LoL yeni başlayanlar için öneriler

TR oynayacaksanız gelişmiş ve yaratıcı küfür öğrenmeniz lazım veya peygamber sabrı. Ben yayıncıları izleyerek eşyaları , karakterleri ve lane inceliklerini öğrenmiştim sizde deneyebilirsiniz.
 
Büyü tercihi genel olarak sıçra alınır. Ormancıysan çarp mutlaka alınır. Bazı şampiyonlara hayalet büyüsü alınır mesela Hecarim, Olaf. Bu biraz esnektir ve şuan ormancılar tutuştur ve çarp veya bitkinlik çarp bile alıyorlar. Diğer koridorlar için konuşmam gerekirse top lane oynarken sıçra ve ışınlan iyi olur genel olarak. Yine bu koridorda da bazı şampiyonlara esnek büyü tercihi yapabilirsin. Mesela Darius için sıçra ve hayalet gibi. Orta koridorda da geçerli bu durum. Ryze, Cassiopeia gibi şampiyonlara sıçra ve ışınlan alınır çünkü bu şampiyonların temel eşyası olan gözyaşı eşyasını erkenden yükleyip güçlenmesi gerekir. Sadece bu iki şampiyon değil, diğer mid şampiyonları da ışınlan tercih eder çoğunlukla çünkü öldüklerinde veya base atmak zorunda kaldıklarında exp ve farmda geri düşmemek isterler. Mid lane için tutuşturu genel olarak suikastçiler alır. Bir zamanlar nişancılar bile ışınlan ile oynuyordu. Bazı şampiyonları counterlamak için de büyü tercihi yapılır. Mesela Zed en büyük örnek olabilir. Zed rakibe ulti attığında rakibi birkaç saniyeliğine işaretler. Bu işaret patlayıp hasar vermeden önce sana diğer yeteneklerini tutturursa bu işaretin patlama hasarı çok fazla artar. Bu yüzden Zed sana ulti attığında ona bitkinlik atarsan bu patlama hasarını %40 azaltırsın. Karşında seni zorlayacak rakipler için bitkinlik tercih et.
 
LoL'e yeni başladım ve en büyük sorunu büyülerde ve Herolarda yaşıyorum. Hangi Hero nerede oynar gibi şeyler ve kendimi geliştirmem için neler yapmalıyım, neler bilmeliyim?
Kesinlikle başlamamanı öneriyorum. Yaklaşık 4 yılımı bu oyuna verdim ve çok pişmanım. Oyuna başladıktan sonra asosyalleşmeye başladım, kilo aldım ve özgüvenim yerle bir oldu. Çok şükür artık bıraktım ve çok daha mutluyum. Eğer yok kesinlikle başlayacağım diyorsan West serverinde oyna. Hem İngilizceni geliştirirsin, hem de daha sakin bir şekilde oynarsın.
 
3 Yıl önce acayip derecede aşık olarak başladım çok küfür etmeyi seven biri değildim sinirlenmenin ne olduğunu bilmiyordum ve yüzümde gülümseme vardı insanlarla ilişkilerim harikaydı 3 yıl sonra küfürü normal bir şey olarak gören en ufak şeye sinirlenen yüzünde sürekli bir mutsuzluk olan ve daha sayamayacağım onca berbat şeye yol açan fakat ona rağmen hala oynadığım oyundur lütfen başlamayın.
 
Kesinlikle ilk fırsatta sil oyunu. Kendine ve insanlığa büyük bir hizmet yapmış olursun.

Eğer silmezsen, seri maçında tüm rakip ölüyken ve doğmalarına 40 saniye varken full canla orman dönen bir ADC takımına geldiğinde anlarsın ne demek istediğimi. Veya takım savaşında ultisini kullanmadan ölen 4 arkadaşını farkettiğinde..
 
Konu başlığı "LoL nasıl bırakılır" olsaymış keşke, gelen mesajlara bak. Ne zaman LoL konusu görsem, eğlenmeyi bilmeyen tipler gelip, oyunu bırak diyorlar. Komiksiniz gerçekten. Buraya toplu bi' gereksiz mesaj temizliği şart.

Oyun güzel ama kitlesi oyun kadar iyi değil 6. sezon sonlarına doğru bu kanser kitle arttı ve oyun kötü olarak anılmaya başlandı. Oyuna 2.sezon ortalarında başladım ve harbiden zevkliydi o zamanlar deliler gibi oynuyordum elime bir şey gerçtimi hayır katkısı oldumu o da hayır. Şu zamanda LoL başlamaktansa DotA 2 oynamak çok daha iyi.
 
Her güncellemede oyunda zaten bulunan OP (çok güçlü / dengesiz) şampiyonları düzeltmek yerine daha agresif ve daha dengesiz şampiyonlar getiriliyor. Sürekli rünlerin özellikleri kasıtlı olarak güncellemelerle değiştiriliyor ve sürekli bozuk yani çok güçlü bir rün oluyor.

Mesela oyunun en iyi zırhlarını giyen bir Tank oynuyor da olsanız karşınıza gelen 5 şampiyondan 20'si 'Gerçek Hasar' vurduğu için zırh ve büyü direncinizin hiçbir anlamı kalmıyor. Siz 'Mana' ile yeteneklerini kullanan bir karakter kullanıp mananızı bitirmemek için kılı kırk yararken, sadece E atarak 0 bekleme süresi ve enerji ihtiyacı ile haritanın öbür ucuna kadar gidebilecek Yasuo'lar ile karşılaşabiliyorsunuz. Bu tarz çok örnek var eğer kanser kitleyi bir yana bırakıp asıl oyun hakkında konuşursak.

Neden bu kadar dengesiz diye sorarsanız da bana göre Youtube'a "TEK ATAN XXX" veya "TEK YETENEKLE 9273829 HASAR VEREN X" gibi videolar koyan Youtuber'lar ile oyuncu kitlesini canlı tutmayı sağlamak.
 

Geri
Yukarı