÖNEMLİ: Kontrol totemi kullan. (Not: Kontrol Totemi normal totem görevinde değil, rakibin görüşü var mı yok mu diye kontrol etmek için kullanılır)

ORTALAMA: Rammus tarzı daha çok takımına bağlı şampiyonlar oynamaktansa kendi başına iş yapabilen taşıyıcı şampiyonlar tercih et.

ÖNEMLİ: Eşya dizilimini rakibine yönelik yap eğer karşı takımda hasar potansiyeli yüksek şampiyonlar çoğunluğu fiziksel hasara yönelikse zırha yönel büyüye yönelikse büyü direncine yönel, botunu sırf buna göre al.

ÇOK ÖNEMLİ: Eğer koridorda takaslarda rakip üstün geliyorsa kuleye yakın oyna elinden geldiğince takastan uzak dur ve ormancının gelmesini bekle. (Eğer koridorda rakip sayısı senden fazla olduysa kuleyi zorluyorlarsa ve dive yersen öleceğini tahmin ediyorsan kuleyi sat ve üsse geri dön. KULE KESİLENE KADAR BEKLEME.)

AŞIRI ÖNEMLİ: Çok çok gerekmedikçe sohbeti kullanma tüm kondisyonunu bozar sadece işaretleri kullan ve kimsenin üstüne işaret spamlama.

ÇOK ÖNEMLİ: Elinden geldiğince farma son vuruş yapmaya çalış eğer orman veya nehir görüşüne sahip değilsen asla ve asla rakip koridordayken koridoru itip kuleye kadar gitme. Kesinlike rakip üsse döndüğünde veya öldüğünde tüm gücünle koridoru it ki farm kuleye ölsün rakip farm kaçırsın.

Ek olarak; Çoğu altın lig oyuncusu potansiyel platindir, yeteneklidir fakat sık yapılan ve sonucu yüksek oranda hüsran olacak hatalardan vazgeçemedikleri için yükselememektedir.
 
Support seysine katilmiyorum maalesef artik. Yuumi oynuyorum sadece bu aralar cok eglenceli oldugu icin (ve arada ping girdigi icin adam icindeyken iyi oluyor [emoji23]) ve her mac botta yargi dagitiyoruz. Yani oyle boyle degil aglatiyoruz resmen ama lateye kalinca is biz haric diger laneler nedense hep kotu. Anlamiyorum [emoji38]
Ama eglendigim icin sikinti olmuyor benim icin. %41 kazanma oranim olmasi lazim Yuumi ile.
 
Support seysine katilmiyorum maalesef artik. Yuumi oynuyorum sadece bu aralar cok eglenceli oldugu icin (ve arada ping girdigi icin adam icindeyken iyi oluyor [emoji23]) ve her mac botta yargi dagitiyoruz. Yani oyle boyle degil aglatiyoruz resmen ama lateye kalinca is biz haric diger laneler nedense hep kotu. Anlamiyorum [emoji38]
Ama eglendigim icin sikinti olmuyor benim icin. %41 kazanma oranim olmasi lazim Yuumi ile.

Şuanki metada ben de support mevzusuna asla katılmıyorum destek oynayarak yükselme olayı elmasta işe yarıyor fakat gold, gümüş gibi elolarda işe yaramaz sonuçta support'da %50 takımına bağlı bir rol üstelik Yuumi LoL tarihinin en düşük kazanma oranına sahip hero olarak kayda alındı.
 
Mid veya top lane oynarak gayet rahat çıkarsınız. Önemli olan çıkabilecek kadar iyi oynayıp oynamadığınız. TR'de plat eloda smurf kasıyorum geçenlerde. Lux oynuyordum karşımdaki Fizz de birkaç kere benim ormancımı kesti ve laneyi kazandı dolayısıyla. Ama kazanan taraf biz olduk çünkü adam ne wave management biliyor ne base atması gereken zamanı biliyor ne Roam atması gereken zamanı biliyor. Kısaca dümdüz sap gibi oynuyor. Sen hero mekaniklerini bilsen ve lane kazansan bile oyun bilgin yoksa tırmanamazsın. Bense objektiflere oynuyorum laneyi slow pusha bırakıp bota veya topa gank atıyorum, ormancım ile beraber hareket ediyorum. Kısaca takıma liderlik ediyorum işte. Yapılması gereken de bu. Ayrıca lane phaseyi nasıl oynayacağını bilmek de önemli. Mesela ne zaman lane freezelenir, hangi herolar freeze kırabilir, ne zaman slow push yapılır, hangi match-up kazananı kim, ne zaman power spike oluyor bu herolar, nasıl trade yapılır gibi gibi.

İnsanlar abi adamı 5 kere kestim ama takım yine çok kötü diye mızmızlanıyor. Oysa mızmızlanmak yerine haritadaki efektifliğini arttırsa yani görüş alsa, Roam atsa, karşı ormancıyı darlasa bunlar olmayacak. 10 oyunda illa 1-2 defa taşıyamacağınız insanlar geliyor normal. Ama eğer o elodaki insanlardan daha iyi mekaniklere sahipseniz ve oyunu da daha iyi okuyorsanız kesinlikle tırmanırsınız. Ben bunun için "coaching" kanallarını takip etmenizi öneririm. İki tane örnek bırakayım şuraya:
Kesinlikle katılıyorum bir de TR' de şu sorun var herkes kendini en az gold 1-2 seviyesinde görüyor. Atıyorum diyor ki benim gümüş olmamam lazım benim en az plat olmam lazım diyor. Ama düşünmüyor ki kendisi gerçekten plat elo oyuncusu mu yoksa gümüş mü ? bence biraz kendini de bilmesi ve ona göre oynaması lazım insanın. Çıkan çıkıyor biraderim yani çıkanların bütün oyunları mı şans veya başka bişey. hayır değil adam iyi oynuyor iyi oyununun karşılığını er ya da geç alıyor.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı