Lua script nasıl öğrenilir?

Sheri

Centipat
Katılım
17 Kasım 2022
Mesajlar
34
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Roblox üzerinden bir oyun tasarlamak istiyorum. Oyunum üzerine hazırlanmış örnek script modülleri de bulamadım. Baştan script oluşturup tamamen orijinal bir oyun yapmak istiyorum. Lua yazılımını internet üzerinden nasıl öğrenirim ve ortalama ne kadar sürede bu konuda kendimi ilerletebilirim?
 
Code Search Bu site size "How to create a box in Lua" tarzda sorular sordugunuzda genelde dogru kodu veriyor olması lazım. Az biraz kendinizde Lua ogrenip modifiye edebilirsiniz. Cok kullanamadıgım icin %100 dogru diyemeyecegim ancak yine de bir deneyin isterseniz.
 
Hocam ben öğrenmeye başlarken kendime basit bir oyun hedefi belirledim ve yazacağım her script için internete "Roblox Studio how to ..." şeklinde arama yaparak parçaları birleştirdim. Bunu 3-4 ay yapınca neredeyse internete bakmama gerek bile kalmadı hiç durmadan satırlarca kod yazabiliyorum.
 
Maalesef çok popüler olmayan bir dil ama internet üzerinde birçok kaynak var. İngilizce biliyorsanız, lua resmi web sitesi olan lua.org'dan başlayabilirsiniz.
 
Roblox Lua dilini değil, Lua ile yazılmış modüllerin komutlarını kullanıyor. Onlar Lua ile kıyaslandığında basitleştirilmiş şeyler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı