LoL'de nasıl kolay lig atlayabilirim?

Yer
Kastamonu
Selam, LoL'de elo hell in dibine vurup çıkmakta başarılı oldum. Şu an bronz 5 0 lpyim, fakat kaybedersem yine demir ligine atacak gibi...
Arkadaşlar ne yapsam olmuyor. Düşük eloda ADC veya Support oynamıyorum. Genelde takımı taşımak istiyorum bu elo süründüğüm için. Size geçenki oyunumu sunayım. Elayja videosundan sonra Jax orman yaptım. Gayet tatlı ve güzel gidiyordu her şey fakat arkadaşlar her lane mi feedler? Bakın yemin ederim her laneye destek çıktım. Yeri geldi bot düşmesin diye MF'ye siper olup öldüm çünkü karşıdaki Lucian'ın oyunun kaderini belirleyeceğini biliyordum o maç.
Şu karakterin taşıma potansiyeli var dediğiniz şampiyon var mı?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    556,3 KB · Görüntüleme: 135
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    359,2 KB · Görüntüleme: 120
Son düzenleyen: Moderatör:
Selam, LoL'de elo hell in dibine vurup çıkmakta başarılı oldum. Şu an bronz 5 0 lpyim, fakat kaybedersem yine demir ligine atacak gibi...
Arkadaşlar ne yapsam olmuyor. Düşük eloda ADC veya Support oynamıyorum. Genelde takımı taşımak istiyorum bu elo süründüğüm için. Size geçenki oyunumu sunayım. Elayja videosundan sonra Jax orman yaptım. Gayet tatlı ve güzel gidiyordu her şey fakat arkadaşlar her lane mi feedler? Bakın yemin ederim her laneye destek çıktım. Yeri geldi bot düşmesin diye MF'ye siper olup öldüm çünkü karşıdaki Lucian'ın oyunun kaderini belirleyeceğini biliyordum o maç.
Şu karakterin taşıma potansiyeli var dediğiniz şampiyon var mı?
Kesinlikle kendinize bir pre bulmanız gerekiyor. Siz orman geçin, arkadaşınız üst koridor ya da orta koridor geçsin beraber oyunu taşıyın. Biz öyle yapıyoruz, genellikle her lane feedliyor ve zor da olsa maçı taşıyıp kazanıyoruz.

Maalesef böyleleri çok hocam, benim de seri maçımda aynı maçta 2 afk geldi. Troll dolu TR server'ı.

Ormanda Xin Zhao oynamayı deneyebilirsin zor bir karakter değil ve her türlü rakibe uygun Build'i mevcut. Karakter bilmesen bile counterpicklerle maç taşıyabilirsin. Mesela rakipte çok fazla ad şampiyon mu gördün? Eğer karşıda Vladimir vs. yoksa Rammus'u yapıştır.

Xin Zhao'nun maksimum kombosu E>R>W>Q dur. R mevcut cana göre vurduğu için erken atmakta fayda var bazı durumlarda ama az canla kaçmak için de bekletebilirsin çünkü uzaktan gelen yeteneklere karşı seni koruyor. Karthus ultisi, Zed ultisi, Caitlyn ultisi gibi şeyler için bekletebilirsin ve ulti vuracakken açabilirsin.

Ormanda Xin Zhao oynamayı deneyebilirsin zor bir karakter değil ve her türlü rakibe uygun Build'i mevcut. Karakter bilmesen bile counterpicklerle maç taşıyabilirsin. Mesela rakipte çok fazla ad şampiyon mu gördün? Eğer karşıda Vladimir vs. yoksa Rammus'u yapıştır.
Birakmadan önce xin oynardım. Erken oyunda agresif olup öne geçersen çok rahat oyun taşıyor. Sesli konuşabileceğin arkadaşın ile girip hızlı bir şekilde oyun kazanabilirsin. Genellikle mekanik gerektirmeyen master yi, xin zhao, rammus, olaf, amumu tarzı şampiyonları ormanda oynayabilirsin.

Birakmadan önce xin oynardım. Erken oyunda agresif olup öne geçersen çok rahat oyun taşıyor. Sesli konuşabileceğin arkadaşın ile girip hızlı bir şekilde oyun kazanabilirsin. Genellikle mekanik gerektirmeyen Master Yi, Xin Zhao, Rammus, Olaf, Amumu tarzı şampiyonları ormanda oynayabilirsin.

Rammus pren falan varsa çok iyi olur eğer oyunda hasar vurup taşıyabilecek örneğin mid Yasuo kata falan olursa çok iyi oluyor gidiyosun flashla giriyorsun direk adamı kastırıyorsun ama düşük eloda pek önermem çünkü taşıyacak adam olmazsa hiçbir şey yapamazsın arkadaşın dediği gibi Master Yi Xin Zhao oynayabilirsin Master Yi düşük eloda iyi gider Q skilini sona saklayacağım diye ölme bazen skiller dodgelemek için kullanabilirsin free kill gördüğünde almaya çalış farm yap atabildiğince gank de at belirli eşyaları aldıktan sonra durdurması biraz zor oluyor biraz da oynayışına bağlı dikkat edersen Master oynayarak en azından bronzdan çıkarsın dostum.

Hocam master aldıktan sonra 3-4 eşya olduğunda takım tf girerdi yetenekleri kalmamış rakibe dümdüz gözün kapalı gir Penta atıyorsun zaten 😀 sonra ctrl+3 dans spamlamasi filan.

Bronzdan çıkmak için Warwick de önerebilirim. Erken oyunda öne geçtiğinde durduramayacakları karakterlerden biri. Bir de orman oynarken bir lane aşırı kötü oynuyorsa örneğin botlane daha hiç gank yemeden rakibe 3-4 kill verdiyse bu tarz oyuncuları kurtarmanın yolu yoktur o lane e gank atmanı tavsiye etmem onun yerine taşıma potansiyeli olan ve late Game de güçlenebilen Veigar, Nasus, Kayle gibi karakterleri kastırmaya çalışırsan bu da oyun kazanmanı sağlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı