Çözüm Lossless Scaling sorunları

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bende de aynı ekran kartı var hocam. Cyberpunk'a girince syah ekran git gel yapmaya başladı. Ayarlardan pencere modunu aktif etmeme rağmen böyle. Ki pencere yapınca oyun pencere olmuyor görünürde. Çözünürlüğü bir alt seviyeye getirdim ve pencere modu aktif oldu. Uygulama da bir şeyler yaptı kendince :) Ama ana menüde normalde 280fps falan alırken sonrasında 100'e düştü. Oyun içinde sanki 20fps arttı gibi. Kaçırdığım noktalar var mı yok mu diye düşünürken de biraz kurcaladım farklı ayarları. En sonunda iade ettim Steam'den.
Hocam bence iade ederek hata yaparsınız. Zaten 3.5 dolar. Uygulama gün geçtikçe daha da iyileşiyor. Bir de dediğim ayarları tek tek doğru bir şekilde uyguladınız mı? Uygulama ben de çok iyi çalıştı elden ringde maks ayarlarda 80 fps, sekiroda maks ayarlarda 110 fps gowda orijinal ayarlarda 80 fps re4rte yüksek ayarlarda 60 fps oldu. Ve ne görüntüde ne de gecikmede bir sorun yaşamadım. Ana menüde fps düşmeleri normal input lag da var menüde hem frame generation hem de uygulamanın dosyalara erişim sağlayamamasından dolayı. Bence sizde de benzer sonuçları verir. İsterseniz başka oyunlarda deneyin. Her oyunda aynı sonucu vermiyor. Ayrıca arkada çalışan afterburner gibi bir uygulama varsa kapatmayı deneyin. Borderless da deneyin.

Son düzenleme:
Hocam bence iade ederek hata yaparsınız. Zaten 3.5 dolar. Uygulama gün geçtikçe daha da iyileşiyor. Bir de dediğim ayarları tek tek doğru bir şekilde uyguladınız mı? Uygulama ben de çok iyi çalıştı elden ringde maks ayarlarda 80 fps, sekiroda maks ayarlarda 110 fps gowda orijinal ayarlarda 80 fps re4rte yüksek ayarlarda 60 fps oldu. Ve ne görüntüde ne de gecikmede bir sorun yaşamadım. Ana menüde fps düşmeleri normal input lag da var menüde hem frame generation hem de uygulamanın dosyalara erişim sağlayamamasından dolayı. Bence sizde de benzer sonuçları verir. İsterseniz başka oyunlarda deneyin. Her oyunda aynı sonucu vermiyor. Ayrıca arkada çalışan afterburner gibi bir uygulama varsa kapatmayı deneyin. Borderless da deneyin.
Donanım Arşivine göre çok farklı ayarlar yapmışsınız. Böyle deneyip sonucu paylaşırım.

Ya bende şöyle bir sorun var, losseless scaling uygulamasını yükledikten sonra siyah ekran hatası almaya başladım. Siyah ekran bir flaş gibi git gel yapıyor. Driver silip yükledim yine çözülmedi. Lanet olsun deme durumundayım şu an. Uygulamayı sildim yine yok. Kayıtlı dosyalarını da sildim. Regedit'e dalmayı düşünüyorum şu an.

Ben de Forza 4'te denedim normalde 90 alırken 80'lere düştü. Oyundan oyuna değişiyor sonuç düşük FPS aldığınız oyunlarda denemeniz çok daha sağlıklı olur. Çok yüksek FPS alınan bazı oyunlarda yaramıyor. Resident Evil Village'da mesela 80 alıyordum. Programı açtım 70'lere düştü. Grafikleri yükseltmek lazım.

Çok yol alması lazım daha bunun, ancak işte Single Player oyunlarda iş yapar gibi duruyor.

Çok yol alması lazım daha bunun, ancak işte Single Player oyunlarda iş yapar gibi duruyor.
Hocam işe yarayanlarda çok iş görüyor uygulama. Ben de deneyene kadar bu kadar etkili bir sonuç almayı beklemiyordum. Oyunlarda rtx 4060 düzeyinde oynuyorum resmen şu an. Evet daha gelişecek yapımcı da her geçen vakit yeni şeyler ekliyor. X3 modu geçen ay geldi mesala. Zaten şu an uygulamanın popülaritesi iyice arttığı için yapımcı iyice geliştirecek uygulamayı. Yakın zamanda latency sorunları vesaire çok azalıcaktır ve uygulama çok çok iyi hale gelicektir. Ama şuanki hali bile muazzam. Hiçbir sorun yaşamadan 2 kat çalıştırabileceğiniz bir sürü oyun mevcut bile.

Hocam işe yarayanlarda çok iş görüyor uygulama. Ben de deneyene kadar bu kadar etkili bir sonuç almayı beklemiyordum. Oyunlarda rtx 4060 düzeyinde oynuyorum resmen şu an. Evet daha gelişecek yapımcı da her geçen vakit yeni şeyler ekliyor. X3 modu geçen ay geldi mesala. Zaten şu an uygulamanın popülaritesi iyice arttığı için yapımcı iyice geliştirecek uygulamayı. Yakın zamanda latency sorunları vesaire çok azalıcaktır ve uygulama çok çok iyi hale gelicektir. Ama şuanki hali bile muazzam. Hiçbir sorun yaşamadan 2 kat çalıştırabileceğiniz bir sürü oyun mevcut bile.
Hocam gpu seçme yerinde otomatik yazıyor.Rx6600 ekran kartını neden görmüyo acaba?Bu ayarları yaptığımızda da rdr2 siyah ekrana düşüyor.

Hocam gpu seçme yerinde otomatik yazıyor.Rx6600 ekran kartını neden görmüyo acaba?Bu ayarları yaptığımızda da rdr2 siyah ekrana düşüyor.
Kullanılan Gpu kısmında mı otomatik yazıyor? Ya varsayılan gpu vardır ya da intel ve ekran kartınız. Otomatik diye bir seçenek yok diye biliyorum. Daha az önce denedim rdr2'de çalıştı bu ayarlarla.

Ek olarak amd fsr ayarını açıp deneyebilir misiniz?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı