LOL West'e geçiş sizce iyi bir fikir mi?

LASKEH123

Centipat
İlerde profesyonel oyuncu olmak istiyorum, oyunu çok güzel oynarım fakat TR Server'ında Elohell'e düştüm ve ciddi mana da söylüyorum adamlar leş. Hero denemeye girenler bile var. Ben de West'e sıfırdan geçeceğim fakat alışma sürecinde sorunlar yaşar mıyım ve West'e geçmem iyi fikir mi sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet iyi bir fikir fakat ilk önce en çok oynadığınız şampiyonların skinlerini alabildiğiniz kadar almanızı öneririm. Malum Euro 6-7.

Kardeşim sen meta şampiyonlarını takip edip meta neyse ona göre mi alıyorsun? Yoksa bildiklerinle her yamada aynı şekil devam mı?
Meta'ya hiçbir zaman dikkat etmem, Kalista hariç tüm ADC'leri zaten üst seviyede oynayabiliyorum. Kalista'yı daha fazla oynamama nedenim de EUW için oluşan ping farkı, tam olarak kontrol edip reaksiyon gösteremediğim zamanlar oluyor. Genellikle ne oynamak istersem onu alıyorum çünkü unranked hesabı yükseltirken Aphelios da alsam, şu an için güçlü sayılan başka bir şampiyon da alsam, kendi seçmeyi düşündüğüm karakterlere göre çok daha işlevsiz kalacaklar oyun içinde, takım ne yapacağını bilmedikten sonra. Bu yüzden genellikle Vayne, Kai'Sa, Lucian tercih ederim, güçlü olup olmamaları önemli değil, elimde hepsi birbirinden güçlü ve 1 vs X oynanabilecek şampiyonlar.

Hocam kusura bakmayın ama tr nin yarısı insan değil.
Siz bu konuda ne düşünürsünüz bilemem ama profesyonel arenada kimse tr elosunu ölçüt almıyor.
West iyi olduğundan değil tr nin kötülüğünden.
Ayrıca oynadığın kadar video izlemen lazım. Hatalarını eksiklerini gidermen lazım. Ayrıca İngilizcenin de iyi seviyede olması lazım.
Ben 9 senedir oynuyorum oyunu arada herhangi bir fark göremedim. Bir de Kore server'inde oynamak isteyen arkadaşa üzücü bir durum bildireyim maksimum 1 ay dayanırsınız o serverda. Adamlar ilk kanı verdiği zaman ''open mid'' yazıp AFK kalıyorlar, oyunu kazanacaklarına gram inançları yok.

Ben TR'de Challenger olduğumda dahi kanser insanlardan kurtulamadım. Psikolojim bozulmuştu resmen. Ligim Challenger olmasına rağmen server değiştirip Plat 1 den başladım ve Master'a kadar yükseldim.

Başta West'e geçmeyi düşünmüştüm fakat bizimkilerin orayı da işgal ettiklerini gördüm.
O yüzden Eune'e serverine geçtim. Şuan mutluyum ve huzurluyum.

Demek ki yeterince iyi değilsin, taşıma potansiyelin olsa bile taşıyamıyorsun, takımını yönlendiremiyorsun. Destek rolü bu konuda istisna ama eğer diğer rolleri oynayan birisiysen ve taşıyamıyorsan, demek ki diğerlerinden farkın yok. Diğerleri de takımı suçlarlar, sen de aynısını yapıyorsun. Ben nasıl sırf bu sezon 5-6 hesabı euw'de elmasa çıkardım, bana aynıları gelmiyor muydu? West'e geçersen, bir anda daha iyi oynayacağını zannetme. TR'de nasılsan, euw'te de aynı olacaksın. Geçiyorsan geç, Low elo her zaman aynı, TR'si, euw'i fark etmiyor. Asıl fark elmas 3 ve üzerinde fazlasıyla göze çarpıyor.

Hocam dediklerinize yüzde 95 haklısınız. Benim anlatmak istediğim şu. Son maçımdan örnek vereyim. Arkadaşın ricası ile ilk 10 maç atalım dedi. Benim de düşük elo hesabım vardı. Girelim dedik orianna oynuyorum. Karşımda kayle var. Neyse agresif oynadım laneimi kazandım. Jngle ım ormanda yakalandı ölmek üzere iken f e attım. Son anda attığım e ile kill bana kaldı. Amacım da kill çalmak değildi. Arkadaş bana ana avrat küfürler edip hadi taşı len oç deyip oyunu saldı. Kendisinden özür diledim. Fayda sağlaması. Arkadaş satmak istedi. Oyun uzadı. Adc Cafe'de süresi bitti AFK kaldı. Dk 35 takımızda malp var. Kendisi e ver e ver spamliyor. Bende r CD'de yok diyorum. Ona rağmen arkadaş topu aldığı gibi r atıp ölüyor. Sonra yine küfürler uçuşuyor. Sonra bana şunu diyor. Madem r çalışmıyorsa başka tuşa aktar.

Ben şu maçı nasıl taşıyabilirim anlatır mısın? Veya hatalarım tam olarak ne söyler misin?
Dediğim gibi yüzde 95 haklısın. Her zaman hatayı kendinde aramak lazım da böyle örnekler de var. :D.
meta olayında da kusura bakmayın. Profesyonel arenada değiliz. Soloq dayız. Yıllardır dopa TF oynuyor meta da mı tf?

Son düzenleyen: Moderatör:
@Milijas Düşük elo klasiği, yazdığım gibi, TR'si ya da EUW'i fark etmiyor. TR'de bunu yaşarsın, EUW'de bunun lacivertini. Ben TR'de oynarken bir kere gank yiyip "open" yazan pek çok kişiyle karşılaştım. Oynadığım Master+ eloda oyuncu sayısı az olduğu için de sürekli aynı kişiler geliyordu maçlarıma ve bilerek trollüyorlardı, zaten bu fazlaca yaşanmaya başlayınca ben de EUW'e geçtim. Orada da aynı durumla Plat-Diamond arasında karşılaştım, düşününce çok daha vahim geldi bana. Sanki EUW'de oynayan yokmuş gibi, aynı kişiler gelip duruyordu ama hiçbiri bile bile trollemedi. Kimisi fark edip bir şey yazmadı, kimisi yazsa da trollemedi, oyununu oynadı. Kısacaıs pek çok şey aynısının laciverti. TR bu konuda daha kötü, doğru. Ama burada konu sahibinin "EUW'e geçersem daha iyi oynamaya, hızlıca lig atlamaya başlarım." düşüncesine kapıldığını düşünüyorum. Geçince görecek zaten daha mı kolay, yoksa düşündüğünün aksine daha mı zor olduğunu. Bu nedenle yorum yaptım, herkes EUW'e geçip daha iyi oynayacağını zannediyor ama oynayışta değişen bir şey yok. Oyuncular biraz daha bilinçli olduğu için biraz daha iyi hissediyorsunuz sadece kendinizi ama asıl değişen siz değilsiniz, sizin oynayışınız hep aynı. Gelişen TR'de de gelişir, EUW'de de. Burada asıl sıkıntı, milletin EUW'e geçip daha iyi oynadığını sanması ve TR'yi aşağılaması. EUW'de silver-gold elodan hesap çıkartıken kaç Türk'e denk geldim, aklın, hayalin durur. Onlara sorsan EUW daha iyi, ama hala aynı elodalar, belki daha da aşağısında.

Taşınmayacak hiçbir oyun yok zaten. Kaldı ki ne zaman kendimi geliştirmeye adadım o zaman yükselme kat ettim. 90 canlı nexusumuz kalmışken oyunu taşımış olmamı hatırladıkça inancım tazeleniyor. Burda mesele üstünüze düşeni yapıp yapmadığınız ve gerekirse fazlasını yapıp yapmadığınız. Geçtiğiniz server sizi değiştirmede yardımcı olabilir ama değişime ve gelişime açık biri olmazsanız siz hariç herkes suçlu hatta koca server suçlu olur. Ben TR'de challenger yapıp taşımak istiyorum. Kendimi daha da geliştirmek için. Yani velhasıl yaşananlar bizi bağlamamalı. Ayarlara girip arayüz kısmında "Takım sohbetini göster" ayarının tikini kaldırın. Ne siz yazarsınız, ne de size yazılanlar gelir. Sohbetle uğraşan oyunla uğraşmıyordur zaten. Öyle imkansız gibi görünen maçları çevirdim ki gerçekten her şey mümkün.

@Milijas Düşük elo klasiği, yazdığım gibi, TR'si ya da EUW'i fark etmiyor. TR'de bunu yaşarsın, EUW'de bunun lacivertini. Ben TR'de oynarken bir kere gank yiyip "open" yazan pek çok kişiyle karşılaştım. Oynadığım Master+ eloda oyuncu sayısı az olduğu için de sürekli aynı kişiler geliyordu maçlarıma ve bilerek trollüyorlardı, zaten bu fazlaca yaşanmaya başlayınca ben de EUW'e geçtim. Orada da aynı durumla Plat-Diamond arasında karşılaştım, düşününce çok daha vahim geldi bana. Sanki EUW'de oynayan yokmuş gibi, aynı kişiler gelip duruyordu ama hiçbiri bile bile trollemedi. Kimisi fark edip bir şey yazmadı, kimisi yazsa da trollemedi, oyununu oynadı. Kısacaıs pek çok şey aynısının laciverti. TR bu konuda daha kötü, doğru. Ama burada konu sahibinin "EUW'e geçersem daha iyi oynamaya, hızlıca lig atlamaya başlarım." düşüncesine kapıldığını düşünüyorum. Geçince görecek zaten daha mı kolay, yoksa düşündüğünün aksine daha mı zor olduğunu. Bu nedenle yorum yaptım, herkes EUW'e geçip daha iyi oynayacağını zannediyor ama oynayışta değişen bir şey yok. Oyuncular biraz daha bilinçli olduğu için biraz daha iyi hissediyorsunuz sadece kendinizi ama asıl değişen siz değilsiniz, sizin oynayışınız hep aynı. Gelişen TR'de de gelişir, EUW'de de. Burada asıl sıkıntı, milletin EUW'e geçip daha iyi oynadığını sanması ve TR'yi aşağılaması. EUW'de silver-gold elodan hesap çıkartıken kaç Türk'e denk geldim, aklın, hayalin durur. Onlara sorsan EUW daha iyi, ama hala aynı elodalar, belki daha da aşağısında.

O konuda kesinlikle katılıyorum. Benim bahsetmek istediğim olay şu idi. Tr serverinda oynadığımız plat elo maçı ile west plat elo maçını kıyaslıyorum. Tr de ufak bir hatadan kavga küfür ortamı oluşmaya çok müsait.Fakat aynısı westte tr kadar sık yaşanmıyor. Bu sebepten burda kendini gelişirmek istediğinde eğer kafa olarak sakin kalmazsa veya muteleyip geçmezse git gide diğerlerine benzemeye başlıcak.Üzüm üzüme baka baka kararır misali. Sizin durumlar ekstrem. Siz daha çok oynar ezer geçerim takılmam mentaline sahip olduğunuz için elo kasma veya geliştirme konusunda sıkıntı yaşamıyorsunuz.
Taşınmayacak hiçbir oyun yok zaten. Kaldı ki ne zaman kendimi geliştirmeye adadım o zaman yükselme kat ettim. 90 canlı nexusumuz kalmışken oyunu taşımış olmamı hatırladıkça inancım tazeleniyor. Burda mesele üstünüze düşeni yapıp yapmadığınız ve gerekirse fazlasını yapıp yapmadığınız. Geçtiğiniz server sizi değiştirmede yardımcı olabilir ama değişime ve gelişime açık biri olmazsanız siz hariç herkes suçlu hatta koca server suçlu olur. Ben TR'de challenger yapıp taşımak istiyorum. Kendimi daha da geliştirmek için. Yani velhasıl yaşananlar bizi bağlamamalı. Ayarlara girip arayüz kısmında "Takım sohbetini göster" ayarının tikini kaldırın. Ne siz yazarsınız, ne de size yazılanlar gelir. Sohbetle uğraşan oyunla uğraşmıyordur zaten. Öyle imkansız gibi görünen maçları çevirdim ki gerçekten her şey mümkün.
Tamamıyla anlatmak istediğim olay işte bu hocam.

Burda mesele üstünüze düşeni yapıp yapmadığınız ve gerekirse fazlasını yapıp yapmadığınız.
İşte tam olarak bu, nokta. Fark yaratmak, kontrollü risk almak. Top mı oynuyorsun, erken oyunda öne geç ki middleda erken oyunda aldığın scaleı kullanarak fark yarat. Ona göre ilk seviyesi agresif ve can yakan şampiyonlar seç. Mid mi oynuyorsun, erken oyunda fark yarat, 6. seviyeyi bekleyebilirsin, oynadığın karaktere göre değişir. Toptan farkı roam atman gerektiği, her iki lane'e de. Jungle mı oynuyorsun, agresif şampiyonlar seç, ganklerle kuvvetlen, matchuplar izin vermiyorsa bile gir rakibin ormanına, alt et ve üstünlük kur. Üşendim devam ettirmeye, alt koridor için yazmayacağım.

Topta dediklerimi yapabilmen için matchup bilgisi ve iyi trade yapmak gerekir. İyi trade yapmak için positioning gerekir. Positioning eksike, hiçbirini yapamazsın, hepsi birbirine bağlı bunların.

Midde dediklerimi yapabilmen için lane yönetimi gerekir. Agresif ve earlysi güçlü şampiyon oynuyorsan iyi pozisyon alıp, iyi tradeler yaparak, rakibin üzerinde fark yaratarak üstünlük kurmak gerekir. Roam atabilmek de lane yönetimiyle alakası, minyonları ona görekonumlandırman, gerektiğinde dondurman, gerektiğinde ortalaman, gerektiğinde pushlaman gerekli ki rahatça roam at, atarken minyonlarını kulene kaptırma ya da döndüğünde karşı mid kule altında minyonları freezelemesin.

Bu böyle devam eder, biri eksikse, diğeri de eksik kalır. Önemli olan fark yaratmak.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı