Çözüldü Lossless Scaling FPS düşürüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

11Gökalp11

Decapat
Daha fazla  
1 saat önce Lossless Scaling satın aldım fakat FPS arttıracağı yerde düşürüyor. Technopat'taki diğer konuları da okudum fakat işe yaramadı. CS2 de tam ekran, pencereli, tam ekran pencereli hepsini denedim fakat FPS'i düşürdü. Acaba sorunu bilen var mı? (performans modu kapalı, FPS'e Lossles'den bakıyorum, lsfg 2.1 seçili)

Çözüm
Merhaba, aynı sorunu bende yaşadım. Senin gibi bu forum ve internette arama yaptım. Ayarları değiştire değiştire tek tek denemeye başladım. Kare oluşturma kısmında en alta geldiğimde ise zaten sorunu direk anladım. Aynı sorun mu bilmiyorum ama dizüstü bilgisayar ise seninde muhtemelen aynı sorundur. GPU/ekran kısmında harici ekran kartını seçmen gerekiyor yoksa uygulama otomatik olarak işlemcide ki GPU ile çalışıyor gibi bir durum var sanırım.
1721264600343.png

Bu arada Elden Ring ile deneme yaptım. 41 fps den 70fps'ye bir artış oldu.
1 saat önce Lossless Scaling satın aldım fakat FPS arttıracağı yerde düşürüyor. Technopat'taki diğer konuları da okudum fakat işe yaramadı. CS2 de tam ekran, pencereli, tam ekran pencereli hepsini denedim fakat FPS'i düşürdü. Acaba sorunu bilen var mı? (performans modu kapalı, FPS'e Lossles'den bakıyorum, lsfg 2.1 seçili)

Sisteminiz ne ve uygulamadaki ayarlarınızı söyleyebilir misiniz?
Öncelikle uygulamanın çalışmıyor olmasının bir sürü sebebi olabilir. Oyunda Fullscreen kullanmayın ve oyunda VRAM kapasitesini geçmeyin. En önemlisi de kullanılan GPU'yu ekran kartınız olarak seçin Bu 3 faktöre dikkat etmişsinizdir diye düşünüyorum özellikle sonuncusu çok önemli. Birkaç ayar söyleyeceğim bu ayarları uygulamayı deneyin.

Ölçeklendirme: Kapalı
Mod: X2
Performans açın
İşaretçiyi sınırla açın
FPS göster açın
Yakalama AP: DXGI
GPU: Ekran kartınızı seçin. Intel Graphics ya da varsayılan değil.
Ayarlardan uygulamayı yönetici olarak çalıştırın.

Bu dediğim ayarlar dışındaki ayarları ellemeyin kapalı kalsın. Öncelikle kullanılan GPU ayarınız ve diğer 2 ayar doğru mu onu kontrol edin doğru ise dediğim işlemleri yapın.

Son düzenleme:
Merhaba, aynı sorunu bende yaşadım. Senin gibi bu forum ve internette arama yaptım. Ayarları değiştire değiştire tek tek denemeye başladım. Kare oluşturma kısmında en alta geldiğimde ise zaten sorunu direk anladım. Aynı sorun mu bilmiyorum ama dizüstü bilgisayar ise seninde muhtemelen aynı sorundur. GPU/ekran kısmında harici ekran kartını seçmen gerekiyor yoksa uygulama otomatik olarak işlemcide ki GPU ile çalışıyor gibi bir durum var sanırım.
1721264600343.png

Dosya Ekleri

• 1721264335601.png
    1721264335601.png
    26,1 KB · Görüntüleme: 39
Çözüm
Eki Görüntüle 2256198
Uzun süredir bakmıyordum geç oldu fakat yine de teşekkür ederim sağolun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı