LoL'den anonim kişiye edilmiş küfürden dava yenilir mi?

Daha önce bana küfür eden (az buz değil ana bacı din kitap Allah bırakmamıştı eleman) birisini dava etmek için Riot'a mail attım. Video veya ekran görüntüsü göndermiştim. Bu şahsı dava edeceğim demiştim bilgilerini (mail adresi falan çünkü mail adresini bilerek bir şekilde bulurdum) istemiştim. Riot veremeyiz demişti. Yani bir şey olmaz :)

Sen istersen vermezler zaten. dava açacağım diyerek isteyip adama zarar vermeyeceğin ne malum? savcı istese öyle olmaz.

Arkadaşlar insanların üşeniceğini falan filan ben de biliyorum, bir kişi istese hukuki olarak mümkün mü?

Yone diyerek ettiysen bir şey olmaz diye biliyorum.

Son düzenleme:
12 yıldır aktif olarak söver ve küfür yerim LoL'de. Denk gelen tipler de hep avukatım hakimim cartım curtum der. Hiçbir şey olmadı.

Aynısı Valorant içinde geçerli hocam. Yaşadığım çok olay var. Önce kendileri argo sözler kullanıyor ki ben kışkırayım sonra ben bir şey söyleyince hemen "mahkemede görüşürüz" diyorlar :D. Tahminimce bir şey olmaz bu şahısların amaçları korkutmak ve para kazanmak. Arabulucuya düşüyor diye biliyorum orada da belli bir miktar para istiyorlar davayı geri çekmek için. Bence arabulucuya para ödemek bana mantıklı gelmiyor çünkü mahkemede bende kazanabilirim. Ben genelde kötü konuşana karşılık veriyorum. Zaten kışkırtıldığım için ben haklı durumda oluyorum. Bu devirde 30-40k kesinlikle vermem. Mahkemede kazanırlarsa ayrı. Ama davayı çekmeleri için bir ödeme yapmam.

Yazan kişi ve yazdığı kişi ikisi de anonim hesapsa bildiğim suç olarak kabul edilmiyor. Mesela yayıncılar kendilerine küfredenleri dava edebiliyor ama tam tersi olamıyor. Yayıncılar nickname verip sövse bile dava yemiyorlar hiç.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı