Lossless Scaling gerekli mi?

Umut T.

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar sistemim iyi ama FPS olarak pek tatmin olmuyorum RTX 3060 kullanıyorum. Sizce bu uygulamayı satın almama gerek var mı DLSS kullanıyorum genelde. Yani hem DLSS açıp hem uygulamayı kullansam nasıl olur?

Selamlar sistemim iyi ama FPS olarak pek tatmin olmuyorum RTX 3060 kullanıyorum. Sizce bu uygulamayı satın almama gerek var mı DLSS kullanıyorum genelde. Yani hem DLSS açıp hem uygulamayı kullansam nasıl olur?
Hocam gerek denmez tabii ki, düzgün ayarlarla "bazı" oyunlarda ciddi gelişme görüyorsunuz. Ben Ghost of Tsushima ve Elden Ring denedim, devamlı bu şekilde oynuyorum. Her oyunda bir kaç ayarı değiştirerek en iyisini buluyorsunuz ve işinize yarayabiliyor. Hiç yaramadığı ve daha kötü olduğu var mı var. Yeni güncellemeler de geliyor, daha bir kaç gün önce geldi, geliştirilmeye devam ediliyor yani. Alın deneyin 100 TL, ileride daha çok işe yarayabilir.

DLSS ile bağımsız bir teknoloji. FPS'inizi direkt olarak yüzde 50 arttırıyor. 2 kat dediklerine bakmayın orası kolpa biraz. Bence cok iyi bi teknoloji. Ama uğraşırım derseniz fsr 3 modu kurun oynayacağınız oyuna. Hem daha yüksek fps veriyor hem görüntüde daha az ghosting oluyor hem de gecikme hissedilecek kadar olmuyor (Witcher 3'ten deneyimlediğim kadarıyla). Tabi dediğim gibi biraz fazla uğraştırıcı. Sorunuza direkt olarak cevap vericek olursam lossless scaling gerçekten güzel ve almaya değer bir teknoloji. Oyunları gamepad yerine klavye mouse ile oynuyorsanız bence kullanılmaz çünkü gecikmeyi çok hissettiriyor.

Hocam bende çok hevesli almıştım, GTX 750 ekran kartı ile 2X modunda çok bir FPS artışı yaşamadım 10FPS artmış gözüküyordu fakat akıcılık daha düşük gibi geliyordu. Ve bir de aşırı fazla gecikme oluyordu. Denediğim oyunlar: GTA 5, ETS 2, Valorant, CS2, Forza Horizon 4.

DLSS ile bağımsız bir teknoloji. FPS'inizi direkt olarak yüzde 50 arttırıyor. 2 kat dediklerine bakmayın orası kolpa biraz. Bence cok iyi bir teknoloji. Ama uğraşırım derseniz FSR 3 modu kurun oynayacağınız oyuna. Hem daha yüksek FPS veriyor hem görüntüde daha az ghosting oluyor hem de gecikme hissedilecek kadar olmuyor (Witcher 3'ten deneyimlediğim kadarıyla). Tabii dediğim gibi biraz fazla uğraştırıcı. Sorunuza direkt olarak cevap verecek olursam Lossless Scaling gerçekten güzel ve almaya değer bir teknoloji. Oyunları gamepad yerine klavye mouse ile oynuyorsanız bence kullanılmaz çünkü gecikmeyi çok hissettiriyor.

Nasıl bir gecikme oluyor ki FPS oranlamasına göre.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı