M.2 SATA SSD portuna M.2 NVMe SSD takılabilir mi?

Barış Tolon

Kilopat
Katılım
2 Ekim 2016
Mesajlar
7.565
Makaleler
10
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam. 3 yıldır Monster Tulpar T5 v17.1 modelini kullanıyorum. Laptopu alırken 480GB SATA SSD taktırarak almıştım ancak artık yetmemeye başladı. Sitede yazana göre 2 tane M.2 SATA SSD portu bulunuyor. Ben de oraya yeni bir SSD almak istiyorum. Ancak bu SSD'ler biraz güncelliğini yitirdiği için M.2 NVMe SSD alıp ileride laptopu değiştirdiğim zamanda kullanabilmek istiyorum. Başlıkta da yazdığım gibi NVMe SSD alsam laptopta bulunan M.2 SATA SSD portuna takıp kullanabilir miyim? SATA hattını kullanacağı için tam gücünde çalışmayacağını biliyorum ancak tam güçte olmasa bile takıp kullanabilir miyim? SSD az bilgi sahibi olduğum konulardan biri o yüzden sizlere sormak istedim. Şimdiden teşekkürler.
 
Tulpar T5 V17.1 ürününün sitesinde bu şekilde görünüyor.
1660581349208.png


Tulpar T5 V17.1.3 diye geçen modeli almıştım bu arada ama model aynı zaten sadece 256GB M.2 SSD yerine 480GB SATA SSD takılı versiyonunu almıştım dediğim gibi.
 
Hocam, benim baktığım galiba linkteki. İşlemci falan aynı ise olması lazım. Belki BIOS farkı da olabilir. Bu konuda da en iyi Monster yardımcı olabilir.
 
Zaten sizin attığınız linkteki sitede de bu fotoğraf görünüyor. İnternet sitelerinde kullanıcı kılavuzunu da bulamadım. Sanırım dediğiniz gibi Monster'a danışmak gerek.

Monster'a mail atmıştım yanıt geldi. Cihazın NVMe SSD desteği varmış. Konu kapanabilir.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı