Lozan anlaşması bitmiyor mu?

Türkiye yeniden kurulacak Allah'ın izniyle. :D
Adı da Göçmenistan olacak, hem muhalif hem Türk olanlar sınır dışı edilecek. Gerçi Avrupa'ya gitme fırsatı varken malum kitleden muhaliflere fırsat kalmaz, ilk onlar topukluyorlar yıllardır... Sonra da Avrupa bitmiş yeğenim, kurulu düzenimiz var ondan gelemiyoruz derken görülüyorlar rivayetlere göre.

Neden bitmesini istiyorsunuz? Topraklarımızı her türlü hak iddiasına yeniden açmak için mi? Ermenistan karsı istesin, Yunanistan Trakya ile Edirne'yi, Suriye hatayı diye mi? Sevgili hükümetimizin kendi başarısızlığını anlaşmaya yıkmaya çalıştığından yanlış anlamışsınız anlaşmayı. Lozan Türkiye'nin tapu senedidir.

Ben başta lozandan dolayı borların bir kısmını çıkaramıyoruz sandım ondan.

Türkiye'nin bor vs çıkarmasını engelleyen bir madde yok lozanda.
Lozan Türkiye'nin yararına olan bir barış antlaşmasıdır. Barış antlaşmaların da süresi olmaz. Türkiye'nin lozanı Red ediyorum demesi kendi ayağına sıkması anlamına gelir ayrıca barış antlaşmasını Red etmek bir nevi de savaş ilan etmek olur.

Bir de bor çıkartıyoruz ama bor anlattıkları kadar değerli bir maden değil. Bir çok yerde kullanıyor ama maalesef çok aşırı para etmiyor.

Bor maden olarak değersiz fakat işlenince güzel bir getiri sağlıyor. Yani maden olarak satmak yerine teknoloji ile işleyip satmak lazım.

Ben başta Lozan'dan dolayı borların bir kısmını çıkaramıyoruz sandım ondan.
Bor gayet de çıkarıyoruz, Dünya ihracatının %23.5'ini yapmışız 2019 yılında OEC verilerine göre. Yalnız şöyle bir sorun var, sadece bor çok değerli değil, tüm Dünya'daki toplam bor ticareti sadece 441 milyon $. Türkiye bunun %100'ünü yapmış bile olsa bir tarafın yalan bahane olarak kullandığı kadar önemli bir gelir elde edilmiyor.

İşlemen lazım, bunu da Türkiye'de umursayan ve yatırım yapıp ticarete döken yok.

Bor gayet de çıkarıyoruz, dünya ihracatının %23.5'ini yapmışız 2019 yılında oec verilerine göre. Yalnız şöyle bir sorun var, sadece bor çok değerli değil, tüm dünya'daki toplam bor ticareti sadece 441 milyon $. Türkiye bunun %100'ünü yapmış bile olsa bir tarafın yalan bahane olarak kullandığı kadar önemli bir gelir elde edilmiyor.

İşlemen lazım, bunu da Türkiye'de umursayan ve yatırım yapıp ticarete döken yok.

Evet normalde roketlerde mesela kullanılmıyor mu? Bunun için işlememiz lazım değil mi?

Hocam inşallah kurtulacağız da bu çileden biz görmesek de çocuklarımız görsün bari olsunda bari her neyse ama cidden inşallah artık şu uzun arkadaşımız gidecekte şu ülke yavaş yavaş düzelecek yoksa biz yine bir Kurtuluş Savaşı vereceğiz mültecilere karşı :D

Uzun arkadaş anayasayı değiştirmezse 2 yıl sonra gidecek. Gitsin artık ömrümün çeyreği onla geçti.

Ülkemizdeki borun hani %80'nini kazsak ekonomi ne kadar gelişir mesela hocam(ithal edipte hepsini)

Hocam bence pek bir şey olmaz. Biz boru maden olarak ihracat ediyoruz. diğer devletler bize boru işleyip ihracat ediyor. Boru kullanabilecek alanlar oluşturup bu yöne tam destek verirsek o zaman ekonomiye güzel katkısı oluyor. Şu an yine işliyoruz boruyu fakat deve de kulak gibi bir oranda. Yani biz çok büyük bir kısmını maden olarak diğer devletlerin işlemesi için ihracat ediyoruz.

Evet normalde roketlerde mesela kullanılmıyor mu?
Yılda kaç tane rokette kaç ton gerekiyor ki? Her gün uzaya bir sürü roket yollanmıyor ki çok büyük çapta bir ihtiyaç olsun. Nükleer yakıt alanında işlenmesi lazım ama şimdiki politik durumumuzda hiçbir ülkenin desteğini alamazsın nükleer çalışmalar için. İran/Pakistan da almadı ama vatandaşlarının yaşam durumları ortada.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı