LoL'de nasıl lig yükseltilir?

PazaniL

Hectopat
Arkadaşlar LoL'e başlayalı 3 ay falan oldu. 85 level oldum oyun da bayağı şeyi de öğrendim koridor olarak Mordekaiser ile top da oynuyorum 150k falan oldu Mordekaiser arada Jungle Volibear falan alıyorum tank çarlarını seviyorum veya büyücü olarak da Veigar falan oynamıştım. Sevdim de alışmak lazım mid pek beceremiyor. M suikastçı pek başarabildiğim söylenemez her neyse Mordekaiser ile koridoru genelde alıyorum fakat illaki mid veya ADC feedliyor veya Jungle'ya da karşıma 500K-1M adamlar geliyor. Bir şey yapamıyorum lig atlayamıyorum maçı da taşıyamıyorum geçen maç mesela koridorda Fiora vardı 6-0 ilerliyordum fakat mid de Yasuo 0-7 Akali'ye feedlemiş oyunun içinden geçti. Akali'de tabii yani her maç bir olasılık oluyor bronz 1'den 4'e kadar düştüm. Ben lig nasıl yükseltebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Küfüre karşı dayanıklı olacaksın, azimli olacaksın (merak etme onlar gerçekten anana bir şeyler yapmıyor) arkadaşlarım başlattı falan dersin çevrene böylelikle seni soyutlamazlar ve rahat bir 50-60 saat gömcen.

Öncelikle sakin olacaksın. Jung oynarsan tüm takımın da feedlese ki bir koridora odaklanıp sürekli gang gelirsen o koridor ve sen kolaylıkla kasılırsınız. Kalan 3 kişi feedledi diyelim, siz ikiniz gelişmiş düzeyde olacaksınız ve muhtemelen o Lane'deki rakip oyunu bırakabilir bırakmasa bile artık oyun dışı denebilir. Bu yüzden diğer koridorlardan yardım isteyecek ve sizde bu anı bekleyeceksiniz. O ne kadar kasılırsa kasılsın gelen rakibi saf dışı bırakmalısınız. Bunun için chatten konuşabilirsiniz ufak detaylar hakkında. Sizden 3 kişi feedledi, rakibin biri de sizi feedledi diğeri karşısında da üstünlük kurdunuz. Kalan şey artık sizin becerinize ve aldığınız Hero'ya bağlı. Heronuz, geç oyunda iş yapan bir karakter ise %70 oyun sizde demektir, dediğim gibi %30 oyun beceriniz. Hala lig çıkamıyorsan yanına bir tanıdığını alıp sesli olarak oynaman kolaylıkla lig atlamanı sağlayacaktır. Anlatacaklarım bu kadar umarım işine yarar dostum.

LoL artık eskisi gibi koridoru alan oyunu kazanır mantığında ilerlemiyor. Sen istediğin kadar rakibini ez, ilk kuleyi aldıktan sonra takım savaşlarında takımına katkı sağla, ADC'ni kastır, ejderleri topla... karşındaki adam Omurgakıran'ı alıp TF falan dinlemeyerek senin Nexus'una kadar yarıp oyunu alacaktır inan bana.

Buradan çıkarman gereken fikir tabii ki takım oyunu önemlidir değil. Düşük liglerde takım oyunun hiçbir önemi yok. Yine 1 kişi çıkıp oyunu taşıyacak. Hiçbir zaman değişmez kural.

Düşük liglerde en kolay AP destek oynayarak çıkarsın. Rahatça alt koridoru domine edebilirsin. Ama iş burada bitmiyor tabi. Takım savaşını sen başlatıp sen bitireceksin ki oyunu alabilesin. Çünkü yanındaki diğer dört kişi bot. İstersen ADC'ne 30 kill ver. Yine hiçbir işe yaramayıp takımına eziyet edecek.

• Oyuna başlar başlamaz yapacağın ilk şey /sustur all.
  • Esnek fazla tercih etme. Millet normal oyun muamelesi ediyor ona genellikle.
  • Akıllı insanlarla beraber oyuna gir.

TR'de değil West'te oynayarak.

West'e biraz daha gelişip geçmeyi düşünüyorum.

Öncelikle sakin olacaksın. Jung oynarsan tüm takımın da feedlese ki bir koridora odaklanıp sürekli gang gelirsen o koridor ve sen kolaylıkla kasılırsınız. Kalan 3 kişi feedledi diyelim, siz ikiniz gelişmiş düzeyde olacaksınız ve muhtemelen o Lane'deki rakip oyunu bırakabilir bırakmasa bile artık oyun dışı denebilir. Bu yüzden diğer koridorlardan yardım isteyecek ve sizde bu anı bekleyeceksiniz. O ne kadar kasılırsa kasılsın gelen rakibi saf dışı bırakmalısınız. Bunun için chatten konuşabilirsiniz ufak detaylar hakkında. Sizden 3 kişi feedledi, rakibin biri de sizi feedledi diğeri karşısında da üstünlük kurdunuz. Kalan şey artık sizin becerinize ve aldığınız Hero'ya bağlı. Heronuz, geç oyunda iş yapan bir karakter ise %70 oyun sizde demektir, dediğim gibi %30 oyun beceriniz. Hala lig çıkamıyorsan yanına bir tanıdığını alıp sesli olarak oynaman kolaylıkla lig atlamanı sağlayacaktır. Anlatacaklarım bu kadar umarım işine yarar dostum.

Öncelikle teşekkür ederim ben genel de top oynuyorum Jungle sıkılırsam falan geçiyorum yine de teşekkürler Jungle oynarken deneyeceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı