Lua dili nasıl öğrenilir?

S4lihh

Hectopat
Merhaba, Roblox'ta oyun vs. yapabilmek için Lua dilini öğrenmek istiyorum. Bir de birkaç sorum var.

1-) ilk dil olarak Lua öğrenmek mantıklı mı? Lua bildiğim için ileride başka dilleri öğrenmem kolaylaşır mı veya tam tersi kafamı karıştırır mı?

2-) Udemy'den kurs alarak öğrenmeyi düşünüyorum fakat sadece 2 tane Türkçe kurs bulabildim. Birisi 95 yorum 4 yıldız 6 saatlik kurs diğeri 45 yorum 4.1 yıldız 2.5 saatlik kurs.
Bu kurslardan birini alsam iyi bir şekilde öğrenebilir miyim? Veya Udemy haricinde daha iyi öğrenebileceğim bir yer var mı?

Merhaba, Roblox'ta oyun vs. yapabilmek için Lua dilini öğrenmek istiyorum. Bir de birkaç sorum var.

1-) ilk dil olarak Lua öğrenmek mantıklı mı? Lua bildiğim için ileride başka dilleri öğrenmem kolaylaşır mı veya tam tersi kafamı karıştırır mı?

2-) Udemy'den kurs alarak öğrenmeyi düşünüyorum fakat sadece 2 tane Türkçe kurs bulabildim. Birisi 95 yorum 4 yıldız 6 saatlik kurs diğeri 45 yorum 4.1 yıldız 2.5 saatlik kurs.
Bu kurslardan birini alsam iyi bir şekilde öğrenebilir miyim? Veya Udemy haricinde daha iyi öğrenebileceğim bir yer var mı?
Hocam ben lua yı bilmiyorum ama bildiğim kadar cevaplayacağım
1-Bence mantıklı ama Java yı daha çok kullanabilirsiniz
2-Dersler iyi gibi gözüküyor bence gidebilirsiniz

Bu dil hakkında çok bir bilgim yok açıkcası ama bence ilk dil olarak Lua öğrenmek çok mantıklı değil gibi.

Hocam ben Lua'yı bilmiyorum ama bildiğim kadar cevaplayacağım.
1-bence mantıklı ama Java'yı daha çok kullanabilirsiniz.
2-dersler iyi gibi gözüküyor bence gidebilirsiniz.

Hocam şu an Roblox'da oyun yapmak istediğim için Lua öğrenmek istiyorum. Daha sonradan Java gibi diller de öğrenebilirim. Teşekkürler cevabınız için.

Bu dil hakkında çok bir bilgim yok açıkçası ama bence ilk dil olarak Lua öğrenmek çok mantıklı değil gibi.

Neden mantıklı değil peki hocam? Hem Roblox'da oyun vs. yapmak için hem de başka konularada baktım kolay bir dil olduğu söyleniyor.

Lua öğrenip ciddi paralar kazanabilirsin. Bunu net olarak söyleyebilirim.

Hocam siz biliyor musunuz Lua, bir de biliyorsanız nereden öğrendiniz. yaptığınız oyun vb. oldu mu?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı